Отидете към основна версия

7 458 99

Путин е обсебен от превземането на Украйна, но руската армия има един огромен проблем

  • украйна-
  • кирило сазонов-
  • владимир путин-
  • путин-
  • война-
  • русия-
  • руска армия

Целта на диктатора Путин е пълното унищожение на Украйна

Снимки: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин е обсебен от Украйна и няма да се задоволи само с Крим и „присъединените“ украински райони. Руската армия обаче има един проблем – не може да пробие украинската отбрана. Това мнение изрази украинският политически експерт и военнослужещ Кирило Сазонов в интервю за OBOZ.UA.

По думите му Путин е един „тигър, който не може да се задоволи само с няколко парчета месо, той иска да изяде всичко“. Въпреки факта, че след изтеглянето на украинските сили от Авдеевка руската окупационна армия започна настъпление на няколко участъка от фронта, врагът няма да успее да пробие украинската отбрана. Той ще действа както е свикнал - ще организира "месни щурмове" и ще бомбардира Украйна, но ще получи ефективен отпор от украинската армия.

Поради редица обективни причини украинските сили няма да могат да преминат в настъпление в близко бъдеще. Целта на диктатора Путин е пълното унищожение на Украйна. По тази причина паузата във войната не може да бъде дълга. На агресора ще му трябват само една-две години, за да събере сили и да продължи агресивната война, каза Сазонов.

Войната е динамична и е много трудно да се правят прогнози. Помним, че Русия щеше да превземе Киев за три дни, а цяла Украйна за една седмица. Много западни анализатори се съгласиха с тези прогнози, но от това не излезе нищо, посочи още Сазонов.

Всъщност през 2014 г. мнозина вярваха, че Русия има нужда само от Донбас и Крим и нищо друго. Сега както мнозинството украинци, така и мнозинството на Запад, разбират, че Путин иска да елиминира Украйна като цяло, да я унищожи колкото е възможно повече, оставяйки само лоялно и послушно население.

„Путин искаше да остане в историята. Ние не му позволихме да направи това и той ни мрази. И тук не е необходимо да ходите на психолог, а на психиатър. Той мрази Украйна, неговите пропагандисти наливат тази омраза в ушите на руснаците“, каза Кирило Сазонов.

Той каза още: „Мнозина на Запад продължават да живеят с илюзията, че това е малък конфликт. Те не виждат, че всъщност е започнала Третата световна война между цивилизованите държави и съюза на Русия, Северна Корея и Иран. Това е големият проблем. Това наистина са контурите на Третата световна война, която ще засегне всички“.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 101 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: