Отидете към основна версия

4 343 126

Украинската армия: Клин клин избива, ще засипем Москва с дронове

  • украйна-
  • дронове-
  • москва-
  • русия-
  • юрий игнат

Във вторник кметът на Москва Сергей Собянин и руското министерство на отбраната съобщиха, че украински дрон е бил свален край Москва в района на Одинцово

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Представителят на Военновъздушните сили (ВВС) на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Юрий Игнат коментира ударите с дронове на руска територия - не тези, за които руското министерство на отбраната и губернаторите съобщиха по-рано във вторник, а ситуацията като цяло.

"Преди шест месеца говорихме какво да правим с руските дронове-камикадзе и атаките - казах ви тогава и ви казвам сега: клин клин избива", цитира думите му РБК-Украйна.

Според Игнат Украйна има нужда от повече дронове камикадзе собствено производство. "Всичко там, всичко там - до летището в Морозовск, град в Ростовска област, до Москва, до критичната инфраструктура, енергийните съоръжения", каза представител на ВВС по украинската телевизия.

Според него украинската индустрия успяла да създаде аналог на иранските дронове и увеличава производството им, както и FPV дронове и оборудване за електронна война.

Във вторник кметът на Москва Сергей Собянин и руското министерство на отбраната съобщиха, че украински дрон е бил свален край Москва в района на Одинцово. Сутринта Министерството на отбраната и губернаторът на Брянска област съобщиха за три свалени дрона край Брянск. Друг дрон, според властите, е бил свален в района на Калуга.

Не е известно кои обекти биха могли да бъдат обект на тези атаки. Всяка вечер Русия атакува Украйна с дронове тип Шахед, отричайки, че това са ирански модели дронове (в Русия ги наричат ​​"Геран").

Поставете оценка:
Оценка 3 от 51 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: