Отидете към основна версия

3 003 62

Сериозна липса на снаряди! Украйна е изправена пред загуба на нови територии

  • русия-
  • украйна-
  • бахмут-
  • авдеевка-
  • артилерия-
  • боеприпаси

В продължение на седмици украинските сили от другата страна на фронтовата линия се оплакват от сериозен недостиг на боеприпаси, като някои артилерийски батареи се бият само с 10% от доставките, от които се нуждаят

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Изчерпването на запасите от боеприпаси заплашва Украйна с разпадането на фронтовата линия, чиято дължина достига 1000 километра, и пред риск да загуби още повече територия, предупреждава американският вестник The Washington Post.

Отбранителните линии на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са застрашени от липсата на снаряди, в резултат на което военните на Киев може да бъдат принудени да остъпят на значителни разстояние, а отстъплението им няма да се ограничи само до Авдеевка, се подчертава в статията.

В материала се отбелязва, че Авдеевка бе крепост на украинските позиции във вътрешността на страната и силно укрепено селище със защитени тунели логистични центрове. Белият дом свързва загубата на Авдеевка с бездействието на Конгреса по отношение на военна помощ за Украйна в размер на 60 милиарда долара, пише изданието.

В продължение на седмици украинските сили от другата страна на фронтовата линия се оплакват от сериозен недостиг на боеприпаси, като някои артилерийски батареи се бият само с 10% от доставките, от които се нуждаят.

Командирите на ВСУ отбелязват, че това едва ли е достатъчно, за да възпира много по-добре снабден враг, какъвто е Русия.

На 19 февруари членовете на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, Брайън Фицпатрик (републиканец) и Джаред Голдън (демократ) призоваха законодателите да подкрепят разработения от тях алтернативен законопроект в помощ на Киев. Политиците предложиха 47 милиарда долара за Украйна, 10 милиарда долара за Израел, а също така пет милиарда долара за Тайван и два милиарда долара за Централното командване на САЩ (CENTCOM) в Близкия Изток.

За да се борят с нелегалната миграция, те предложиха и възстановяване на програмата "Останете в Мексико“, която ще изисква търсещите убежище в САЩ да изчакат решение в родната си страна.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 25 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: