Отидете към основна версия

1 883 43

45 години от Ислямската революция! Горящи американски знамена и "Смърт на Израел"

  • иран-
  • израел-
  • сащ-
  • аятолах али хаменей-
  • корпус на гвардейците на ислямската революция

В големите градове на Иран има засилено присъствие на службите за сигурност, тъй като годишнината се отбелязва месец след смъртоносното нападение на ИДИЛ в централния град Керман, при което загинаха най-малко 95 души

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Иран отбелязва 45-ата годишнина от Ислямската революция от 1979 г. на фона на напрежението, обхванало целия Близък изток, заради продължаващата война между Израел и ХАМАС в Ивицата Газа, която започна с шоково терористично нападение, извършено от подкрепяната от Иран групировка на 7 октомври, пише The Times of Israel.

Хиляди иранци маршируват по големите улици и площади, украсени със знамена, балони и транспаранти с революционни и религиозни лозунги.

В Техеран тълпите развяват ирански знамена, скандират лозунги и носят плакати с традиционните надписи "Смърт на Америка" и "Смърт на Израел". Някои изгарят американски и израелски знамена, което е обичайна практика при проправителствените прояви.

В големите градове на страната има засилено присъствие на службите за сигурност, тъй като годишнината се отбелязва месец след смъртоносното нападение на ИДИЛ в централния град Керман, при което загинаха най-малко 95 души по време на възпоменателна церемония в памет на видния ирански генерал Касем Солеймани, когото САЩ убиха през 2020 г. при удар с безпилотен самолет.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 28 гласа.

Свързани новини