Отидете към основна версия

3 728 29

Пекин: Невъзможно е уреждане на кризата в Украйна без участието на Москва

  • украйна-
  • русия-
  • китай-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин

Било е заявено, че всяко обсъждане на политическо и дипломатическо уреждане е невъзможно без участието на Русия и отчитането на нейните интереси в сферата на сигурността

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският заместник-министър на външните работи Михаил Галузин и специалният представител на Китай по евразийските въпроси Ли Хуей заявиха, че е невъзможно да се обсъжда уреждане на Украйна без участието на Москва.

Това съобщава "Ройтерс", като цитира изявление на руското външно министерство от неделя.

Китайският пратеник се срещна с Галузин по време на второто си пътуване до Европа за насърчаване на политическо уреждане на украинската криза. Обиколката ще включва също Полша, Украйна и Германия.

"Проведе се много ангажирана и задълбочена размяна на мнения по темата за украинската криза", се казва в изявлението на руското външно министерство, публикувано на уебсайта му.

Било е заявено, че всяко обсъждане на политическо и дипломатическо уреждане е невъзможно без участието на Русия и отчитането на нейните интереси в сферата на сигурността.

В края на февруари, австрийският канцлер Карл Нехамер поиска и Русия на масата за преговори с Украйна.

Припомняме, че в края на февруари Пекин твърдо се противопоставя Съединените щати да налагат санкции на китайски предприятия по причини, свързани с Русия. Това съобщи китайското министерство на търговията.

От ведомството предупредиха, че Китай ще предприеме необходимите мерки за твърда защита на законните права и интереси на китайските предприятия.

В петък администрацията на Джо Байдън обяви нови търговски ограничения за 93 субекта от Русия, Китай, Турция, Обединените арабски емирства, Киргизстан, Индия и Южна Корея за подкрепа на военните усилия на Русия в Украйна.

Този ход, предприет ден преди втората годишнина от войната в Украйна, по същество забранява доставките от САЩ за санкционираните субекти - осем от Китай, 63 от Русия, 16 от Турция и четири от ОАЕ.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания