Отидете към основна версия

2 182 5

На улицата! Недоволни полицаи протестираха в Атина след инцидент с техен колега

  • гърция-
  • полиция-
  • протест-
  • атина-
  • кириакос мицотакис

31-годишният им колега е в критично състояние, след като беше ударен от сигнална ракета по време на волейболен мач между съперниците Олимпиакос и Панатинайкос в атинското предградие Ренди в четвъртък

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Стотици полицейски служители и специални охранители участваха в протестен митинг днес пред Дирекцията на полицията за борба с безредиците в Атина, след като 31-годишен полицай беше тежко ранен миналия четвъртък при сблъсъци между полицията и волейболни фенове, съобщава в. "Катимерини", цитирана от БТА.

Изданието отбелязва, че протестиращите служители на реда са поискали да бъдат освободени от охраната на спортни събития.

31-годишният им колега е в критично състояние, след като беше ударен от сигнална ракета по време на волейболен мач между съперниците Олимпиакос и Панатинайкос в атинското предградие Ренди в четвъртък вечерта.

Протестиращите заявиха, че искат да разкрият проблемите в полицията и "беззащитността на работещите полицейски служители".

"Животът на един полицай не струва 30 евро. Махнете полицаите от стадионите", скандираха служителите.

Шествието продължи към сградата на Министерството за защита на гражданите в атинския квартал Гуди, посочва "Катимерини".

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: