Отидете към основна версия

1 255 39

Официално! Джо Байдън ще говори пред Конгреса на 7 март

  • джо байдън-
  • конгрес-
  • републиканска партия-
  • демократическа партия

Тазгодишната реч ще даде възможност на Байдън да изложи по-подробно своята по-широка визия и политически приоритети в хода на кампанията за преизбиране през ноември

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Камарата на представителите на американския Конгрес Майк Джонсън покани президента на САЩ Джо Байдън да произнесе на 7 март годишната Реч за състоянието на Съюза, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В писмо, изпратено до Белия дом днес, Джонсън отправи официална покана към Байдън да говори пред съвместно заседание на Конгреса. Той заяви, че кани Байдън "в този момент на голямо предизвикателство за нашата страна".

Това ще бъде първата Реч за състоянието на Съюза, на който самият Джонсън ще присъства в качеството му качеството му на председател на Камарата на представителите, който по традиция седи зад и вляво от президента по време на обръщението му към Конгреса.

Тазгодишната реч ще даде възможност на Байдън да изложи по-подробно своята по-широка визия и политически приоритети в хода на кампанията за преизбиране през ноември.

Речта на Байдън е насрочена след изтичането на няколко критични крайни срока за предотвратяване на спирането на работата на федералното правителството на САЩ.

Финансирането на федералните агенции, които контролират програмите за ветерани, както и на транспорта, жилищното настаняване, селското стопанство и енергетиката, изтича на 19 януари. Финансирането на останалата част от федералното правителство, включително Пентагона, Държавния департамент и министерството на вътрешна сигурност, ще приключи на 2 февруари.

В миналогодишната си Реч за състоянието на Съюза Байдън многократно заяви, че ще "довърши работата" по критичните части от програмата си, които са останали незавършени, като например ограничаване на разходите за инсулин за всички американци, предприемане на по-агресивни действия по отношение на изменението на климата, забрана на т.нар. нападателни оръжия и настояване за по-високи данъци за корпорациите и богатите.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.

Свързани новини