Отидете към основна версия

8 734 188

Войната тепърва започва! Ето как Русия може да бъде разгромена

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • войници-
  • донецк-
  • авдеевка

Москва продължава да води брутална война вече втора година, желанието ѝ да причинява и поддържа разрушения изглежда безкрайно, а военните ѝ ресурси също толкова неограничени

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна може да спечели война с Русия през следващите три години, като увеличи обема на военното производство за въоръжените сили на Украйна, както и като наложи перспективата за непоносимо ниво на изтощение на Руската федерация. Това обявиха от Министерството на отбраната на Естония, цитирани от РБК-Украйна.

"През 1989 г. падането на Берлинската стена проправи пътя за Европа, "цяла, свободна и в мир", визия, изложена от президента Джордж Х. У. Буш няколко месеца по-рано. Визия, отказана на предишните поколения, ще продължи да се превръща най-голямата история на успеха на стотици милиони европейци. Днес точно това желание е заложено на карта в Украйна“, се казва в съобщението.

Министерството на отбраната отбеляза, че изпадането в състояние на отчаяние е по същество лесно, тъй като Русия продължава да води брутална война вече втора година, желанието ѝ да причинява и поддържа разрушения изглежда безкрайно, а военните ѝ ресурси също толкова неограничени.

Поражението на Русия е постижимо

Министерството на отбраната на Естония отбелязва, че победата на Украйна и поражението на Русия в тази война са постижими.

Ведомството посочва, че тази война може да бъде спечелена през следващите три години или по-малко чрез коригиране на курса и увеличаване на военното производство и помощта на евроатлантическата общност за Украйна и чрез налагане на перспективата за непоносими нива на изтощение на Русия.

"Обновената стратегия за осигуряване на украинските въоръжени сили с необходимото обучение и военно оборудване ще създаде условия за поражението на руската империалистическа теория за победа. Благодарение на забележителния боен дух на Украйна и безпрецедентното военно-технологично превъзходство и ресурси на трансатлантическата общност, Украинската победа ще струва много по-малко от алтернативните последствия“, пише естонското министерство на отбраната.

В Естония смятат, че ускорените и широкомащабни инвестиции в производството на отбранителна промишленост, което е от решаващо значение за Украйна, фундаментално ще укрепят доверието, способността и желанието на НАТО да осигури възпиране и защита в евроатлантическия регион и извън него.

Тази военна стратегия ще отстъпи място на обновена и трайна визия за мир и сила, съчетана с възродена Украйна, която е независима, суверенна, свободна в своята цялост и процъфтяваща като нов член на Европейския съюз и НАТО.

"Прекратяването на войната на Русия в Украйна с победата на Украйна и поражението на Руската федерация е единствената възможна първа стъпка към тази цел“, добавиха те в края.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 129 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: