Отидете към основна версия

4 487 134

Киев: Русия не разглежда други сценарии освен пълното ни унищожение

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин-
  • киев

В нощта на 29 декември Руската федерация извърши един от най-големите ракетни удари по украински градове и села за цялото време на пълномащабното нахлуване

Снимка: БГНЕС/ЕРА

В нощта на 29 декември Руската федерация извърши един от най-големите ракетни удари по украински градове и села за цялото време на пълномащабното нахлуване.

С тази позиция излезе Министерството на външните работи на Украйна, разпространено от Посолството на страната в България.

По предварителна информация Русия е използвала 158 средства за въздушно нападение: различни видове ракети и ударни дронове. Масираната атака бе насочена срещу Киев, Лвов, Днепър, Одеса, Харков и други украински региони.

Част от цивилните обекти, атакувани от руската армия са родилна болница, училище, жилищен блок, детска градина, поща, метростанция, търговски център. Десетки са убитите и ранените в резултат на обстрела. Издирването на онези, които са останали под развалините, продължава.

"Руските войски се бият срещу украински жени, деца, старци и цивилно население. Престъпленията, извършени от Русия в Украйна днес, са нейното отмъщение за неспособността да обърне хода на борбата на бойното поле с украинските отбранителни сили", посочват от Външното министерство на Украйна.

Оттам призовават международната общност да обедини всички усилия за "спиране на руския геноцид над украинския народ". Никакви разговори за "примирие", "временно отстъпване на територии", "умора", "преговори" и други "отстъпки" няма да спрат руската агресия, а само ще увеличат нейния мащаб, твърдят от Външното министерство.

Русия не разглежда други сценарии освен пълното унищожаване на Украйна, става ясно още от изявлението.

МВнР на Украйна благодари на партньорите, които са предоставили на страната средства за противовъздушна и противоракетна отбрана. "Днес вашата помощ спаси много животи."

Единственият възможен начин за защита на украинците е осигуряване на Украйна всички необходими военни и финансови средства за самозащита.

"Руският терор трябва да загуби, а Украйна да спечели", посочва украинското МВнР.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 53 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: