Отидете към основна версия

4 482 100

Объркаха ли се сметките на Кремъл за фронта край Днепър?

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • днепър

Отбелязва се, че сухопътните сражения се характеризират с объркан бой на пехота и размяна на артилерийски огън в сложен горист терен

Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Южна Украйна боевете продължават около село Кринки, където украинските морски пехотинци поддържат плацдарм на източния бряг на река Днепър. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

Отбелязва се, че сухопътните сражения се характеризират с объркан бой на пехота и размяна на артилерийски огън в сложен горист терен.

Британското разузнаване отчита, че Украйна използва особено ефективно малки щурмови дронове, а руските военновъздушни сили извършват значителен брой полети в подкрепа на войските на първа линия, като предимно изстрелват боеприпаси отвъд обсега на противовъздушната отбрана на Украйна.

Боевете около Кринки са в по-малък мащаб в сравнение с някои големи битки във войната, но ще бъдат считани за крайно несполучливи от руските лидери, посочва британското МО.

Отбелязва се, че Русия се е изтеглила от западния бряг на река Днепър преди година, като почти сигурно е имала за цел да задържи украинските сили на запад от реката, да запази сектора спокоен и да освободи руските сили някъде другаде.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 45 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: