Отидете към основна версия

8 067 68

Силовият блок в Русия иска отмяна на изборите и обявяване на тотална мобилизация

  • украйна-
  • абас галямов-
  • русия-
  • война-
  • владимир путин-
  • кремъл-
  • мобилизация

Путин не послуша силовите структури и насрочи избори. Това може да се обърне срещу него.

Снимки: БГНЕС/ EPA

Силовият блок в Русия е искал да отмени предстоящите президентски избори в страната, които по график трябва да се проведат на 15-17 март 2024 година. Това заяви в ефира на FREEДОМ руският политически анализатор Абас Галямов.

Силовите структури не искат акцентът да се измести от войната към политиката. „Силовиките са против изместването на темата за войната в периферията. Те живеят от войната - това е източникът на тяхната власт. Те изобщо не искаха Путин да ходи до урните, предложиха отмяна на изборите, въвеждане на военно положение и незабавно обявяване на мобилизация, но Путин не ги послуша“, заяви той.

Путин само преди дни потвърди, че за пореден път ще се кандидатира за президент на федерацията. Политологът подчерта, че руският диктатор е решил да проведе избори, защото се нуждае от допълнителна легитимност.

„Той иска да покаже на обществото и в частност на елитите, че не е тиранин или диктатор, както може да изглежда, гледайки репресиите в страната, а че е популярен лидер сред народа и мнозинството е за него“, заяви Абас Галямов.

При този сценарий обаче Путин се изправя пред друг проблем – а именно, че силовите структури могат да се ядосат от този факт. Поради това военната тема отново ще бъде сложена като акцент в медийното пространство. Но това ще работи срещу Кремъл, защото въпросът, който тревожи руснаците, е кога ще свърши тази война. Няма победи на фронта, така че отново ще има многословие и ще говорим колко десетки хиляди танкове, самолети и украински войници са били унищожени, заключи Абас Галямов.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 60 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания