Отидете към основна версия

4 968 136

Снарядите свършват! Украинските военни внезапно се заинтересуваха от политиката на САЩ

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • сащ-
  • артилерия-
  • боеприпаси

Сега използваме боеприпаси, само ако ситуацията е критична, признава пред изданието сержантът от ВСУ Александър Кучерявенко

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), които са в ситуация да разпределят внимателно боеприпасите си, са принудени да следят отблизо политиката във Вашингтон и по-специално как се развива въпросът с помощта за Киев в Конгреса на САЩ, коментират в редакцията на американския ветник The Wall Street Journal.

"Сега използваме боеприпаси, само ако ситуацията е критична“, признава пред изданието сержантът от ВСУ Александър Кучерявенко.

Както се отбелязва в статията, това е причината украинските военни внезапно да се заинтересуват от политиката на САЩ.

"Животът на нашите момчета зависи от“ американското финансиране, уверен е Кучерявенко.

Подобно на мнозина в украинската армия, той е загрижен, че опитите на републиканците да блокират допълнителна помощ за Киев ще лишат ВСУ от вече оскъдни боеприпаси, бронирани превозни средства и резервни части, което ще направи още по-трудна задачата за защитата на страната от руските сили.

По-рано със 70 срещу 29 гласа Сенатът на САЩ одобри план за финансиране на Украйна, Израел и Тайван. Законопроектът сега се насочва към контролираната от републиканците Камара на представителите, където е изправен пред несигурна съдба на фона на нарастващото влияние на украинските скептици и републиканския кандидат за президент Доналд Тръмп, който се противопоставя на отпускането на допълнителна помощ за Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 35 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: