Отидете към основна версия

4 978 84

Украинската армия има един основен проблем, докато руската прилича на армия от Втората световна

  • украйна-
  • александър коваленко-
  • русия-
  • мобилизация-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин-
  • война-
  • ротация

Сега във временно окупираните територии има около 450 хиляди руски нашественици. Украйна се нуждае не от по-малко, а от много повече военни.

Снимка: БГНЕС/ EPA

Военно-политическият наблюдател на групата „Информационна съпротива“ Александър Коваленко разкри какъв е основният проблем на украинските въоръжени сили: липсата на ротация, предаде агенция УНИАН.

Коментарът му бе направен на фона на думите на президента Володимир Зеленски, че още 500 000 души трябва да бъдат мобилизирани във войната срещу руския агресор.

Сега във временно окупираните територии има около 450 хиляди руски нашественици. Украйна се нуждае не от по-малко, а от много повече военни, посочи военният експерт.

Според него, освен бойци на линията на съприкосновение, са необходими резерви, а също така е необходимо да се подсигурят потенциално опасни зони, включително от Беларус и Приднестровието.

"Трябва да възстановим боеспособността на вече съществуващите части. Понякога дори трябва да сформираме нови части. Но най-големият ни проблем е ротацията. Не сме имали ротация от доста време", каза Коваленко в интервю за NV.

"Какво са 450-500 хиляди души? Ако разтегнете този процес за една година, тогава получавате мобилизация на 40-50 хиляди души на месец. И в същото време това не трябва да е просто мобилизация, трябва да бъде извършена и подготовка“, добави Коваленко.

Коваленко коментира и състоянието на руската окупационна армия в Украйна, предаде Obozrevatel. Загубите в личния и механизирания състав на руските окупационни войски ги принуждават да разчитат все повече на човешки, отколкото на технически ресурси в настъпателните си действия. Всичко това води до нарастване на загубите. Всъщност руските войски се превръщат в маршируващи батальони от ерата на Втората световна война, а не в модерна, боеспособна и ефективна армия.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 65 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: