Отидете към основна версия

2 679 40

Москва: Не очакваме никаква промяна, ако Доналд Тръмп стане президент

  • доналд тръмп-
  • владимир путин-
  • сащ-
  • русия-
  • джо байдън-
  • сергей рябков

Сергей Рябков също така посочи, че Русия по никакъв начин не влияе и никога не се е опитвала да повлияе на резултатите от избори в САЩ

Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ ще получат огледален отговор от Русия, ако възобновят изпитанията на ядрени оръжия, заяви днес руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, цитиран от ТАСС, пише БТА.

Той каза още, че Русия не се опитва да влияе на предстоящите президентски избори в САЩ и не се надява на размразяване на двустранните отношения дори в случай на победа на Доналд Тръмп.

В интервю за списание "Международен живот" Рябков също така подчерта, че Русия трябва да бъде нащрек по всяко време, в случай че САЩ проведат ядрени опити.

"Спомняме си например какво пише в Учредителния акт на НАТО-Русия за "никакви планове, намерения или причини" за разполагане на значителни бойни сили в Централна и Източна Европа. Членовете на НАТО цинично потъпкаха този ангажимент. Както плановете, така и намеренията на западната група, водена от САЩ, са чисто агресивни и войнствени. Ние съдим не по думите, а по делата и самите ние трябва да сме в готовност във всеки един момент", заяви руският заместник-министър на външните работи.

Рябков също така посочи, че Русия по никакъв начин не влияе и никога не се е опитвала да повлияе на резултатите от избори в САЩ.

"Ние не сме нищо повече от наблюдатели, които се опитват да не пропуснат важни моменти за собственото ни разбиране на случващото се. По никакъв начин не влияем на изборния процес и никога не сме се опитвали да му влияем", каза той в интервюто.

Високопоставеният руски дипломат отхвърли като неоснователни положителните прогнози за развитието на отношенията между Москва и Вашингтон в случай на победа на бившия президент Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ догодина.

"Няма никакви признаци, че ако (Тръмп) спечели предстоящите избори, нещо ще се промени в благоприятна посока по отношение на подхода му към Русия и като цяло [че] политиката на САЩ към Русия ще стане по-разумна и отговорна. Няма нищо, на което да се базират положителните прогнози, въпреки че някои хора просто искат да вярват в най-доброто", каза Рябков.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.

Свързани новини