Отидете към основна версия

9 330 143

Киев към Фицо: Не може да има компромис с териториалната цялост на Украйна

  • роберт фицо-
  • словакия-
  • украйна-
  • русия-
  • володимир зеленски

Словашкият премиер Роберт Фицо заяви, че отстъпването на част от украинската територия на Русия е единственият начин за прекратяване на войната

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министерството на външните работи на Украйна отговори на предложението на словашкия премиер Роберт Фицо относно териториални отстъпки към Русия. В изявление на говорителя на Министерството на външните работи на Украйна Олег Николенко се заявява, че не може да става дума за "териториален компромис", предаде Украинская правда.

"Не може да има компромис с териториалната цялост. Нито на Украйна, нито на Словакия, нито на която и да е друга страна, отбелязва Николенко.

Той добавя, че Украйна и нейните партньори полагат усилия да премахнат руснаците от Крим, Донбас и Луганск, за да не отидат по-далеч - по-специално в Кошицки, Прешовския край и други словашки региони.

"Нека бъдем откровени: без сигурност в Украйна няма да има сигурност нито в Словакия, нито в Европа като цяло. Трябва да работим заедно, за да доближим Украйна победа", отбелязва говорителят на украинското министерство.

Словашкият премиер Роберт Фицо планира да се срещне с украинския си колега Денис Шмигал в сряда, 24 януари. В навечерието на срещата Фицо заяви, че "отстъпването на част от украинската територия на Русия е единственият начин за прекратяване на войната".

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 61 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: