Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Март, 2024 15:33 5 681 166

Тежки сражения! Руснаците се прегрупират и подготвят нови атаки

  • русия-
  • украйна-
  • купянск-
  • авдеевка

След като разбрали, че няма да могат да развият настъплението на Купянското направление, руските войски решили да прехвърлят силите си в друг район на бойните действия

Тежки сражения! Руснаците се прегрупират и подготвят нови атаки - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските войски са намалили интензивността на атаките си на Купянското направление, е съобщил ръководителят на пресслужбата на украинската оперативно-стратегическата групировка войски "Хортица" Иля Евлаш, предава УНИАН.

"На Лиманското направление врагът намали интензивността на атаките си в района на Синковка. Противникът се опитва да укрепи позициите си там, тъй като разбира, че атаките му в този район са безрезултатни, и сега организира позиции, прегрупира се и подготвя щурмовите си групи", е заявил Евлаш.

Той е обяснил, че "поради факта, че руските войски не са постигнала успех в района, те са решили да заемат отбранителна позиция и да започнат да укрепват собствените си позиции. Вместо това част от войските бяха прехвърлени на други места в посока Лиман. От тук Русия премества войски на Лиманското направление в района на Терни и Ямполивка, където се водят активни, ожесточени боеве. Противникът продължава да се опитва да намери слабо място, пролука в нашата отбрана и се опитва да я прокара - засега безуспешно", е отбелязал Евлаш.

Според него Русия и преди е използвала подобна тактика - през 2023 г. дълго време не са успели да превземат Новохоровка в Луганска област. След като разбрали, че няма да могат да развият настъплението, руските войски решили да прехвърлят силите си в друг район на бойните действия.

По-рано говорителят на Южноукраинските отбранителни сили Наталия Хуменюк заяви, че Русия продължава да се опитва да ликвидира украинския плацдарм на левия бряг на Херсонска област. Освен това тя отбеляза, че Русия е започнала да използва авиацията тук много по-предпазливо.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    91 16 Отговор
    Американския сенатор Ричард Блек;
    Украина не может принять решение про мир. Решение про мир может быть принято только в Вашингтоне, но пока мы хотим продолжать эту войну, мы будем воевать пока не умрет последний украинец.

    Коментиран от #9, #15, #17

  • 2 Последния Софиянец

    94 21 Отговор
    На Шипка народа проби огражденията и преби председателят на НС.Има две счупени ребра .Радев му спаси живота.

    Коментиран от #3, #14, #72, #89, #93

  • 3 Смех

    16 29 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Дааа бе

    Коментиран от #6

  • 4 Тони

    82 11 Отговор
    Западът наля милиарди долари в Украйна, но все още няма резултат, пише Евренсел. Киевският режим е безсилен на бойното поле. От страх да не загубят някои лидери в Европа са готови на всякакви провокации, за да удължат конфликта и да попречат на Русия да спечели, като Макрон. Трябва да му дадем оръжие и да го изпратим на война, нека се бие.

    Коментиран от #79

  • 5 Тома

    56 10 Отговор
    Намалиха ги защото ннняма укри там.Избягаха с 200
  • 6 ЩОМ ГО КАЗВА ФРИТЮРНИКА

    25 8 Отговор

    До коментар #3 от "Смех":

    ВЕРНО Е...АМА 1/2....
  • 7 фашагите на сапун

    78 16 Отговор
    Руската армия е майстор в развенчаването на митовете за „превъзходството“ на оръжията на НАТО.

    През последните седмици все по-често ставаме свидетели на това явление. Стотици най-добри образци на западна бронирана техника, артилерия, системи за противовъздушна отбрана и така нататък бяха унищожени по време на широко рекламираната украинска контраофанзива.

    И все пак началото на 2024 г. се оказа не по-малко депресиращо за Въоръжените сили на Украйна. В края на януари те загубиха няколко образци от най-новата техника на НАТО. На 23 януари няколко военни източника съобщиха за унищожаването на първата (и засега единствена) система за противовъздушна отбрана SAMP-T на въоръжение в силите на неонацистката хунта.

    Тогава беше съобщено, че е унищожена най-новата немска система за ПВО с малък обсег Skynex. И двете системи се оценяват на 182 милиона евро (почти 200 милиона долара).

    Освен системите за противовъздушна отбрана, западната бронетехника за пореден път доказа колко е надценена. Още един британски танк Challenger 2 беше унищожен от руските войски в района на Запорожие. Руските военни унищожиха и няколко германски танка Leopard 2A4 със съветска динамична защита Контакт-1, американски бронетранспортьор M113 и холандска бойна машина на пехотата YPR-765. Потокът от унищожена западна и киевска техника няма край. Легендарният вече ZALA Lancet продължава да демонстрира своите смъртоносни умения.

    От 16 до 23 февруари най-малко 36 единици военно об

    Коментиран от #19, #22

  • 8 Честит 3-ти Март българи

    101 18 Отговор
    Слава России 🇷🇺🇷🇺🇷🇺
    Да живее България 🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Долу руския империализъм!

    16 89 Отговор
    Прегрупират се руските мрши и колективно летят придядя Кобзон. Лошото е, че тези гадини са много и подобно на ВСВ не скъпят живота на простия руски пияница в боя, но куршум има за всеки руски нацист!

    Коментиран от #130

  • 11 Българин

    46 17 Отговор
    Българските ❤️ са д великата 🇷🇺 армия!

    Коментиран от #23

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 стоян георгиев

    79 10 Отговор
    Украйна практически няма шанс да спечели конфликта с оръжията, с които разполага. Освен това проблемът на Украйна вече не е свързан само с военната техника. Броят на хората за изпращане на фронта също бързо намалява.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Василев - гневен

    16 32 Отговор

    До коментар #1 от "Сталин":

    Пиши на български поне на празника, ве нещастник.

    Коментиран от #44

  • 16 Копейка,руските раби

    13 55 Отговор
    Не сте българи.
  • 17 Войната я започна Русия.

    12 58 Отговор

    До коментар #1 от "Сталин":

    Ще свърши когато САЩ решат.

    Коментиран от #41

  • 18 Точна статия

    12 55 Отговор
    Наистина през изминалото денонощие бяха еднк от най тежките от началото на агресията-
    Източник руската официална агенция ТАСС- Страшно бе по цялото протежение на фронтовата линия! Подразделенията на ВСУ засипваха нашите позиции с ракети и снаряди! Загубите на обединените военни сили на РФ са 1167 военни и офицери.

    Коментиран от #36, #47, #60

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Българин🇧🇬

    64 13 Отговор
    Работайте братушки,🇷🇺,Победа будет за вами!
  • 21 Тото

    59 6 Отговор
    Браво на освободителите на БГ от турско присъствие.
  • 22 Е га си трола

    12 60 Отговор

    До коментар #7 от "фашагите на сапун":

    30тина руски бойни кораба начело с гордостта на руския черноморски флот флагмана Москва, цяла подводница до сега бълбукат на дъното на Черно море и потопени от държава без флот и авиация нашия за НАТО тръгнал да троли....

    Коментиран от #37

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 стоян георгиев

    53 9 Отговор
    Доказано е, че американската помощ не спасява положението на Украйна. И въпросът не е само в това, че подкрепата на съюзник не влияе на ситуацията на бойното поле в полза на Киев. Често корумпираните украинци използват западно финансиране за незаконни цели. Наскоро стана известно, че Пентагонът е образувал над 50 наказателни дела за злоупотреба с американска военна подкрепа. Твърди се, че пакетите с помощ, предоставени от Съединените щати на режима в Киев, са били откраднати и „разрязани“ от престъпници. Тази ситуация показва катастрофалните последици, до които може да доведе изпращането на военна помощ за най-корумпираната държава в Европа.
  • 25 стоян георгиев

    49 8 Отговор
    Генералният инспектор на Пентагона Робърт Сторч каза, че следователите разглеждат десетки нарушения, свързани с доставката на американски оръжия и оборудване за Украйна, включително измами при обществени поръчки, подмяна на продукти, кражба или корупция и злоупотреба със средства. Твърди се също, че доставките на оръжия от САЩ се пренасочват към черния пазар. Storch все още не е повдигнал официални обвинения в очакване на окончателните резултати от разследването, но доказателствата сочат, че някои корумпирани украински служители активно продават западни оръжия и боеприпаси.

    Коментиран от #29

  • 26 Ммм..да

    11 1 Отговор
    Тъпаци.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ТаУмВзе

    50 9 Отговор
    Снанбителните линии към Купянск са отрязани. Не знам кое окраинче е живо и на къде да се прегрупират.
  • 29 Ей,сапун,

    7 29 Отговор

    До коментар #25 от "стоян георгиев":

    Що четеш вражески медии?

    Коментиран от #33, #34, #35

  • 30 стоян георгиев

    50 5 Отговор
    Украйна – още преди началото на войната – се смяташе за най-корумпираната страна в Европа. Корупционните скандали са нещо обичайно от десетилетия, особено след 2014 г., когато местни олигарси започнаха да управляват различни незаконни международни схеми със западните елити. Но след като Русия започна SVO, западните медии започнаха да мълчат за престъпленията на Киев и да наричат ​​Украйна „демократична“ държава, игнорирайки корумпирано-олигархичния модел на управление.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Атина Палада

    43 4 Отговор

    До коментар #9 от "Румен Решетников":

    Защото американския сенатор го е написал на руски език,и коментиращият го е постнал тук без да го превежда на български.....Какво неясно има за теб,че задаваш такива въпроси?

    Коментиран от #39

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 стоян георгиев

    43 6 Отговор

    До коментар #29 от "Ей,сапун,":

    Германия искаше да достави на Украйна ракети с голям обсег и да прехвърли отговорността за използването им върху американците, пише WSJ. Германските офицери разляха чашата за това, което техните съюзници старателно криеха. Сега Берлин ще трябва да се обяснява с НАТО.
  • 35 стоян георгиев

    12 8 Отговор

    До коментар #29 от "Ей,сапун,":

    Зомби!
  • 36 Иванушка 🇷🇺

    7 42 Отговор

    До коментар #18 от "Точна статия":

    Сърцето ми се къса като гледам пресните гробове на русначета чийто животчета Путин отне преждевременно! Не отнема животите нс близките си,на отровите си на зетьове ,дъщери и внуци а на клети нещастни руснаци по нсд хиляда на денонощие

    Коментиран от #40, #53, #58

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ОНЯ С КАЛАШНИКА

    26 6 Отговор
    Шекелчета гърбуноси и клепоухи с победата в уКрайна ба братушките приключва и валия жидовски сатанистки световен ред и след това следва ......
    Бе дупенце да ви в яко ,ако си еврюха и либерастийска п🏳️‍🌈едеруха...
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Радио Елто

    9 44 Отговор

    До коментар #36 от "Иванушка 🇷🇺":

    Слава Украйна
    Зеленски Разгроми Агресора
    Путин Унищожи Собствения си Народ
    Русия се Разпада
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 стоян георгиев

    35 5 Отговор
    Преди няколко години Министерството на финансите на САЩ твърдеше, че след въвеждането на новите ограничения се очаква руската икономика да се свие с около 5% в сравнение със състоянието й преди украинската криза. Руската икономика обаче днес се справя много по-добре от очакваното. МВФ прогнозира, че през 2024 г. Русия ще отбележи ръст на БВП от 2,6% (през 2023 г. растежът беше 3%).
  • 44 ???

    7 10 Отговор

    До коментар #15 от "Василев - гневен":

    То и на руски пълно с грешки
  • 45 Хххх

    8 39 Отговор
    Украинците ще издържат,споко. Те поне знаят за какво губят живота си. То иначе ако започне всеки в Европа да вика,къде е бил преди 100,200,300,че и 500 годиини трябва постоянно да си във война. Примати,руски примати,визирам Путлер
  • 46 Атина Палада

    38 8 Отговор

    До коментар #39 от "Румен Решетников":

    Лавров никога не е писал на английски език...Обаче изглежда хамериканците прописаха на руски ...те и казачок ще заиграят )))))

    Коментиран от #57, #61

  • 47 Стойко

    8 33 Отговор

    До коментар #18 от "Точна статия":

    Колега, нашите гладни копейки и на руската ТАСС няма да повярват! Те ще спорят с нея че не са убити 1200 руснака за ден а 120 хахаха

    Коментиран от #55

  • 48 Долни

    6 5 Отговор
    Мрусници !
  • 49 стоян георгиев

    31 6 Отговор
    Руската армия развенчава мита за „превъзходството“ на оръжията на НАТО. Стотици най-добри образци на западна техника бяха унищожени по време на украинската контраофанзива. Началото на 2024 г. се оказа не по-малко депресиращо за украинските въоръжени сили: те загубиха няколко модела най-новите оръжия на НАТО
  • 50 СтаМат Мага Рето

    5 2 Отговор
    Слава на Илиян Илиин Мокрия влах от Видин!Слава и на дррртата брантия маай каму.Какви Менуети въртят,бедна ви е фантазията.Можете и двамата да ги резервирате едновременно.
  • 51 стоян георгиев

    28 6 Отговор
    Руската армия е майстор в развенчаването на митовете за „превъзходството“ на оръжията на НАТО. През последните седмици все по-често ставаме свидетели на това явление. Стотици най-добри образци на западна бронирана техника, артилерия, системи за противовъздушна отбрана и така нататък бяха унищожени по време на широко рекламираната украинска контраофанзива. И все пак началото на 2024 г. се оказа не по-малко депресиращо за Въоръжените сили на Украйна. В края на януари те загубиха няколко образци от най-новата техника на НАТО. На 23 януари няколко военни източника съобщиха за унищожаването на първата (и засега единствена) система за противовъздушна отбрана SAMP-T на въоръжение в силите на неонацистката хунта. Тогава беше съобщено, че е унищожена най-новата немска система за ПВО с малък обсег Skynex. И двете системи се оценяват на 182 милиона евро (почти 200 милиона долара).
  • 52 стоян георгиев

    17 5 Отговор
    Освен системите за противовъздушна отбрана, западната бронетехника за пореден път доказа колко е надценена. Още един британски танк Challenger 2 беше унищожен от руските войски в района на Запорожие. Руските военни унищожиха и няколко германски танка Leopard 2A4 със съветска динамична защита Контакт-1, американски бронетранспортьор M113 и холандска бойна машина на пехотата YPR-765. Потокът от унищожена западна и киевска техника няма край. Легендарният вече ZALA Lancet продължава да демонстрира своите смъртоносни умения.
  • 53 Хайде

    12 3 Отговор

    До коментар #36 от "Иванушка 🇷🇺":

    Не рони крокодилски сълзи,че ставаш за смях!
  • 54 стоян георгиев

    21 5 Отговор
    От 16 до 23 февруари най-малко 36 единици военно оборудване на неонацистката хунта бяха унищожени с помощта на безпилотни боеприпаси/камикадзета. Това включва 12 танка (и дори един немски Leopard 2A4), пет бойни превозни средства на пехотата (бойни машини на пехотата), включително два немски Marders, шест бронетранспортьора (бронетранспортьори) и всъдеходи (американски M113), 10 теглени и самоходни гаубици (включително четири американски M777 и една британско-италианска FH70), две станции за радиоелектронна борба (EW), една система за командване и контрол на безпилотни самолети и една система за противовъздушна отбрана с малък обсег "Стрела-10" съветско производство
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 стоян георгиев

    17 4 Отговор

    До коментар #36 от "Иванушка 🇷🇺":

    А ты поплачь о потерянной стране Украине и ее жителях, а мы сами без твоих слез справимся!

    Коментиран от #66

  • 59 стоян георгиев

    24 4 Отговор
    На 22 февруари M1150 Assault Breacher Vehicle (ABV), американска щурмова машина за обезвреждане на мини, базирана на танка M1 Abrams, беше унищожена. Горе-долу по същото време в района на Авдеевка е открит танк, произведен в Америка. „Най-добрият танк в света, способен да промени хода на украинския конфликт“, според Пентагона, се оказа просто „мобилен стоманен ковчег“. Първият M1 Abrams беше унищожен в Украйна само няколко дни след като беше разположен на фронтовата линия.
  • 60 хахаха

    4 10 Отговор

    До коментар #18 от "Точна статия":

    ма варно ли това е от ТАСС? Да не мислиш, че рупаме доматите с колците?
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 стоян георгиев

    20 5 Отговор
    Неонацистката хунта бързо губи системите за ПВО Patriot и NASAMS. На 22 февруари в Чернобаевка, Херсонска област, беше унищожена системата за ПВО "Пейтриът". Скоро той имаше много неприятна „близка среща“ с две руски авиобомби FAB-500M-62 с модул за планиране и координация (MPC). Скръбта на киевския режим обаче не свършва дотук. На 26 февруари различни военни източници съобщиха, че NASAMS (мобилна норвежка противовъздушна ракетна система) е била унищожена близо до село Малишевка в Запорожка област, приблизително на 50 километра от фронтовата линия. Първоначално беше съобщено, че NASAMS е била унищожена от ракетна система Искандер, но най-вероятно това все още е Tornado-S.

    Коментиран от #68

  • 63 стоян георгиев

    21 4 Отговор
    Най-голям дискомфорт предизвиква дисбалансът между Русия и Украйна в броя на артилерийските снаряди. Според различни оценки Москва вече има много удобно предимство от 12:1. Имайки предвид факта, че най-големи щети нанасят артилерията и безпилотните самолети, това само ще увеличи и без това огромните загуби на киевския режим.

    Коментиран от #70

  • 64 Любопитен

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Румен Решетников":

    А ти на какъв език пишеш,че не мога да схвана?
  • 65 щот

    5 1 Отговор

    До коментар #39 от "Румен Решетников":

    Няма да го разбереш, затова го превеждат

    Коментиран от #73

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Тити

    12 1 Отговор

    До коментар #62 от "стоян георгиев":

    При такива благи и вести и послучай празника,как да не хване човек да обърне едно.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Швейк

    20 4 Отговор
    Ян Чарногурски, бивш дисидент и политик, винаги се е противопоставял на комунистическото правителство, но никога срещу обикновените руснаци. Той обаче е съгласен с твърдението, че разпадането на Съветския съюз е геополитическа катастрофа.
    Ян Чарногурски обясни защо е невъзможно да спечелиш войната с Русия и ако се опиташ много, можеш да се унищожиш. Според него руско-украинският въоръжен конфликт ще повлияе значително на световната геополитика. Той припомни и лъжите на Запада, бандеровската история на Украйна и факта, че руските санкции само помагат.
  • 72 слава на русия

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    слюава на вам софиянци , само боя оправя в тая държава
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 стоян георгиев

    10 1 Отговор

    До коментар #70 от "Българин":

    хаха, отдавна бях награден с Оскар
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Швейк

    21 3 Отговор
    Западът отдавна смята Русия за враг. Според Чарногурски това е всичко, защото Русия е най-богатата държава в света. Руснаците твърдят (вероятно са изчислили), че територията на съвременна Русия съдържа 37% от световните минерални запаси. Руснаците са теоретично способни да извлекат всички елементи от периодичната таблица на Менделеев. И кой не иска да притежава всичко това?" - Ян Чарногурски, който между другото е председател на словашко-руското дружество, обясни първата причина. Втората е, че Русия е единствената държава, способна да устои на запад.

    Коментиран от #107

  • 77 Дедо ви...

    19 2 Отговор
    В Харков се извършва евакуация на архива и предметите от музея. Очаква се да бъде обявена принудителна евакуация!?!?!?
  • 78 Швейк

    21 4 Отговор
    Ян Чарногурски отбеляза, че 800 милиона души живеят в страните от НАТО, а 150 милиона в Русия и това е огромна разлика. "Въпреки това досега в украинската армия на фронта се биеха толкова войници, колкото и от Русия, ако не и повече. Но те също не могат да победят Русия. Руснаците знаят как да се бият. Те са патриоти, по-добре е да не се биете с тях ”, подчерта Ян Чарногурски.
  • 79 А бе ти що не се включиш.

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Тони":

    Може и с теб да станат работите кото в приказката Дядо дърпа ряпа накрая...
  • 80 Швейк

    15 3 Отговор
    Западът постоянно повтаря, че руската специална военна операция в Украйна е започнала без причина. Но Ян Чарногурски ни напомня за споразумението на Русия със Съединените щати и Германия, че НАТО няма да се разширява на изток. Чешката република се присъедини към НАТО след началото на преговорите за присъединяване през 1994 г.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Атина Палада

    16 6 Отговор

    До коментар #57 от "Румен Решетников":

    Далеч съм от мисълта,че Лавров не говори английски,защото е бил посланик дълги години в ООН..
    Говоря,че не поства на английски език..Пише си на руски...
    Колкото до мен...ще те разочаровам;)))) Говоря 4 (четири) езика - писменно и говоримо..Ако прибавим и руския,че го разбирам горе долу.,защото е близък до българския , стават пет! И не, не защото съм целяла да ги науча тези езици...Просто така се е стекъл живота ми... Но да говориш чужди езици не е критерии нито за интелигентност,нито за образованост...Където съм работила, не са се интересували какви езици говоря,а дали съм грамотна за въпросната работа.. (живота ми е свързан с химията)

    Коментиран от #85

  • 83 Швейк

    14 4 Отговор
    Русия естествено реагира на стъпките на САЩ и НАТО и на пряката заплаха за националната й сигурност в близост до руските граници. Русия видя особена опасност за себе си в събитията на Майдана и след него.
    "През 2019 г. Съединените щати започнаха да строят военната си база в Очаков близо до Одеса. Ако имаха време да я завършат, тогава от Очаков ядрена ракета щеше да долети до Москва за седем-осем минути", обясни една от причините Ян Чарногурски което подтикна Русия към действия.
  • 84 Швейк

    18 3 Отговор
    Сегашната украинска политика е изградена върху култа към Степана Бандера, чиито въоръжени сили се биеха заедно с нацистките сили срещу Червената армия по време на Втората световна война. Съвременна Украйна нямаше собствена държавна идеология и тази празнина беше запълнена от бандеровщина и измамна пропаганда за светло бъдеще в ЕС, украинците вярваха на измамния Запад, че ще им помогне! да!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Ветеран от протеста

    25 2 Отговор
    В момента има хиляди протестиращи в Париж против евентуално изпращане на френски войски в 00 крайна.На трибуната ритуално разскъсаха знамената на нато и ЕС.Тълпата скандираше :Макрон заминавай сам.
  • 87 Швейк

    16 2 Отговор
    Западните санкционни мерки вредят на онези, които ги налагат срещу Русия. Санкциите премахнаха конкуренцията на руския вътрешен пазар, което е добре за местните производители и руската икономика като цяло. Въпреки че Русия няма всичко в страната, което е необходимо, например, за производството на чипове или друго оборудване, тя се поддържа от по-голямата част от населението на света.
  • 88 САЩисан вие на поляна

    17 2 Отговор

    До коментар #23 от "Марш от Родината ми,бе!":

    Козяшкия вувузел, по леко, че от толкоз гърчове ще ти падне феса.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Тони

    17 3 Отговор
    Западът отдавна е смятал Русия за враг." Явно подценяване. Западът винаги е смятал Русия за враг, от времето на Иван III Велики, когато Русия стана империя/Велика сила. С изключение на случаите, когато имаше планове за използване Русия за собствените си цели и враждата беше изтласкана на заден план. Това си струва да се въведе като аксиома и ако имате работа със Запада, тогава само от позиция на дълбоко недоверие. Както показва историята, „приятелите" там са практически безполезни и се използват в интригите на враговете, но с враговете всичко е ясно и познато.Западът разбира само позицията на силата, всичко останало за него е слабост или манипулация.На Запада не може да се вярва, Западът ще си остане враг за Русия !

    Коментиран от #92

  • 91 Мария Атанасова

    6 0 Отговор

    До коментар #75 от "Хахах":

    Е защо така грубо,жребецо?
  • 92 оооофффффффф

    14 0 Отговор

    До коментар #90 от "Тони":

    Запада товааа запада оноваааа. Пък на фронта се избиват едни други хора дето говорят един език. И са роднини. Унищожават се едни други по най бруталния и безпощаден начин.

    Коментиран от #102

  • 93 хихихи не е толкова лесно да си глупав

    7 19 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ех путинофилчета таква греда сте вие. На Шипка българина ходи да преклони глава и да помълчи в памет на загиналите. А путинофилските лумпени ходят да тропат с копита да квичат и правят политика. Няма българин дето да не се погнуси от тези пошли сцени. И от чуждопоклонниците там. Коло негатив натрупахте върху тоя чужд парцал дето веете там.Дори и идея си нямате.

    Коментиран от #96, #99, #104, #163

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Тони

    10 0 Отговор
    Вукраина состоит из коррупции. И вышиванок. Но коррупции больше.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Геобразен СороСоиД

    13 0 Отговор
    Кво ми се обяснява9ш,като че ли не знаем ,че все си надупен.Ако не те беше страх от лин,ч сигурно и жълтосиния парцал щеше да качиш на Шипка продажна душице.

    Коментиран от #100

  • 99 Геобразен СороСоиД

    10 0 Отговор

    До коментар #93 от "хихихи не е толкова лесно да си глупав":

    Кво ми се обяснява9ш,като че ли не знаем ,че все си надупен.Ако не те беше страх от лин,ч сигурно и жълтосиния парцал щеше да качиш на Шипка продажна душице.

    Коментиран от #101

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 хахаха

    3 9 Отговор

    До коментар #99 от "Геобразен СороСоиД":

    Малиии колко ма е страх да не ми паднеш в ръчичките космати. Живей си бе путинофил. Това ти е божето наказание на тебе. Иначе до са да си изчезнал в някой контейнер.

    Коментиран от #109, #112

  • 102 Тони

    18 2 Отговор

    До коментар #92 от "оооофффффффф":

    Така започна всичко заради забраната да се говори един език, забраната на руския език в Украйна. Толкова много хора загинаха заради това и това ли е демокрацията? Защо не спряха Майдана в самото начало, а го разпалиха? Защо беше премахната враждата и омразата между украинци и руснаци? Защо скачаха по площадите с викове: убийте руснаците! къде бяхте всички И тук в коментарите вижте как пак ги насъскват срещу руснаците? Защо ви трябва?

    Коментиран от #108

  • 103 Били братушки !

    3 11 Отговор
    Чушки !
    Голи като пушки !
  • 104 Тони

    8 0 Отговор

    До коментар #93 от "хихихи не е толкова лесно да си глупав":

    Идиооотка!!!

    Коментиран от #113

  • 105 Фактчекът казва друго!

    16 2 Отговор
    Сводка от фронта: ВС на Русия настъпват западно от Авдеевка, руският флаг се вее в Новомихайловка. Врагът отстъпва под напора на руската армия по целия фронт. Поглед.инфо

    Коментиран от #139

  • 106 Мишел

    16 2 Отговор
    Поради калните пътища в края на зимата и през пролетта, основните руски настъпателни операции ще са през лятото.
    На Купянско направление няма руски атаки от над месец. В момента украински части от там биват изтегляни на юг, за да забавят руското настъпление след падането на Авдеевка. Скоро при Купянск ще последват пробиви за блокиране на Харков.
    Плацдармът Кринка не носи заплаха за руските войски, защото от него към вътрешността на левия бряг има само един път през блатата и оттам не може да премине за настъпление голяма група войски. Кринка продължава да е месомелачка, където с артилерия и авиация биват смилани елитни украински морски пехотинци и специални части.
    На юг Русия готви настъпление срещу Херсон, Николаев и Одеса.
    Основните бойни действия ще са настъплението при Часов Яр и особено товазападно от Авдеевка, където руската армия излиза на оперативен простор и няма построени украински отбранителни линии. Там украинската армия ще бъде изтощаване, докато рухне целия фронт.
  • 107 Атина Палада

    17 1 Отговор

    До коментар #76 от "Швейк":

    Клифърд Гади е икономист и експерт във Вашингтонския Brookings institution .
    На въпрос към него- Какво е това,което прави руснаците неподатливи на икономически натиск , той ( Клифърд Гади) отговаря така- цитирам дословно.
    " Те (руснаците) могат да издържат на много по голям икономически натиск ,отколкото този на който ние можем да ги подложим и нещо повече- това ще създаде много повече проблеми за нас ,тъй като обратния ефект ще се стовари върху нас.И всичко това произтича от особеностите на руската история ,руската култура и не на последно място е въпрос на руската народопсихология.! Никой не е в състояние да накара руснаците ,да паднат на колене и да ги направи покорни на която и да е външна сила!( край на цитата)
    Това е само част от негово интервю,което е от преди 6 години ...
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Геобразен СороСоиД

    4 1 Отговор
    А по гъ33а си вуна имаш ли,кучко или си епиуиранка?
  • 111 стоян георгиев

    13 1 Отговор
    Конфликтът в Украйна достигна критична точка: Москва е уверена в своите способности, а перспективите на Киев са твърде неясни. Офанзивата на въоръжените сили на Украйна се провали, а Западът вече не иска да отпуска финансиране - Зеленски не успя да спечели американския Конгрес. Остава една слаба надежда за Европа! Викаха ли за свободна Украйна? И къде е тя? Напълно зависим от раздаването
  • 112 Геобразен СороСоиД

    5 1 Отговор

    До коментар #101 от "хахаха":

    А по гъ33а си вуна имаш ли,кучко или си епиуиранка?

    Коментиран от #116

  • 113 хихихи

    0 13 Отговор

    До коментар #104 от "Тони":

    Тоя па си ме представя жена. Сигурно някоя жена му е разкатала фамилията. Щом такъв негатив към жените има. Абе има ли един от вас путинофили. Да е добре с главата. Аз не съм виждал такъв. Всички сте нещо травмирани откачалки. То нормални хора не се ловят на путинските простотии

    Коментиран от #119

  • 114 Изкаралите психотеста

    7 3 Отговор
    Днес бяха на Шипка
    Молодци ребята
  • 115 Тони

    9 1 Отговор

    До коментар #108 от "оооООфффФФФФФФФ":

    Ирина Фарион по време на разговор с журналистката Янина Соколова разкритикува рускоезичните войници от въоръжените сили на Украйна. Лингвистът посочи член 29 от закона на Украйна и призова за спазването му.
    "Аз категорично не приемам това. Знаете ли какво е дисциплина в армията? Щом в армията няма дисциплина, значи няма армия, това е тълпа", критикува Ирина Фарион рускоезичните военни.
    Янина Соколова подчерта, че въпреки руския език на бойците от полка "Азов", те не могат да бъдат наричани "кацапи". Ирина Фарион отговори на това и призова да се наричат ​​такива украински военни „руснаци“.
    "Не мога да ги нарека украинци. Ако не говорят украински език, нека се наричат ​​руснаци", каза Фарион и добави, че "ако са толкова големи патриоти, покажете своя патриотизъм".
  • 116 Марш красто

    0 5 Отговор

    До коментар #112 от "Геобразен СороСоиД":

    Беги бе геобразен менделух Не си ми интересен. Какво ми лаеш тука.

    Коментиран от #131, #135

  • 117 Тони

    4 0 Отговор

    До коментар #108 от "оооООфффФФФФФФФ":

    Ты - Иддиот!

    Коментиран от #120

  • 118 Атина Палада

    6 0 Отговор

    До коментар #85 от "Румен Решетников":

    Това,че коментиращият беше постнал цитата на американския сенатор,дори без да го преведе.Затова !.

    Коментиран от #132

  • 119 Тони

    4 0 Отговор

    До коментар #113 от "хихихи":

    Ты - наркоша?
  • 120 4534535

    2 0 Отговор

    До коментар #117 от "Тони":

    И аз това ти разправям бе

    Коментиран от #129

  • 121 стоян георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #108 от "оооООфффФФФФФФФ":

    Гавнюк!
  • 122 Ушанките влязоха в капана!

    3 10 Отговор
    Това беше целта!
    Капрал Хаймерсченко, АЗОВ

    Коментиран от #128, #138

  • 123 Гого

    17 3 Отговор
    Даааа. Руснаците се прегрупират. Украинците бягат панически. Точно на купянското направление по 2-3 села на ден падат в ръцете на руската армия, а укрите или бягат, или се предават. Що се отнася до Луганска област, то тя почти цялата е в руски ръце и въпроса е дали руската армия ще спре на границите, или ще продължи на запад. Въпроса е деликатен, защото сега все още е специална военна операция, защото се води на новите руски територии, но продължаването на запад и навлизането на територията на Украйна ще значи, обявяване официално на война. А това коренно ще промени начина и тактиката на водене на боевете. Ще се отприщи ада върху главите на нацистите и наемниците изпратени там.

    Коментиран от #125, #127

  • 124 Х а Х о л

    4 0 Отговор

    До коментар #108 от "оооООфффФФФФФФФ":

    Дурачок!!!
  • 125 Или е рано да се каже

    2 8 Отговор

    До коментар #123 от "Гого":

    До година две ще излязат ли от тия региони.
  • 126 Швейк

    6 0 Отговор

    До коментар #108 от "оооООфффФФФФФФФ":

    Заради такива глупаци брат и брат вият...
  • 127 Сократ

    12 1 Отговор

    До коментар #123 от "Гого":

    Естествено е, че ще продължи на запад. Западна укрия вече са я харизали на поляци, унгарци, Словения и румънещи. Останалото ще си го приберат. Някога са им го подарили, но подаръците в някои случаи се прибират обратно.

    Коментиран от #142

  • 128 стоян георгиев

    10 2 Отговор

    До коментар #122 от "Ушанките влязоха в капана!":

    Азов Рулит вече само в ада.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Хи хи хи

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "Долу руския империализъм!":

    Горе Американския Империализъм
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Офффффффф

    3 8 Отговор
    Споменах тука че по разни клипове от фронта. Украйнците говорят руски език предимно. И ми скочиха някакви путинофили. Вместо нацисти да ми се карат. Взеха да ми се карат путинофили. Точно толкова са глупави тия. А тия дето им се ловят на дивотиите са дори и по глупави. Аз какво съм виновен че на украинците не им били забранили руския език. Да не би аз да съм лъгал че е така. Или пък да съм вярвал на тия дивотии.

    Коментиран от #140

  • 134 Геобразен СороСоиД

    5 0 Отговор
    Лапай ми .yра и викай ура,кучкоо
  • 135 Геобразен СороСоиД

    5 0 Отговор

    До коментар #116 от "Марш красто":

    Лапай ми .yра и викай ура,кучкоо
  • 136 стоян георгиев

    12 1 Отговор
    Руската армия има инициативата на всички участъци на фронта, пише депутат. Успехът му може да се дължи на упоритата и методична работа на цялата страна. Руснаците се готвят да трансформират своята „пълзяща зимна офанзива“ в летен пробив, според статия на полски журналист.
  • 137 Ушанките се прегрупират....

    2 8 Отговор
    И все повече умират....
    Капралът
  • 138 Капрал Кинжалский

    6 0 Отговор

    До коментар #122 от "Ушанките влязоха в капана!":

    Всички обичат Капрал Кинжалский,досега никой не се е оплакал.
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Тони

    10 2 Отговор

    До коментар #133 от "Офффффффф":

    Излъга. В Украйна забраниха руския език на държавно ниво! Можете да го говорите, докато не бъдете бит или вкаран в затвора

    Коментиран от #141

  • 141 трябва и ние да направим така

    1 5 Отговор

    До коментар #140 от "Тони":

    Нядявам се и тук да стане така. Че са ни налазили едни укри. И дърдорят на руски. Карат яки коли и много ме е яд.
  • 142 Атина Палада

    10 0 Отговор

    До коментар #127 от "Сократ":

    Не,не са подарявани! По-голямата част от юго-изтока е придадена към Украйна при създаването на Съветската социалистическа република с цел да се закръгли тероторията и да се създаде промишлен компонент в преобладавщата земеделска област..Сиреч с други думи....да не ги остават само със земеделие!
    Събули са им галошите ;)))))
  • 143 стоян георгиев

    11 0 Отговор
    През 2014 г. в Украйна всъщност беше държавен преврат, който беше стартиран от прозападни украински олигарси, финансирани от Съединените щати и извършен от нацистки щурмоваци, подхранвани от тези сили.

    Коментиран от #146

  • 144 стоян георгиев

    11 0 Отговор
    Що се отнася до участието на САЩ в Майдана през 2014 г., фактите са безспорни. Така заместник-министърът на външните работи Виктория Нуланд, малко след преврата през февруари 2014 г., призна, че Вашингтон е инвестирал пет милиарда долара в така наречената „демократична помощ“ на Украйна - включително чрез различни агенции на ЦРУ, маскирани като всякакви неправителствени организации, с цел да посее вражда между Русия и Украйна
  • 145 стоян георгиев

    8 0 Отговор
    Второ, това са десни и откровено нацистки партии и групи, които на ранен етап превзеха протестните митинги на площад „Независимост“ и въоръжиха протестиращите. На първо място, това са нацистката партия „Свобода“ и движението „Десен сектор“ , съюз от нацистки и ултранационалистически групи (включително прословутия батальон „Азов“ , който се отдели през май 2014 г.
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Атина Палада

    6 0 Отговор

    До коментар #132 от "Румен Решетников":

    Възможно е и да е така,както казваш ти! Само той си знае;)))
    В интерес на истината аз се пошегувах... Признавам си! Ясно ми е,че американеца няма да пише на руски...
    Но някой тук беше написал ,че имало грешки в правописа..Така,че не е преписано и от руска медия,ами той си го е написал на руски...
  • 148 стоян георгиев

    9 1 Отговор
    Крайният национализъм и нацизъм пуснаха дълбоки корени в Украйна – всъщност от момента на създаването на украинската държава през 1918 г., чийто военен министър беше антисемитът Семьон Петлюра. Ситуацията се влошава по време на Втората световна война, когато ултранационалистът Степан Бандера и неговата Организация на украинските националисти (ОУН), заедно с хитлеристка Германия, унищожават евреи, поляци и руснаци.
    Именно ОУН доведе почти 34 хиляди евреи за екзекутиране в Бабий Яр близо до Киев през септември 1941 г.
  • 149 стоян георгиев

    6 0 Отговор
    В днешна Украйна и Петлюра, и Бандера са почитани като национални герои.
  • 150 Ехооо

    0 7 Отговор
    Четете ли путинофили. Човека ви прави пропаганда. Не се разсеивайте гледайте внимателно. Водете си бележки. Трябва да можете да цитирате цели абзаци.

    Коментиран от #153, #155, #156

  • 151 стоян георгиев

    7 0 Отговор
    Протестите на Евромайдана започнаха на 21 ноември 2013 г. и достигнаха кулминацията си на 20 февруари 2014 г., когато на площада избухнаха безредици и започна стрелба. Около стотина души бяха убити, включително няколко полицаи. Западната преса веднага представи украинските специални части (Беркут) като виновници за това клане, а съвсем наскоро (след почти десет години) трима бойци на Беркут бяха осъдени.
  • 152 стоян георгиев

    7 0 Отговор
    Но от самото начало беше ясно, че не стрелят само силите за сигурност. Изстрели се чуха и от близките сгради, където се намираха "Свобода", "Десен сектор" и други крайнодесни организации. Това потвърждава от Канада украинският изследовател Иван Качановски, който изучава работата на снайперистите въз основа на видеозаписи и други материали.
    Качановски заключава, че клането на Площада на независимостта може да е било провокация, целяща свалянето на избрания президент Виктор Янукович.
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 стоян георгиев

    5 0 Отговор

    До коментар #150 от "Ехооо":

    Боишься правды?
  • 156 стоян георгиев

    8 0 Отговор

    До коментар #150 от "Ехооо":

    нямате ли нужда от обективно отразяване на събитията или четете само американските медии?

    Коментиран от #157

  • 157 Психодиспансер путлерастиния

    1 8 Отговор

    До коментар #156 от "стоян георгиев":

    Ти ли си обективния бе ахаххах Ама верваш ли си го това.

    Коментиран от #158, #159

  • 158 стоян георгиев

    5 0 Отговор

    До коментар #157 от "Психодиспансер путлерастиния":

    Донесох ви изрезки от полските медии, но ако не ви харесват, дори не знам какво да ви препоръчам?
  • 159 стоян георгиев

    5 0 Отговор

    До коментар #157 от "Психодиспансер путлерастиния":

    а вие пишете на поляците, че не сте съгласни с това, което пишат в техните медии... може и да ви отговорят...
  • 160 стоян георгиев

    9 0 Отговор
    Първоначално зад протестното движение, което се нарече Евромайдан, имаше широко разпространено и оправдано народно недоволство. Но още на ранен етап той беше прихванат от съвсем други сили със собствени мотиви.
    На първо място, това бяха Съединените щати. Администрацията на Обама рано осъзна, че протестното движение може да бъде използвано в голяма геополитическа игра в името на желаната смяна на режима в Украйна и по-нататъшната изолация на Русия.
  • 161 стоян георгиев

    6 0 Отговор
    Сегашният президент Виктор Янукович беше свален от власт на 22 февруари. Същия ден той решава да избяга първо в Източна Украйна, а след това в Русия. По собственото му признание се страхувал за живота си.
    Импийчмънтът беше противоконституционен - ​​това призна по-късно наследникът му, олигархът Петро Порошенко. Според конституцията украинският парламент има право да освободи президента, но първо трябва да бъде назначена комисия за разследване на повдигнатите обвинения и са необходими три четвърти от гласовете, за да се признае импийчмънтът за валиден.
  • 162 стоян георгиев

    7 0 Отговор
    Следователно няма и не може да има съмнение, че това е държавен преврат.
  • 163 Некой

    6 5 Отговор

    До коментар #93 от "хихихи не е толкова лесно да си глупав":

    Колко бяха хората на Шипка?
    Прброи ли ги?
    Да не се окаже, че са били повече от гласувалите за вас на изборите а?

    Коментиран от #165

  • 164 Укра и западът

    5 1 Отговор
    са пълен капут
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 хахах

    0 3 Отговор
    Фантазиите са безплатни и за сега безболезнени. Един съвет ще ти дам. Не си мисли че българите дето са на Шипка са путинофили като тебе. Ако правиш така ще се объркаш някъде. И ще попаднеш на някакви дето ще те изгърбят. Тия със българските знамена са нацита.
Новини по държави: