Отидете към основна версия

1 997 27

Под лично командване! Ким Чен-ун тренира армията за война

  • северна корея-
  • южна корея-
  • ким чен-ун-
  • корейски полуостров

Пхенян скъса с десетилетната си междукорейска политика, отменяйки военен пакт и обявявайки Юга за враждебна вражеска държава

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун е ръководил военни учения в западния регион, съобщава "Ройтерс".

Ким ръководи тренировки, които са били насочени към тестване на "реалните военни способности" на 600-милиметрови ракетни установки за многократно изстрелване и подобряване на бойния морал и готовността на армията.

Тренировките включват също така симулиране на въздушна експлозия на снаряд от система за залпов огън на предварително зададена височина над целта.

Отрядът показа "висока мобилност и точна и силна ударна сила" при изпълнение на внезапна бойна мисия, предизвиквайки похвалите на младия лидер, се казва в съобщението.

"Те напълно демонстрираха своята отлична артилерийска стрелба и бърза и задълбочена бойна готовност", каза KCNA.

Ким призова за модернизиране и увеличаване на артилерийските сили, подчертавайки "стратегическите задължения" на 600-милиметровите ракетни установки като основното централно ударно средство в подготовката за война.

"Разрушителните нападателни средства, притежавани от нашата армия, трябва по-задълбочено да изпълняват мисиите си за блокиране и потискане на възможността за война с постоянна перфектна готовност за срутване на капитала на врага и структурата на неговите военни сили", каза Ким пред войските.

Припомняме, че ученията бяха проведени ден, след като Южна Корея и Япония съобщиха, че Северна Корея е изстреляла няколко балистични ракети с малък обсег в морето, първият подобен ракетен тест от около два месеца.

Пхенян скъса с десетилетната си междукорейска политика, отменяйки военен пакт и обявявайки Юга за враждебна вражеска държава.

На въпрос за заплахите от ракетните системи за залпов огън на Севера на пресконференция в понеделник министърът на отбраната на Сеул Шин Уон-сик каза, че ако Пхенян изстреля голям брой конвенционални ракети срещу Юга, това ще "представлява война" и ще предизвика силни ответни атаки.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 22 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: