Отидете към основна версия

1 148 28

След хакерската атака! В Киев отново има интернет

  • киев-
  • украйна-
  • хакерска атака-
  • киевстар

Компанията, която предоставя услуги на повече от половината от населението в Украйна, е понесла огромни щети по време на кибернападението

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Няколко дни след мащабната кибератака срещу Украйна най-големият мобилен оператор в страната "Киевстар" до голяма степен е възстановил услугите си, предаде БТА.

Днес мобилните интернет услуги на оператора отново бяха достъпни в столицата Киев, потвърди репортер на ДПА в града. По-рано компанията обяви, че е възстановила мобилния интернет в Западна Украйна.

Вчера най-големият украински мобилен оператор започна да възстановява гласовите услуги за някои от клиентите си, след като във вторник мрежите му бяха изведени от строя в резултат на мощна хакерска атака, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на изпълнителния директор Олександър Комаров.

Компанията, която предоставя услуги на повече от половината от населението в Украйна, е понесла "огромни щети" по време на кибернападението, каза Комаров пред Ройтерс. Той добави, че това е "най-голямата кибератака срещу телекомуникационна инфраструктура в света".

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: