Отидете към основна версия

3 265 66

По Киев! Украинската столица попадна под нова ракетна атака на руснаците

  • русия-
  • украйна-
  • киев-
  • ракети

Общо противовъздушната отбрана е унищожила осем въздушни цели, насочени към столицата на Украйна по балистична траектория

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Серия експлозии са разтърсили Киев около 04:00 часа сутринта местно време, след което в украинската столица е обявена въздушна тревога, предава УНИАН.

По данни на Киевската градска военна администрация (КГВА) в резултат на работата на противовъздушната отбрана отломки са в Дарницки и Голосеевски райони, в резултат на което има пострадали, включително дете, и материални щети, поясни ръководителят на КГВА Сергей Попко.

Според информация на кмета на града Виталий Кличко в резултат на руската атака фрагмент от ракета е повредил недовършена сграда в Дарницкия район. Пожарът там бързо е потушен.

"Също така сега има двама пострадали в Дарницки район - мъж и жена. Лекарите са им оказали помощ на място“, уточни той.

Малко по-късно Кличко потвърди за общо четирима пострадали.

"Четирима души - всички възрастни - бяха ранени в Дарницки район в резултат на вражеска ракетна атака. Лекарите им оказаха помощ на място!“, се казва в изявлението на кмета.

По думите му фрагмент от ракета е намерен и на територията на складов магазин в Дарницки район. Няма пожар или щети по сградата.

От ВВС на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) съобщиха, че руснаците са нанесли ракетен удар по района на Киев. Общо противовъздушната отбрана е унищожила осем въздушни цели, насочени към столицата на Украйна по балистична траектория.

Припомня се, че сутринта на 8 декември руските войски атакуваха Киев от стратегически самолет Ту-95МС. Силите и средствата за противовъздушна отбрана на града унищожиха всички ракети, летящи по посока на столицата.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 38 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: