Last news in Fakti

19 Март, 2024 12:18 2 841 27

Доналд Тръмп с нов бисер: Всички евреи, които гласуват за демократите и Байдън, мразят Израел и религията си

  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • републиканска партия-
  • демократическа партия

Единственият, който в случая трябва да се срамува, е Доналд Тръмп, казаха от предизборния щаб на Джо Байдън

Доналд Тръмп с нов бисер: Всички евреи, които гласуват за демократите и Байдън, мразят Израел и религията си - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп каза, че евреите в страната, които гласуват за Демократическата партия, "мразят Израел и религията си", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че това изявление е предизвикало мощна вълна от критики от страна Белия дом и лидери на еврейската общност в Съединените щати. Настоящият президент Джо Байдън, който се очертава като основен конкурент на републиканеца Тръмп на президентските избори на 5 ноември тази година, е демократ.

В интервю на Тръмп снощи бе зададен въпрос за нарастващата критичност на демократите спрямо министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху по отношение на начина му на водене на войната срещу радикалното палестинско движение "Хамас" в ивицата Газа, където броят на цивилните палестински жертви продължава да расте.

"Всъщност аз мисля, че те мразят Израел", отговори Тръмп на въпроса на бившия си съветник Себастиан Горка. "И Демократическата партия мрази Израел". "Всеки евреин, който гласува за демократите, мрази своята религия. Те мразят всичко, свързано с Израел, и трябва да се срамуват от себе си, защото Израел ще бъде унищожен", каза още Тръмп.

Тези негови коментари предизвикаха моментална реакция от Белия дом, от предизборния щаб на президента Байдън и от еврейските лидери в САЩ.

Преобладаващото мнозинство от американските евреи се самоопределят като демократи, но Тръмп ги обвини в нелоялност, като според негови опоненти това твърдение е израз на антисемитизъм, посочва АП.

Говорителят на Белия дом Андрю Бейтс нарече коментарите на кандидат президента на Републиканската партия "подла и несъстоятелна антисемитска реторика", без да спомене името на Тръмп.

"Докато престъпленията от антисемитизъм и проявите на омраза се множат навсякъде по света, в това число и най-смъртоносната агресия срещу евреите от Холокоста, лидерите са длъжни да наричат омразата с истинското ѝ име и да обединяват американците срещу нея. Няма оправдание за разпространението на отровни, измамни лозунги, които носят заплаха за останалите граждани. Никакво оправдание!", заяви Бейтс.

"Единственият, който в случая трябва да се срамува, е Доналд Тръмп", казаха от предизборния щаб на Байдън.

"Тръмп ще загуби отново през ноември, защото на американците им втръсна от неговото пропито с омраза негодувание, лични нападки и крайни позиции", заяви говорителят на предизборната кампания на Байдън - Джеймс Сингър.

"Да обвиниш евреите, че мразят своята религия, защото биха гласували за определена партия, е клеветническо, невярно в основата си твърдение", написа в социалната платформа "Екс" Джонатан Грийнблат, лидерът на еврейската неправителствена правозащитна организация "Лига срещу поругаването" (Anti-Defamation League).


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    42 4 Отговор
    "Ако някой е атакуван от евреите,това е сигурен знак за добродетелта на този човек.Този който не е преследван от евреите и който е награждаван от тях е безполезен и опасен."

    -Йозеф Паул Гьобелс

    Коментиран от #17

  • 2 дудукян

    24 5 Отговор
    тръмпета баце е велик
  • 3 Сталин

    30 5 Отговор
    "Президентът Кенеди реши да се наложи мониторинг на ядрената централа Димона .Той настояваше за това за да се знае дали там се разработват ядрени оръжия.Израел отказаха ,но той настояваше,и кризата беше решена с оставката на Бен-Гурион ,той подаде оставка за да не се съгласи на мониторинг на ядрената централа Димона и след това той даде заповед за убийството на президента Кенеди,Кенеди беше убит защото настояваше за мониторинг на ядрената централа Димона."

    Муамар Кадафи

    Заради това тези ционистки кучета убиха великия Муамар Кадафи защото знаеше истината и на 23 септември 2009 на генералната асамблея на ООН, Кадафи публично имаше смелостта да иска разследване за ядрените оръжия на Израел.
  • 4 Сталин

    25 3 Отговор
    "Човечеството ще потъне във вечна тъмнина и ще изпадне в тъпо и примитивно състояние ,ако евреите спечелят тази война."

    Д-р.Йозеф Гьобелс
  • 5 ами много е просто

    29 2 Отговор
    докато има евреи ще има и проблеми по света !!! доказано от историята !
  • 6 Родител 6

    20 3 Отговор
    Не си прав дедо Дони.....всеки който гласува за Бай Пън не е наред у главътъ.
  • 7 Сталин

    15 5 Отговор
    И двамата ближете еврейския сладолед
  • 8 юдеистите в юса

    11 1 Отговор
    са маса , просто електорат . Обогатилите се Богаташи евреи дърпат ръцете на властта . Едните са зад Тръмп и ЛА, а другите зад Байдън и Ню Йорк . Без 2 сгради Тръмп се откупи .Сега по другите обвинения ще видим . Могат и още скалъпки да направят . хахахаха
  • 9 мдааа

    21 3 Отговор
    На тия, който и да им каже нещо почват да квичат "антисемитизъм", а в същото време реално се вижда, какви са геноцид и избиване на цивилни жени, деца и пр. в Палестина!
    Тоя номер с "антисемитизма" няма да върви още дълго!
  • 10 Уса

    12 2 Отговор
    Абсолютната истина.Наричат себе си ционисти и са мразени от еврейския народ,но държат власта полицията и армията
  • 11 Тръмп

    8 4 Отговор
    Предупреждава американците, че в името на изборите и това да спечели дедо Джо.Белия дом ще направи нов Майдан и Биби ще отиде в историята или в затвора. Досега подкрепяха всячески Биби но сега стана неудобен. Вече са извикали новия Бени Галац в Белия дом и сега подготвят протести в Израел.
  • 12 Мдаа

    8 12 Отговор
    Тоз горкия тотално изплиска
    Ако не беше толкова глупав щеше да го раздава умерен но сценичната треска го удря много завалията не издържа
  • 13 россиян..

    15 5 Отговор
    Знам че досега си отидоха над 14 000 палестински деца в газа и това го съобщи уницеф..кравар с деменция е най големия привърженик и помагач на нетаняху.
  • 14 катран

    12 2 Отговор
    Тръмп има много грехове..но да го обвиниш в антисемитизм...бих казал наивно..защото ако погледнете какво той направил за Излаел..всички ще разберете че той е приятел на евреи..
  • 15 ОБЕКТИВНО

    4 1 Отговор
    Доклад на USAID предлага мерки срещу алтернативните медии
  • 16 Този

    9 9 Отговор
    Откакто не може да плати милиардите по делата заведени срещу него съвсем изтрещя.
  • 17 Така де

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сталин":

    И това го е казал Йосиф Гьобелс - чиято баба е била еврейка. Вижте снимка на Гьобелс, това немец ли е или типичен евреин.
  • 18 Политико

    6 0 Отговор
    Пише че Биби е разбрал за посещението на Бени Танц в Белия дом два дни преди да отпътува и му казал. Израел има само един президент.
  • 19 Факт

    19 4 Отговор
    “Аз правя всичко, за да покажа моето презрение към тази най-подла нация в света. Евреите сa нация, способна на най-ужасни престъпления!” – Наполеон Бонапарт
    „Към евреите се отнасят с отвращение. Но трябва да се признае, че те действително са отвратителни. Тях ги презират, защото са достойни за презрение.“ – Виктор Юго
    "Изолирайте 50 най-богати евреи и няма да има вече войни." - Хенри Форд
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Жмръц

    8 1 Отговор
    Бисер я!Да не би да лъже?Или според пе де ралите не е така,срамно било.Нема срам.Бит и еан не си признават!
  • 22 Ще дойде

    7 3 Отговор
    Януари 2025 и тогава ще се подмазвате на Тръмп.
  • 23 Браво !

    6 3 Отговор
    Право куме в очи.Бай Дончо винаги назовава нещата с истинските им имена.Време е Америка да се събуди !
  • 24 Ха ха ха

    3 6 Отговор
    Тоя е тотален идиот
  • 25 Тръмп е прав

    7 1 Отговор
    Той единствено е добре приет в Израел след като премести Посолството на САЩ в Ерусалим
  • 26 Красимир Петров

    4 3 Отговор
    Браво на Тръмп
  • 27 ха ха

    1 0 Отговор
    А, Бай Дън като каза същото за черните, как реагираха длобалистките медии?