Отидете към основна версия

5 406 104

Битката за Авдеевка! Руските бойни части отново притискат противника

  • авдеевка-
  • бахмут-
  • донецк-
  • украйна-
  • русия

През изминалото денонощие на фронта между Въоръжените сили на Украйна и окупационните войски са станали 64 военни сблъсъка, съобщава Генералният щаб в сутрешната си сводка

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Тази нощ украинските сили са свалили 10 безпилотни летателни апарата тип "Шахед", пуснати от руската армия. Те са били пуснати от района на Приморско-Ахтарск. Дроновете са свалени над териториите на Полтавска, Днепропетровска, Запорожка и Харковска област.

ПВО отбраната на Украйна е свалила и ракети тип Х-31П, пуснати от акваторията на Черно море.

През изминалото денонощие на фронта между Въоръжените сили на Украйна и окупационните войски са станали 64 военни сблъсъка, съобщава Генералният щаб в сутрешната си сводка.

В купянското направление те са отбили три опита за настъпление на противника в районите на селата Синковка и Табаевка, Харковска област.

В Лиманското направление боевете се водят в районите на селищата Терний и Въемка в Донецка област. Силите за отбрана са отбили 6 атаки. Още два щурма са задържани в посока Бахмут в районите на селата Клещеевка и Майорск, Донецка област.

В Авдеевското направление руснаците отново засилват натиска. През деня украинските въоръжени сили са отбили 19 атаки в районите на селищата Степно, Ласточкино, Северно, Первомайско и Невелско.

В Мариинско направление се водят боеве в района на Георгиевка, Победа и Новомихайловка на Донецка област, където врагът 14 пъти се е опитал да пробие отбраната на украинските защитници. По-спокойно е било в новопавловското направление, където руската армия е направила един опит за щурм южно от Золотая Нива, в Донецка област.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 34 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: