Отидете към основна версия

9 395 81

Украински командир: Рускaта армия има нова мишена!

  • русия-
  • украйна-
  • бахмут-
  • авдеевка-
  • часов яр

Eдна от приоритетните задачи на руснаците в момента е окупацията на град Часов Яр

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Командирът на батальона ударни безпилотни системи "Ахил" от 92-ра отделна десантно-щурмова бригада Юрий Федоренко отбелязва, че една от приоритетните задачи на руската армия в момента е окупацията на град Часов Яр. Той каза това в ефир на телемаратона, отговаряйки на въпрос за настъплението на руснаците при Бахмут, предава УНИАН.

"Една от приоритетните задачи на противника е непосредствената окупация на град Часов Яр. Това е командваща височина и за тях е изключително важно да имат успех именно в този участък", отбеляза Федоренко.

В резултат на това, добави той, руската армия увеличава усилията си там и се опитва да атакува по всяко време на денонощието, денонощно, използвайки, наред с други неща, метеорологичните условия.

"Честно казано, количеството на силите и средствата, които противникът използва, е просто невероятно голямо. Но силите за отбрана успяват ефективно да отбиват вражеските атаки", отбеляза командирът на батальона.

В същото време, по думите му, не може да се каже, че руснаците оказват натиск само върху Часов Яр, тъй като щурмове се извършват и на други места, по-специално Иваново.

"Преди няколко дни имаше масирано нападение с участието на бронирани машини. Врагът изведе и прикри своите пехотни групи. В резултат на това, поради съвместната работа на редица бригади, които държат участъка, по-специално 92-ра щурмова, беше възможно напълно да се унищожи нападателният потенциал на противника“, заяви Федоренко и добави, че са унищожени повече от 20 единици руска бронирана техника.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 51 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: