Отидете към основна версия

3 196 81

Плановете на Кремъл! Москва иска да постави лоялно правителство в Киев

  • русия-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • авдеевка-
  • владимир путин

Говорим за някои слухове за прехвърляне на част от окупираните територии на Украйна към Руската федерация

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия не се е отказала от максималистичните си цели и не се интересува от равнопоставени преговори с Украйна. Това пишат анализаторите на базирания във Вашингтон "Институт за изследване на войната“ (ISW) в своя доклад, като се позоваха на изявление на руския заместник външен министър Михаил Галузин. Той заяви, че Руската федерация ще се съгласи на "уреждане“, когато Украйна ще бъде "неутрална, безядрена, демилитаризирана и денацифицирана“, предава УНИАН.

Както обясняват експертите, Руската федерация иска да лиши Украйна от възможността да защитава своята земя и своя народ, а също така да постави в Киев лоялно към себе си правителство. Според Галузин Кремъл "никога не е отказвал" преговори с Киев, но се предполага, че "няма друг избор", освен да изпълни "поставените цели" на войната.

Освен това анализаторите цитират думите на един от известните военни кореспонденти, който твърди, че Русия не се интересува от "ограничени оферти“. Говорим за някои слухове за прехвърляне на част от окупираните територии на Украйна към Руската федерация. Руснакът заявява, че "Украйна все още не е достатъчно изтощена, за да приеме катастрофална капитулация“.

"Известен военен кореспондент заяви на 30 декември, че войната ще приключи, когато Украйна позволи на Русия да превземе Харков, Николаев, Одеса и други украински региони“, се казва в доклада.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 41 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: