Отидете към основна версия

20 759 46

Адвокатите на Доналд Тръмп: Клиентът ни не може да изплати 464 милиона по делото за измама

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • джо байдън

Според оценка на Forbes състоянието на Доналд Тръмп е около 2.5 милиарда долара, като той беше свидетелствал миналата година, че притежава 400 милиона долара в ликвидни активи

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Адвокатите на Доналд Тръмп заявиха, че намирането на гаранция за покриване на присъдата от 464 милиона долара по делото му за измама в Ню Йорк е "практически невъзможно". Те са се обърнали към 30 компании в търсене на подкрепа за сумата от половин милиард, но е било безуспешно, по данни от BBC.

"Сумата по съдебното решение, с лихвите, надвишава 464 милиона долара, а много малко облигационни компании ще обмислят сделка за каквато и да е сума, доближаваща се до този размер", посочват неговите адвокати в документ от почти 5000 страници. Изпратена е и молба към съда за спиране на делото, докато Тръмп обжалва решението.

"Практическата невъзможност за получаване на гаранция пречи на правото на обжалване на обвиняемия", добавиха те.

По последното дело е било включено и клетвено писмо от президент на частна застрахователна фирма. В него той обяснява, че "просто казано, облигация с такъв размер рядко се вижда, ако изобщо се среща".

"При необичайните обстоятелства, когато облигация с такъв размер бъде издадена, тя обикновено се предоставя на най-големите публични компании в света, а не на физически лица или частни фирми", заяви още застрахователният президент.

Допълнително, адвокатите на Тръмп посочват, че облигационните компании не биха приели "твърди активи като недвижими имоти за обезпечение", а само пари или "парични еквиваленти", като инвестиции, които могат бързо да бъдат ликвидирани.

Според оценка на Forbes състоянието на Доналд Тръмп е около 2.5 милиарда долара, като той беше свидетелствал миналата година, че притежава 400 милиона долара в ликвидни активи.

Докато сумата не бъде изплатена, наказанието ще продължи да натрупва лихви с поне 112 хиляди долара на ден.

Припомняме, че през февруари съдия към щата Ню Йорк беше отредил наказанието заради фалшиво увеличаване на активите му. Синовете на Тръмп - Доналд и Ерик, също бяха глобени с по 4 милиона долара, като съдът ги сметна за "отговорни за множество измами".

Тръмп беше предложил да плати по-малка гаранция от 100 милиона долара, докато обжалваше делото, но съдията отхвърли искането.

Междувременно, нюйоркският съдия Артър Енгорон беше отсъдил забрана Тръмп да управлява какъвто и да е бизнес в щата за 3 години, след като беше установено, че бившият президент изкуствено е увеличавал активите си, за да осигури по-добри сделки за взимане на заем.

Миналия месец друг съдия сложи на пауза забраната, а предложението на Тръмп да предостави по-малка сума, като гаранция за глобата, беше отхвърлено.

Присъдата от 450 милиона долара не е и единственият му разход. Той беше осъден да плати 83 милиона през януари, след като загуби дело за клевета срещу Е. Джийн Каръл. Гаранцията по този случай вече е внесена.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 59 гласа.

Свързани новини