Отидете към основна версия

2 341 62

Доналд Тръмп: Джо Байдън е най-некадърният президент в историята на САЩ

  • сащ-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • демократическа партия

Републиканецът изрази убеждението си, че ако на Байдън няма да бъдат повдигнати обвинения за разкриване на класифицирани документи, то и на него не трябва да му се размине по същото обвинение

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп заяви по време на речта си пред членове на Националната оръжейна асоциация НРА в Харисбърг, Пенсилвания, в събота, че настоящият държавен глава Джо Байдън е "най-лошият, най-некомпетентният и най-корумпираният президент в историята" на САЩ, предаде "Фокс нюз".

Тръмп подчерта, че ако той е начело на Белия дом, никога нямаше да се случат събития като войната в Украйна, нападението на "Хамас" срещу Израел, интересът на Китай към Тайван и настоящата инфлация в САЩ. Освен това той заяви, че ако бъде преизбран, няма да има възможност да се случи Трета световна война.

"Когато бъда преизбран, всяка една атака на Байдън срещу собствениците и производителите на оръжия ще бъде прекратена още през първата ми седмица след връщането ми на поста", обеща Тръмп.

Той също така потвърди ангажимента си за затваряне на границите и възстановяване на "правото на самозащита" на американския народ.

В събота Тръмп изрази убеждението си, че ако на Джо Байдън няма да бъдат повдигнати обвинения за разкриване на класифицирани документи, то и на него не трябва да бъдат повдигани обвинения по същото обвинение.

"Ако на него [Байдън] няма да му бъдат повдигнати обвинения, това си е тяхна работа. Но тогава и аз не трябва да бъда обвиняван... Това не е нищо повече от избирателно преследване на политическия опонент на Байдън: мен", заяви Тръмп по време на речта си пред членове на НРА в Харисбърг, Пенсилвания, в събота.

Специалният прокурор Робърт Хър постанови, че срещу Байдън няма да бъдат повдигани обвинения, въпреки че "умишлено е задържал и разкрил класифицирани материали". Хър обясни, че доказателствата не установяват "вината на Байдън извън разумно съмнение" и подчерта неговата "слаба памет".

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 50 гласа.

Свързани новини