Отидете към основна версия

17 781 393

НАТО лесно ще превземе Москва, ако реши да го направи

  • нато-
  • михаил шейтелман-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • владимир путин-
  • путин-
  • лукойл

Според политическия експерт Путин ще остане на власт, докато е полезен на богатия руски елит

Снимки: Shutterstock

Днес можете да вземете Русия с голи ръце. Ако НАТО реши да превземе Москва, ще го направи без загуби. Това заяви руският политолог и публицист Михаил Шейтелман пред агенция УНИАН.

Той коментира набега на руски доброволци, които влязоха на руска територия и атакуваха режима на Путин. Според Шейтелман целта им е била да покажат на света, че Путин не може да управлява собствената си държава.

„Цялата руска армия е в Украйна. Всичко останало са просто едни деца, които не разбират как да се бият. И срещу тях се изправиха професионални войници. Разбира се, че ще избягат. Вътре в страната няма армия. Това е факт. Днес Русия може да бъде превзета с голи ръце. Ако НАТО беше решило да превземе Москва или Санкт Петербург, те щяха да го превземат без загуби, идвайки от Финландия, Естония и Латвия“, заяви Шейтелман.

Според политическия експерт Путин ще остане на власт, докато е полезен на богатия руски елит. Ако престане да бъде полезен, това ще е неговият край.

„Дронове бомбардираха петролната рафинерия „Лукойл“ . А това е много голяма компания, има хора с големи интереси. Собствениците на такива заводи избраха Путин, за да бъде той гарант за тяхната безопасност, печалби и достъп до световните пазари. Например Путин гарантира, че Череповецкият металургичен комбинат може да продава стомана на Америка, а „Лукойл“ може да продава петрол на Европа. Но днес всичко това не може да се направи. Тогава защо им е нужен Путин? Трябва да има някакъв практически смисъл. Тези хора не са идеалисти. Бабите пред телевизора вярват на Путин, но за елита той е само един инструмент“, каза Шейтелман.

Според него Русия е изправена пред много мрачни времена. По отношение на думите на Еманюел Макрон, че НАТО може да изпрати войски в Украйна, Шейтелман е категоричен, че това са реални намерения, а не просто политически ПР.

„Цялата история, която той започна, не се случи от нищото. Това е отговор на действията на Руската федерация, на убийството на Навални и многобройни, последователни изявления на Руската федерация на държавно ниво, че тяхната цел е да унищожат Украйна и украинския народ“, каза Шейтелман, според когото Русия няма законово право да възразява срещу разполагането на войски на чужда територия, докато самата тя е в Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 287 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания