Отидете към основна версия

2 842 27

Корпус на гвардейците на Ислямската революция: Ще накажем жестоко всяка атака срещу Иран

  • иран-
  • аятолах али хаменей-
  • израел-
  • хуси-
  • хосейн салами

Коментарите идват ден след като президентът Джо Байдън обяви, че е решил как да отговори на нападението с дрон, извършено от свързани с Иран иракски групировки, което уби американски военнослужещи в Йордания

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Иран ще отговори на всяка заплаха от страна на САЩ, заяви командващият на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция (КГИР) Хосейн Салами, след като Вашингтон посочи, че обмисля отговор на убийството на американски военнослужещи, извършено от организации, които са проксита на Техеран, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Чуваме заплахи, идващи от американски официални лица, казваме им, че вече са ни подлагали на изпитание, познаваме се един друг и няма да оставим нито една заплаха без отговор", заяви Салами, предаде агенция Тасним.

През януари 2020 г. Революционната гвардия взе на прицел базата Aин ал Асад в Ирак след удар на американски дрон в Багдад, при който беше убит Касем Солеймани, командир на елитните сили "Кудс" на иранските Революционни гвардейци.

Пратеникът на Иран в ООН Амир Сайед Иравани също предупреди днес, че Техеран ще реагира решително на всяко нападение срещу територията му, интересите му или ирански граждани извън границите му.

Коментарите на иранските официални лица идват ден след като президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че е решил как да отговори на нападението с дрон, извършено от свързани с Иран иракски групировки, което уби американски военнослужещи в Йордания.

Няколко ирански революционни гвардейци бяха убити в резултат на израелски удари в Сирия, като петима членове загинаха на 20 януари, а други двама - на 25 декември.

В понеделник друг израелски удар порази това, което агенция Taсним описа като "ирански военен консултативен център" в Сирия, при което бяха убити двама души, но иранският посланик в Сирия заяви, че жертвите не са иранци.

На 15 януари Иран атакува предполагаем израелски шпионски щаб в полуавтономния регион Иракски Кюрдистан.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.

Свързани новини