Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Декември, 2023 21:52 3 168 203

Киев предупреди: Руската армия има достатъчно ракети и безпилотни самолети за още атаки

  • украйна-
  • русия-
  • ракети-
  • дронове

През втората година на войната Русия значително увеличи производството на ракети, въпреки западните санкции

Киев предупреди: Руската армия има достатъчно ракети и безпилотни самолети за още атаки - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинското правителство смята, че руските военни разполагат с достатъчно ракети и безпилотни самолети, за да нанесат още сериозни въздушни удари по Украйна, предаде БТА.

"Руснаците от много месеци складират ракети именно за тази цел – за удари по жилищни сгради, търговски центрове и болници", написа украинският министър на отбраната Рустем Умеров във "Фейсбук".

Те биха могли да продължат тези атаки с натрупаните запаси, като Умеров заяви, че не предвижда недостиг.

Когато през есента и зимата на миналата година московските военни започнаха редовно да обстрелват украински градове и инфраструктурни обекти, Киев заяви многократно, че руснаците скоро ще изчерпят запасите си.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов заяви тогава, че запасите от руски ракети са достатъчни само за още няколко атаки.

Въпреки това през втората година на войната Русия значително увеличи производството на ракети, въпреки западните санкции. Сега тя произвежда повече ракети, крилати ракети и безпилотни летателни апарати, отколкото преди войната.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Имат имат руснаците

    104 10 Отговор
    И за цялото НАТО и имат ракети имат и едни други ракети за които дори не смеете да си помислите, че руснаците ги притежават.

    Коментиран от #193

  • 2 Феникс

    77 4 Отговор
    АЗ лично им дарих една перялня, съжалих ги горките че се мъчат с тези окопни лопатки :)
  • 3 А50

    71 2 Отговор
    Дори не смеят да направят обосновано предположение колко ракети натрупаха руснаците за 7-8 месеца
  • 4 Сатана Z

    70 5 Отговор
    Кви ракети?Русия свърши ракетите още лани.Сега стреля с каквото намери в складовете.А още не са отворили този в Приднестровието,то е за Югоизточният фланг на НАТО

    Коментиран от #41

  • 5 Помак

    62 4 Отговор
    По примера на джедеро -,запада и укря испростя...и тя се сети ,че Русия няма как да я победиш
  • 6 нннн

    62 2 Отговор
    Не бе! Това са летящи лопати.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Жица

    78 2 Отговор
    Абе смешковци ,нали москалите бяха свършили ракетите и хвърляха лопати. Нали всичко прихващате и сваляте . Що ровете. Свършват парите от запада, и ровете. Няма за крадене
  • 10 Ортомурдук

    48 4 Отговор
    Путин има още мнооооого ръкети
  • 11 Хахаха хахаха

    56 5 Отговор
    Окраински фашисти чак сега ли се сетиха, че руснаците имат много ракети?

    Коментиран от #53

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 стоян георгиев

    58 7 Отговор
    Слава Россия мрееееееете окраински фашисти българите сме с братята си християни православни, а безродниците в България са с господарите си католици и юдеи спонсорите на фашизма .
  • 14 ХАХАХА

    66 4 Отговор
    Аааа ,не е вярно това ! Окопните лопатки и чиповете от перални не свършиха ли бре? Пустите руснаци имали достатъчно ракети и безпилотни самолети! Ти да видиш какво се е чудо случило с укропропагандата ! Бондаренко ,коваленко ,портоненко от бесарабски фронт къде са с невероятните данни за победите на дзеления пигмей? ХАХАХА ама много ми е кеф ! Хайде български наколенки цъкайте минуси ! Мразя осрайната безплатно! ХАХАХА
  • 15 слепок

    46 3 Отговор
    Хе, хе, хе, хе... Не моа се спра да се хиля. Те нали още преди две години ги бяха свършили? СмЕх, ама гОУем СМЕХ. Имат не само да направят цяла Окрайна на Чернобил ами и цял Краваристан + Англостан и лизачите им.
  • 16 Иванушка 🇷🇺

    40 1 Отговор
    Глупости, вчера свършиха последните - по думите на уркоблогъри. Вероятно на 31-ви срещу 1-ви в Киев ще има Празнична Заря по случай наближаващите три години от началото на СВО

    Коментиран от #202

  • 17 Скот Ритър:

    50 1 Отговор
    "Прощай Одеса"
  • 18 ИСТИНАТА

    4 61 Отговор
    Всички загинали от руските ракетни удари снощи са цивилни граждани! Това още повече сплотява народа на Украйна! Изявление на Украинския генерален щаб -
    "Руските войски се бият срещу украински жени, деца, старци и цивилно население. Престъпленията, извършени от Русия в Украйна днес, са нейното отмъщение за неспособността да обърне хода на борбата на бойното поле с украинските отбранителни сили", допълват от ГЩ на Украйна

    Коментиран от #29, #87, #186

  • 19 джони инглиш

    47 0 Отговор
    В предни статии казаха , че това били последните им ракети и 6 месеца трябвало да произвеждат до следваща атака. Сега друга песен пеят. Да вдим какво ще казват в понеделник. ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА нещастни фашисти и тъпи окраински подлоги..
  • 20 Реалист

    41 3 Отговор
    Руснаците са измислили ракетите за война през ВСВ логично е да са номер 1 по производство и качество на ракети.

    Коментиран от #30

  • 21 Последния Софиянец

    1 35 Отговор
    От това миене на чинии са ми постоянно мокри ръцете и не мога да пиша, а и в миалното долу няма нет, а и тоалетните ме очакват, та все забравям да ви кажа, че няма в мире по пропаднало, продажно, крадливо и лъжливо от пияния ватник и прегладнелия му проскубан балкански раб, а вие си говорете каквото си щете и аз бях заблуден като вас и чаках на оная опoвpъщаната да ме нахрани и се наслушах на лъжи и пиянски истории! Сега си бачкам и всичко е наред, рядко минавам тук да видя старите дрогаре до къде са потънали, понякога даже ми е жал за тях, но всеки си избира пътя, те хванаха тоя за Суходол и Гара Яна, а аз съм си Софиянец все пак, дори и мияч!

    Коментиран от #183, #187

  • 22 Бу Бу

    33 1 Отговор
    И какво се оказва сега. Нищо от това , което официално обявяваше Украйна не е вярно. До сега това , че Русия е свършила ракетите им е 57857575766-тото невярно и лъжливо обявление.
  • 23 РЕАЛИСТ

    44 1 Отговор
    Ама нали сутринта писахте, че според украинците , руснаците са изстреляли последните си ракети. Военната промишленост работи на пълни обороти. Русия е удвоила производството на СУ-57. Чакат таралясниците F-16 ,за да тренират по летящи мишени.

    Коментиран от #27

  • 24 Механик

    49 2 Отговор
    "Киев предупреди: Руската армия има достатъчно ракети и безпилотни самолети за още атаки"
    Кво стана? Доде ли краят на лафовете, че Русия няма ракети? нали вече година и половина ни убеждавате именно в това?! Какво стана с дойчевеле, безарабите, мара-шеповата, дениса-жамбаса, института по войнъта???
    Думите и твърденията ви не струват 5 (словом: ПЕТ) пари. А как убедително ни информирахте, как руските са голи и боси и са саде с едни лопатки... Как са пияни и се търкалят по тревата и никой не може да ги дигне в атака?!?! Помните ли?
    Сега чуйте нещо и го запомнете- Русия разбрида ританките на целото НАТО. Попиля ви супер-дупер оръжията, могилизира ви наемниците и накрая ви се изсмя нагло.
  • 25 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    32 1 Отговор

    До коментар #7 от "Перзонлихе Майнунг":

    На Джо може някога да сме му благодарни! Как е подкарал каубоите, може скоро да ги гледаме с канчетата редящи и чакащи за черпак топла каша, като през 30-те години на миналият век. Сега тия младите каубои ще са много по-забавни.

    Коментиран от #185

  • 26 О Украйна май има ракети

    7 33 Отговор
    Горещите подробности от руския канал в Телеграм “Досье Шпиона”:
    Ударът по Новочеркаск е нанесен в 2:53 след полунощ с две британско – френски крилати ракети Storm Shadow/SCALP. След удара започва мощен пожар, което довело до тежки взривове. 
    Корабът се прибирал от Новоросийск, превозвайки боеприпаси. На борда имало 4400 артилерийски снаряди, 280 броя ракети Град, както и ирански дронове Шахед – 131/136. 
    В момента на удара на борда е имало 62 души екипаж. Официално се съобщава за един загинал матрос, но данните за жертвите са занижени, защото евакуацията е извършена половин час след удара със спасителни лодки при много силен пожар на борда. 
    От последващи детонации на боеприпасите на борда леки повреди е получил и буксирния кораб “Капитан Гуреев”.
    Корабът е бил под защита на системата за противоракетна отбрана С – 400, която напоследък показа дефекти, а сега пропусна две крилати ракети.
    Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу докладва на президента Владимир Путин за щетите, нанесени днес на големия руски десантен кораб „Новочеркаск“, предаде Ройтерс, като се позова на официално изявление от Кремъл.
    Военният плавателен съд бе поразен в базата на руския Черноморски флот в пристанищния град Феодосия на анексирания от Русия през 2014 г. Кримски полуостров.

    Коментиран от #33, #189

  • 27 Реалист

    31 2 Отговор

    До коментар #23 от "РЕАЛИСТ":

    Това са соросоди лъжат непрекъснато и не понят какво са излъгал сутринта.
  • 28 Има я

    29 2 Отговор
    Има да ви бие още 10 години! Ко стана с лъжите, бе? Де са грамофоните на оня боклук САЩ да ми посвирят шансоните? :)))
  • 29 ИСИНАТА

    25 5 Отговор

    До коментар #18 от "ИСТИНАТА":

    А теб ще те пратим на Путин. Напълно безплатно. Разноските ще ги поеме целия български народ и то с кеф.
  • 30 МДАМ

    0 25 Отговор

    До коментар #20 от "Реалист":

    Измислили са ги друг път, уши. И балистичните Фау-2, и крилатите Фау-1, и реактивните самолети, и първообраза на РПГ са все немски нововъведения от ВСВ. Не четеш много май...

    Коментиран от #36

  • 31 Точна статия

    4 22 Отговор
    Ето 2 такива ракети унищожиха самолетоносач с дължина 110 метра повече от футболно игрище и както се оказа с 74 пасажери на борда му...

    Коментиран от #39, #42, #47, #65, #86, #89

  • 32 Ха Здрасти!

    26 0 Отговор
    Тия откриха Америка!
    Поздравления👍!
  • 33 слепок

    22 2 Отговор

    До коментар #26 от "О Украйна май има ракети":

    И сега валят наказания по Окрайна. Щом мърдат и ги наказват подобаващо.
  • 34 Шаг Вперëд

    36 2 Отговор
    Русия има ракети за поне още 2 - 3 украйни и никой не се съмнява в нейния успех над надигащият отново глава евроатлантически фашизъм. Въпрос на време е , а те имат цялото време на света и всички ресурси да го направят! След това светът ще си отдъхне и ще се отърве от кафявата евроатлантическа чума веднъж завинаги!

    Коментиран от #72

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Запознат

    32 0 Отговор

    До коментар #30 от "МДАМ":

    БМ13 за залпов огън познато като,, Катюша "руснаците го ползват от 1941 г, а ФАУ е програма на нацистите от 1942 средата на годината.

    Коментиран от #40

  • 37 ЗЕЙФОД БИЛБРОКС

    1 16 Отговор
    Нищо чудно да не ги произвеждат а направо да им ги носят от СЪСЕДНА ЧАЙНА
  • 38 Хо Ши Мин

    27 0 Отговор
    В Русия има 20 хиляди дипломирани ракетни инженери , които си вършат прекрасно работата!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 МДАМ

    1 17 Отговор

    До коментар #36 от "Запознат":

    Ти за Небелверфер чул ли си? Май не.
  • 41 Кви ракети,кви 5 гривни ве...!

    25 2 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана Z":

    Руснаците свършиха ракетите и сега мятат...лопати...!
    А бе то лопати,лопати...,ама верно,че с много дебели и здрави дръжки...!
  • 42 Танцувам като гледам...

    10 3 Отговор

    До коментар #31 от "Точна статия":

    И се наслаждавам...Прекрасно 💃
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Ццц

    26 1 Отговор
    Миналата година уж свършваха. Пък сега бол. 🤣. Яйца нямат, ама бомби дал господ. Някогашния комунистически лозунг "Всяко яйце - бомба, "джуджака" го направи на "всяка бомба - яйце". 🤣. Започват да се връщат към реалността по-малко зависимите. Умеров вижда се е умерен в употребата и забелязва, че нещата не са както Британското разузнаване е разузнало. От 2014 г. НАТО гласи големи укрепления по границата с Донбас. Нали бяха обещали автономия на рускоговорящите? Путин им напомни, че ще си вземе обещаното през февруари 2022. Дойде едно бисквитено човече и каза "хайде просто да се бием", което наложи плануваната СВО да бъде разширена. И сага плановете за 2024 са новата укрепена линия да е някъде преди Лвов. Лошото е, че сега Путин вече казва "хайде просто да продължаваме да се бием".
  • 45 вятъра на промяната

    2 31 Отговор
    Интересно кой възпира Украйна да пренасочи целия си производствен потенциал в направа на собствено военно оборудване като копира западните образци до които има достъп. Украинския народ има право на самозащита от азиатския нашественик.

    Коментиран от #57

  • 46 Иво

    6 26 Отговор
    Как ще победят Русия, като не дават далекобойни ракети. Това е най-важния елемент в една война, а запада упорито не иска да ти използва.
    Ако иска да победи Русия, запада трябва
    да предаде на Украйна много далекобойни
    ракети, всякакви видове: ATACMS, Таурус и всякакви други и даже Томаховки с далекобойност до 5000 км. Видя се че Руската ПВО има пропуски( както и всяка ПВО). Когато започнат да горят заводи за ракети, заводи за самолети, летища, складове за гориво и муниции. И тогава може да започне да се говори за мир
    Но Америка си играе на война на изтощение с Русия, за това подава трохи на Украйна, за да може войната да стой в пат позиция, и да продължи дълго. Като постоянно се пише за големия потенциал на Русия, и колко опасна е тя, и как може да води дълга война на изтощение. Моето скромно мнение е, че американците ще успеят да привлекат поне още 7-8 неутрални страни в НАТО ( вече успяха да привлекат такива успешни и дълго неутрални държави, като Финландия и Швеция)
    Разиграва се театър, но руското ръководство беше много спящо и наивно, и даже глупаво, че се хвана в тоя капан от който няма излизане. Жал ми е за тях. Те са наши освободители, но Путин е слаб политик

    Коментиран от #49, #52, #66

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Българин

    27 2 Отговор
    Хихи, в момента Русия пак ги пука, виян сирени из остатъците на покрайна 😅
  • 49 И щооо

    13 1 Отговор

    До коментар #46 от "Иво":

    Да занули Украйна ли и то без да го желае! Голям зор!

    Коментиран от #64

  • 50 Толкоз перални в

    20 0 Отговор
    тая Украйна, бееее!
  • 51 Блогър от Москва

    6 24 Отговор
    Слава на Владимир Владимирович Путин!

    Отрепал и осакатил 700 хиляди блатни вати!

    Слава на Путин убиеца на Русия!

    Здраво млатене и утилизиране на блатници!
    Слава Путину убиецо на крака за почест !

    Слава СЛАВА

    Коментиран от #54, #61

  • 52 Гробар

    21 2 Отговор

    До коментар #46 от "Иво":

    Европа ще бъде руска. Въпрос на време. Ако не днес, утре. Този път без компромиси, уроците са научени.

    Коментиран от #55, #63

  • 53 Рашките по времето на Рейгън

    5 12 Отговор

    До коментар #11 от "Хахаха хахаха":

    Имаха повече ракети.

    Коментиран от #96

  • 54 О-крайнец

    14 3 Отговор

    До коментар #51 от "Блогър от Москва":

    Плоско! Но за ппдб-ил става 🤣
  • 55 Сметах, сметах

    0 16 Отговор

    До коментар #52 от "Гробар":

    Вече трябваше да са превзели Вашингтон.
  • 56 Иван

    6 21 Отговор
    За почти 2 години "СВО" фашистка Русия е добавила само около 3% новоокупирана територия към тези от 2014 в Донбас и Крим.... Общо 16% за 11 години мъки и 750 хиляди убити и ранени руснаци... Това е резултата до момента, като не броим международната изолация и всички други щети причинени на РФ от неадекватния, мъртъв джуджак.

    Коментиран от #69

  • 57 слепок

    19 2 Отговор

    До коментар #45 от "вятъра на промяната":

    Възпира ги това че, първо са про...сти, второ - не остана кой да произвежда защото Русия успешно им намали популацията, и трето дето е най-важно - не са искали разрешение от Русия.
  • 58 Бесен-_ Язовец

    15 2 Отговор
    Явно от Киев са станали шчетоводители на Руската армия.
  • 59 Перзонлихе Майнунг

    23 2 Отговор
    САЩ вече отдавна са отписали комика Зеленски и Украйна, чиято територия ще бъде разпарчетосана. Полша, Унгария и Румъния вече се облизват. А това засилва процеса на разпад на ЕС - основен икономически конкурент на САЩ. Неслучайно след взривяването на Северен поток започна масово изнасяне на западни компании към Америка. Германия и Франция си заминават като икономики - в близките 100-на години вече няма да има евтин руски газ и петрол. Великобритания разумно напусна европейския "Титаник". Та едно си говори Бай Дън за пред медиите, а съвсем друго действа ЦРУ. Най-големия цирк ще е като признаят победата на Путин и накарат просяци като нас да купуват въоръжение до зъби с огромни кредити дето ще ги плащат поколения българия. Отделно, че Ердоган е пуснат да си възстановява Османската империя на Балканите. Вероятно следващата война ще е в Ливан, за да пламне Близкия Изток. Бедност, миграция, терориризъм, страх, неовладяна инфлация. Ей до тук ни докараха брюкселските либерални глупаци и нашите некадърни политици.
  • 60 Вражалец

    17 1 Отговор
    Какво раздвоение. Преди казваха,че нямат и че са им останали само лопати, а сега имали още ракети!
  • 61 Браво грамофоне

    15 2 Отговор

    До коментар #51 от "Блогър от Москва":

    продължавай да свириш тоз шансон! Май оня боклук зад океана го закъса, щом няма нови плочи? :))
  • 62 МЪКИТЕ ПУТИНОВИ..

    2 17 Отговор
    Са безкрайни....близо две години война и още се бие за Авдиевка на 16 км.от границата си....
  • 63 С това темпо

    0 11 Отговор

    До коментар #52 от "Гробар":

    След 700 години.
  • 64 Иво

    4 11 Отговор

    До коментар #49 от "И щооо":

    Путин няма топки да занули Украйна. Ако имаше топки, до сега щеше да я занули. Но като гледам кви пропуски прави ПВО -то му, изглежда не му се играе на ракетна война с американците

    Коментиран от #75

  • 65 Бесен-_ Язовец

    1 19 Отговор

    До коментар #31 от "Точна статия":

    Гладните копейки вече вият на умрело 😂🤣
  • 66 инж Илиян Илиин

    2 3 Отговор

    До коментар #46 от "Иво":

    Иво ,иво да те дъъня от заад дивоо.

    Коментиран от #73

  • 67 Лопатар

    9 2 Отговор
    Лопати има достатъчно , даааа....
  • 68 И в Русия вече признаха...

    1 13 Отговор
    Над милион вати солисти на концерта на Кобзон -
    В РФ было четыре мобилизации для войны на Украине. По данным Олега Кануковича из "Комсомольской правды", убитых, раненых и искалеченных российских солдат около 1 миллиона 230 тысяч.
  • 69 слепок

    14 2 Отговор

    До коментар #56 от "Иван":

    Нещо ти са грешни сметчиците. Още преди две седмици по окраинския канал 1+1 обявиха за над 1 250 000 загинали и изчезнали окраинци. И като сметнем колко лъжат окрите, отиваме към 2 милиона окраинци. Е, сега и деца ще трябва да им правим...

    Коментиран от #196

  • 70 Край

    14 0 Отговор
    Дет се вика - с техните перални по техните глави.
  • 71 Блогър от Москва

    2 13 Отговор
    Досега въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ликвидираха над милион руски наши бойци! Вчера по ОРТ( Обществената руска телевизия) имаше анкета поръчана от Кремъл с въпрос -" Кой от двата варианта предпочитате- Да направим пета и шеста мобилизация и да дадем жертви колкото половин Русия или да се изтеглим от Украйна и да се разпадне страната" ...76 процента са отговорили първото и че ще се бият за Путин до летален изход и ще отидат в рая! Велики са руските хора

    Коментиран от #78

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Иво

    6 3 Отговор

    До коментар #66 от "инж Илиян Илиин":

    Илиянка, може да ми смучеш лукчето! Ще ти хареса
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 За какво топки бре

    14 2 Отговор

    До коментар #64 от "Иво":

    Путин никога не е искал да я занулява Украйна! Ръсите глупости денонощно! Това което ще се случи, до Днешър, ще са автономни републики, към Русия, както е Крим! А оня продажник зеленски, ще го линчува собственият му народ и затова, тази война ще продължи още време, докато се случи! НАТО, ще е вън от Украйна завинаги!

    Коментиран от #80, #84, #111

  • 76 слепок

    10 1 Отговор
    Ехааааа...., почна поредната веселба в Окрайна с празнични илюминации осигурени лично от Путин за Окрайна.
  • 77 Методи

    1 19 Отговор
    Руските разбити първoбитни блaaтници освен да обстрелват някое село и да yбият цивилни деца и старци друго не могат! Но скоро свършват затвoрниците за пушeчно месо и разпада на Рaшиccран започва

    Коментиран от #82

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 слепок

    11 1 Отговор

    До коментар #75 от "За какво топки бре":

    +1 Окрайна е пица. Винаги е била пица (доколкото ВЪОБЩЕ е съществувало това недоразумение). И като всяка, добра пица ще бъде нарязана на парчета и изядена. Със или без сос.
  • 81 az #СВО

    10 0 Отговор
    Е как така?
    Нали ги свършиха още в края на март на миналата година??? :))
  • 82 слепок

    7 2 Отговор

    До коментар #77 от "Методи":

    Методи, сърди се на мама и тати че не са ти осигурили училище. Па можеше и да научиш нещо де.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Иво

    3 14 Отговор

    До коментар #75 от "За какво топки бре":

    Точно това му казвам, че няма да я занули. И ако Украйна получи много далекобойни ракети от различни видове, ама много. За да понапраска много важни цели на руска територия, тогава мирът ще изглежда реалистичен. Но американиканците си имат друга игра, и до сега се играе по техните правила

    Коментиран от #88, #106, #128

  • 85 Тъз лъжа

    3 7 Отговор

    До коментар #83 от "вятъра на промяната":

    за четирихилядниците сътворена от оня парасница лена и компания, мноо ми е забавна, как я повтарят някои глупаци като зомбита! н якой казва нещо и овцата блее! :))

    Коментиран от #95

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 ХАХАХА

    13 1 Отговор

    До коментар #18 от "ИСТИНАТА":

    Твоята истина не е моята истина "демократе", затова си я скрии къде слънце не огрява !
  • 88 Верно ли

    4 2 Отговор

    До коментар #84 от "Иво":

    Ти в кой клас си? Това да не е плейстейшъна?

    Коментиран от #91

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Блогър от Москва

    2 12 Отговор
    Все повече се надига недоволството в Русия от многобройните жертви! Главния пропагандатор на Кремъл и на руската ОРТ Симонян каза "Какъв е смисъла да стоим в окупираните територии като Крим и Донецк ,като всеки момент може да ни убият" , и е права ,преди седмици убиха заедно с оше 79 военни руската актриса и музикант Менших докато изнасяше концерт по повод празника на ракетните войски на Русия в окупиран Донецк с ракета HIMARS , а през деня близкия до Путин пропагандатор Максудов!
  • 91 Иво

    1 2 Отговор

    До коментар #88 от "Верно ли":

    Ми не го казвам аз, каза ми го лично един пенсиониран австрийски генерал

    Коментиран от #97

  • 92 ХАХАХА

    9 1 Отговор

    До коментар #86 от "Браво":

    Ревете вие наколенки козяшки около остатъците от казана на козяк.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Така е

    1 10 Отговор

    До коментар #89 от "Хубава гледка":

    Руската тактика винаги е една и съща. Изпращат повече хора от колкото муниции има противника. Така побеждават, човешкия живот в русия е по-евтин от един снаряд. Русия няма война, в която да са имали по-малко жертви от противника. ВСВ Германия има 7 млн жертви, а СССР 27 млн.

    Коментиран от #98, #100

  • 95 вятъра на промяната

    1 16 Отговор

    До коментар #85 от "Тъз лъжа":

    Този който не е четирихилядник и предава България безплатно на Кремъл е нещастник който просто не знае какво върши. Живял съм две години в Русия и никога няма да допусна този образ на живот в България.

    Коментиран от #107, #124, #132

  • 96 имаха

    5 0 Отговор

    До коментар #53 от "Рашките по времето на Рейгън":

    щото не ги пращаха в 404
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Кой както може

    1 13 Отговор

    До коментар #94 от "Така е":

    Путин изпраща на фронта предимно бедняците като пушечно месо и такива от Абхазия ,Ингушетия и Дагестан! Тях Укрите избиват като пилци! И второ Путин така с един куршум уцелва 2 заека! Отърва бюджета на РФ от тези нещастни хорица които тежат на руската хазна като воденичен камък и трето така занулява мунициите на противника и техните снаряди! И четвърто освен руски бедняци от 1 милион и 275-те хиляди убити наши братя руси 34 процента са затворници осъдени за различни престъпления ...А в братска Русия има 1 млн.и 750 хиляди затворници! Така че всичко е под контрол! Жива сила имаме

    Коментиран от #108, #116

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 ти се притесни

    6 0 Отговор

    До коментар #94 от "Така е":

    за руснаците как печелят войните си ли :)))

    Коментиран от #102

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Бгг

    8 1 Отговор
    Руснаците нямали ракети а ??? Чипове от перални ползвали а ??? Ама укрите дано разберат, че ги лъжат преди да свършат.
  • 104 Иво

    4 0 Отговор

    До коментар #97 от "Затова":

    Ми може аз да съм сульо и пульо, но генерала който е учил више военно училище и генералщабна академия, няма как да е сульо и пульо
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 ХАХАХА

    8 0 Отговор

    До коментар #84 от "Иво":

    Абе хлапе, какви ги дращиш ! Ако имали осрайнината много далекобойни ракети,нямало проблем да обстрелят важни цели в Русия, мили боже ,а руснаците ще стоят и чакат къде ще паднат ракетите ли ?

    Коментиран от #117

  • 107 Е кой е този

    3 2 Отговор

    До коментар #95 от "вятъра на промяната":

    Дай да видим един, а не само да блеете! Голата приказка е лъжа бе! И къде си бил, няма грам значение! Да се лъже е жалко занимание, пък ако ще и на Марс да си! Де сте живяли и разсли бе?

    Коментиран от #120, #125

  • 108 това не е

    6 1 Отговор

    До коментар #98 от "Кой както може":

    добре, щом с някакви туземци млати 50 държави. Лошата новина е, армията от обучени руснаци вече прехвърли милион. Дагестнците са само за загрявка
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Иво

    1 10 Отговор

    До коментар #97 от "Затова":

    И като гледам как горят руски кораби, думите на генерала изглеждат казани точно на място

    Коментиран от #118

  • 111 вятъра на промяната

    1 9 Отговор

    До коментар #75 от "За какво топки бре":

    Историята е доказала, че злодеите рано или късно биват наказани за делата им. Така е станало с Великия Хитлер който в един момент се е самозабравил и си е повярвал в мечтите си, че може а бъде световен господар. В момента гледаме и слушаме преродения Хитлер който ще завърши като предшественика си.

    Коментиран от #121

  • 112 Бай той Толстой

    10 1 Отговор
    Руснаците виебахамамата-всички цели са поразени.За какво ви беше да стреляте по Федосия?глупав,по-глупав, украинец,евроатлантик!
  • 113 айде идвай,

    3 1 Отговор

    До коментар #102 от "Стойко":

    някой да те е спрял?

    Коментиран от #115, #119

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Иво

    2 10 Отговор

    До коментар #106 от "ХАХАХА":

    Ми как проспаха удара по пристанището във Феодосия. Пламъка от взрива беше висок 150 метра. А и много други удари с ракети проспаха.
    Крайцера Москва имаше собствено ПВО, което също спеше дълбок сън

    Коментиран от #123, #141

  • 118 ти щом

    7 0 Отговор

    До коментар #110 от "Иво":

    на десантна баржа му казваш кораб, явно море само на картичка си виждал, а надуваема лодка си мислиш, че е самолетоносач

    Коментиран от #131

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 вятъра на промяната

    2 3 Отговор

    До коментар #107 от "Е кой е този":

    Има нещо сбъркано в ценностната ти система пич.

    Коментиран от #126

  • 121 Така е

    8 0 Отговор

    До коментар #111 от "вятъра на промяната":

    И пак ще видиш как собственият му народ ще го погне продажника зеленски.
  • 122 Иванушка 🇷🇺

    9 0 Отговор
    Чувам отново някакви бумтежи и зарево в посока Уркайна. Братушките пак са ги подпукали.
    Да бе Зелье мирно седяло, не би Зелье прокиснало 😄
  • 123 височината на

    6 1 Отговор

    До коментар #117 от "Иво":

    взрива е16.5м, не 150

    Коментиран от #148

  • 124 Коктолстой

    6 2 Отговор

    До коментар #95 от "вятъра на промяната":

    Да не са те опънали братята?Нема да се плашиш,то не боли много.Само срамът в началото е голям.После се свиква! Телефон имаш ли?🦴

    Коментиран от #129

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Има

    4 1 Отговор

    До коментар #120 от "вятъра на промяната":

    Щом тиражирате лъжи, наистина има!

    Коментиран от #140

  • 127 където искаш

    3 0 Отговор

    До коментар #119 от "Стойко":

    там върви, не ми пречиш
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Иво

    2 5 Отговор

    До коментар #118 от "ти щом":

    Ми то в руските сайтове също го наричат кораб

    Коментиран от #147

  • 132 Чепчо

    3 2 Отговор

    До коментар #95 от "вятъра на промяната":

    много ли те клатиха🥺?Слагай компрес със смрадлика-ще мине сладък.Искаш ли да те напълня и аз с бели човечета?Дай си адреса?😌
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 само да ти

    1 3 Отговор

    До коментар #125 от "Стойко":

    припомня, че да се смееш на собствения си коменар, е като да си удариш че.ия и да си ръкопляскаш...или може би незнаеш...

    Коментиран от #137

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Па съм я бе

    3 3 Отговор

    До коментар #129 от "Стойко":

    Може ли и аз да се включа-атлантик съм?🤗
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Иво

    6 1 Отговор

    До коментар #128 от "слепок":

    Абе човек, незнам дали е така? Ако се играеше по правилата на Русия, войната вече да е свършила. От всичките играчи, само американците искат продължителна война. Нали онзи сенатор си го каза: "Трябва да продължим да подпомагаме Украйна. Това е много рентабилно. Избихме много руснаци, без да изгубим и един войник."
  • 139 Амъ кой не разбра че си фекал бе

    9 2 Отговор

    До коментар #135 от "Стойко":

    Само фекал може да мирише и да се продава на боклука ПП и ДБ! Нали фекале! Я пак се пофали къв си? :))

    Коментиран от #142

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 слепок

    2 1 Отговор

    До коментар #117 от "Иво":

    Явно си го мерил с твоята чур...ка дето е 10 сантиметра. Демек 150 чур...ки пламък са равни на 15 метра.
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Свредлов

    2 0 Отговор

    До коментар #129 от "Стойко":

    Искам и аз-35 смх18см диам.х20млл.Резак!
  • 144 Та ако не си фекал

    3 2 Отговор

    До коментар #137 от "Стойко":

    ще си тоалетна ли на смарделите ПП и ДБ? :))

    Коментиран от #146

  • 145 Ни се фали де :)))

    4 2 Отговор

    До коментар #142 от "Стойко":

    Разбраме че си фекала на тоалетната ПП и ДБ! Мриса ли там долу? :))

    Коментиран от #149

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 наричат го

    8 0 Отговор

    До коментар #131 от "Иво":

    десантна баржа и си е точно това. Ако не знаеш какво е десантна баржа - това е един леген, с минимално газене и се използва за превоз на хора при десант, ние също имахме няколко такива и съм се возил преди години. Да удариш или потопиш такова нещо няма абсолютно никакво военно приложение, дори ми е чудно защо въобще го афишират , явно им трябват гръмки заглавия. Виж, ако ударят някой ЕсКаЕр. тогава да се хвалят

    Коментиран от #163

  • 148 Иво

    1 7 Отговор

    До коментар #123 от "височината на":

    Не знам колко е, но части от корпуса на кораба са били разпръснати почти из целия град
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Тирбушонски

    3 0 Отговор

    До коментар #142 от "Стойко":

    Може ли и аз да се включа-възбудих се много!Ти женско ли си или мъжко?Абе,няма значение 🤗
  • 151 Много ли мриса

    2 1 Отговор

    До коментар #140 от "Стойко":

    да си фекал на тоалетната Пп и ДБ? :)) Немоа да тъ жаля! :))
  • 152 е нали преди

    1 1 Отговор

    До коментар #140 от "Стойко":

    малко каза 1 милион, за 10 мин 2 ли станаха :))
  • 153 КовидманЯк

    6 1 Отговор
    Нацисткия режим в Киев на Хазарската мафия си заминава, каквото и да реват.
  • 154 Не мъ се фали де

    4 1 Отговор

    До коментар #149 от "Стойко":

    Разбраме че си фекала на тоалетната ПП и ДБ! Мриса ли там долу? :))
  • 155 Тъпкачев

    4 0 Отговор

    До коментар #149 от "Стойко":

    Успокой се,не се стягай-любовта е навсякъде Давай телефон!
  • 156 Не мъ се фали де :))

    5 1 Отговор

    До коментар #146 от "Стойко":

    Разбраме че си фекала на тоалетната ПП и ДБ! Мриса ли мнооо там долув тоз киниеф? :))
  • 157 слепок

    9 0 Отговор
    Новини (истински) от снощи: Руските военни цяла нощ поздравяваха украинските си колеги с празниците. Обекти в цялата страна бяха подложени на масирана новогодишна атака. Местни източници съобщават за повече от 100 успешни попадения в почти всички региони.
  • 158 Майката

    3 2 Отговор

    До коментар #125 от "Стойко":

    Ще те кърмя!

    Коментиран от #159, #168

  • 159 Въх нидей

    5 2 Отговор

    До коментар #158 от "Майката":

    кък шъ кърмиш фекаля на септичната яма ПП и ДБ? :)))

    Коментиран от #162, #167

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Майката

    6 1 Отговор

    До коментар #159 от "Въх нидей":

    Къ?-С обич и мека сила😉.По атлантически.

    Коментиран от #164

  • 163 Иво

    1 6 Отговор

    До коментар #147 от "наричат го":

    Еми афишират го, щото си е голяма машина, четох за него, и построяването му изисква време и пари. Има много метал в него, и трябват няколко години за да се построи. И като сметнати 70 обучени моряци, от екипажа,и боеприпасите които са били на борда, и щетите дето взривът е нанесъл на други кораби и пристанищната инфраструктураструктура. И това си стават огромни щети
  • 164 Шприца

    2 1 Отговор

    До коментар #162 от "Майката":

    Еее,то стана цяло европарти бе😁.Кога е купона?
  • 165 слепок

    9 0 Отговор
    Всички от политици от ПП, ДБ, ГЕРБ, ДПС трябва да започнат работа към Енерегото. По стълбовете да им залепят некролозите.
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Не мъ се фали де :)))

    4 0 Отговор

    До коментар #167 от "Стойко":

    Разбраме че си фекала на тоалетната ПП и ДБ! Мриса ли мнооо там долу в тоз киниеф ПП и ДБ? :))
  • 170 Не съ фали мъ

    3 1 Отговор

    До коментар #168 от "Стойко":

    Разбраме че си фекала на тоалетната ПП и ДБ! Мриса ли мнооо там долу в тъз фекална яма ПП и ДБ? :))

    Коментиран от #171

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Иван

    6 0 Отговор
    Не!!! С Факти.бг вече сме се споразумели, че през следващите 60 дни Русия няма да има възможността да атакува Покрайна с ракети......договорката си е договорка!
  • 173 Не мъ се фал мъ фекал

    2 0 Отговор

    До коментар #171 от "Стойко":

    Разбраме че си фекала на тоалетната ПП и ДБ! Мриса ли мнооо там долу в тоз киниеф ПП и ДБ? :))

    Коментиран от #174

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Мъ де са фали мъ фекал

    3 1 Отговор

    До коментар #174 от "Стойко":

    Разбраме че си фекала на тоалетната ПП и ДБ! Мриса ли мнооо там долу в тъз септична яма ПП и ДБ? :))

    Коментиран от #176

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Хаджи Тошко

    6 0 Отговор
    И за Нато има ракети спете спокойно
  • 178 Българин

    4 0 Отговор
    Айде стига бе!!!Нали им бяха свършили???Сваляха чипове от перални!?!?!А Путин беше умрял ?!?!?А вСаудитска Арабия го посрещнаха като Султан /Цар!!!Може и зеления гном така да го посрещат ,но само ако заведе и жена си!!!Арабите ще ги “уважат”и двамата /само зеленият шмъркалник трябва да си облече екипчето от филма/!!!
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Кит

    5 0 Отговор
    Руснаците нали свършиха ракетите, дроновете, парите и яйцата още през май месец 2022, какви са тия неща сега?
  • 181 Киев предупреди!!!

    3 0 Отговор
    Кой вееее? Да предупреждава населението си , не света
    Ясно, ние нямаме общо с тази война
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Последния Софиянец":

    Поеми го устно, мен так!
  • 184 Не разбрах

    3 0 Отговор
    Кого е предупредил Кийф????

    Да не би да искат да притискат любимите ни политици, да ни преджобват още?
  • 185 Говедар

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Всъщност те вече са на това дередже. Или поне по-уязвимата част от населението. Има един канал в ютуб Wild Siberia прегледай "Skid Row Is Worse Than You Think! Los Angeles rotting!" Накратко мизерия, мръсотия, бездомници, наркомани, бедняци на които се раздава храна на всеки ъгъл.
  • 186 максим

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "ИСТИНАТА":

    ген ,щаба на усрайна,не струва и 5 пари,баце.прочетен вестник,са.
  • 187 Хихихи

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Последния Софиянец":

    Нещастен опит, тъпан!
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 максим

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "О Украйна май има ракети":

    не знам какво и откъде четеш,но много се разминаваш с истината.ама много.има видео кадри.намери ги и смотри.и не пиши небивалици,че е много смешно.корабчето си бе на док около скалите.нещо подобно на мичуринския залив.демек царево.корабчето, не потъна.бе вдигнато с 6 крана.може да се възстанови.а виж за двата самолета,тях ги няма.в небитието са.и пво действаше много добре в ситуацията.никога не си виждал система за пво.не си работил на такова нещо.що ръсиш мозък???
  • 190 ганев

    6 0 Отговор
    АБЕ..ФАКТИ НАЛИ ОЩЕ МИНАЛАТА ГОДИНА НИ КАЗАХТЕ ЧЕ БИЛИ СВЪРШИЛИ
  • 191 М3 голд

    4 0 Отговор
    Има и други писания. Че не са болници и прочие, а военни складове и заводи, енергийни центрове. Само питам - защо все в отговор, бийте без отговор! Няма да има примирие. Трябва да си го спечелите. На фронта, както каза Борел.
  • 192 Киев хапе ръката която

    4 0 Отговор
    го храни! Каква е тази наглост!

    Та британското разузнаване и това на САЩ още миналата година заявиха, че руснаците са свършили ракетите! И после още нколко пъти го повториха! И базирания Мозъчен Тръст го потвърди
    Киев ги унижава така, че за нищо не стават и никой да не им вярва защото са фейк нюз. Ужас!

    Да не се чудят после от Киев, защо ги отбиват от цицката
  • 193 Пешо

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Имат имат руснаците":

    Това е лъжа. Нато и Великобритания още преди 1 година разкриха, че ракетите на руснаците са. свършили.

    Коментиран от #199

  • 194 ами

    0 0 Отговор
    нали ги сваляте всичките какво са притеснявате
  • 195 Али Турчинът

    0 1 Отговор
    Абсолютно не е вярно.
    Който го е написал, лъже.
    Русия няма ракети и за това се бият с лопати.
    :)))
    Идиоти..Пфу на сурата ви.
  • 196 де факто

    1 2 Отговор

    До коментар #69 от "слепок":

    Пич рашастан е дал в пъти повече жертви и загуба на бойна техника от Украйна.Украинците до момента имат около 150 хиляди жертви,докато жертвите на русофашистите са над един милион и ранените още толкова...Ще стане като ВСВ когато в русия нямаше мъже вече.
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 боцко

    1 1 Отговор
    кой каза: до послЕДНИЯ УСРАИНЕЦ? Слава Кокаине!
  • 202 боцко

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Иванушка 🇷🇺":

    Заря в киив? че ще има - ще има! въпроса е кой ще пуска пираткиге?
  • 203 Бойко

    0 0 Отговор
    ....човешкия живот в русия е по-евтин от един снаряд. Ужасна констатация! Значи при Путинци морала е на нивото от времената на сталинския терор! Много проссс народ! Жалко!!
Новини по държави: