Отидете към основна версия

2 708 126

Володимир Зеленски: Очевидно е бил убит по лична заповед на Владимир Путин

  • володимир зеленски-
  • русия-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • алексей навални

Федералната служба за изпълнение на наказанията съобщи, че Алексей Навални внезапно се е почувствал зле след разходка, а лекарите не успели да го съживят

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Украйна Володимир Зеленски коментира новината за смъртта на руския опозиционер Алексей Навални в наказателна колония, пише УНИАН.

Както отбеляза украинският лидер по време на съвместна пресконференция с германския канцлер Олаф Шолц, Навални е убит по лична заповед на руския държавен глава Владимир Путин.

"Току-що стана известно, че Алексей Навални е починал в руски затвор. Очевидно той е убит от Путин, както хиляди други, които са били измъчвани заради това едно същество. Путин не го интересува кой ще умре, стига да запази позицията си“, заяви Зеленски.

Президентът добави, че Путин трябва да загуби всичко, за да не продължи престъпленията си.

"Колкото и да е трудно и каквито и да са предизвикателствата, винаги трябва да помним: животът може да бъде защитен само в единство. Путин винаги убива. Самият той е война. Той няма да спре. Той може само да бъде спрян. И само заедно, в сътрудничество“, подчерта Зеленски.

На 16 февруари опозиционният политик Алексей Навални издъхна в руска наказателна колония. Федералната служба за изпълнение на наказанията (ФСИН) съобщи, че Навални внезапно се е разболял след разходка. Лекарите не успели да го съживят.

През зимата на 2021 г. руските власти изпратиха в затвора лидера на Фондацията за борба с корупцията Алексей Навални за две години и осем месеца. През 2022 г. присъдата му беше увеличена, добавяйки още девет години затвор по обвинения в измама. През юни в Руската федерация започна нов процес срещу Навални - опозиционерът е обвинен в "екстремизъм“.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 39 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: