Отидете към основна версия

1 842 53

През новия мандат! Владимир Путин е решен да постигне военните си цели в Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • кремъл-
  • нато

Русия няма необходимата жива сила за решителен пробив и Украйна изпитва трудности при снабдяването на силите си с боеприпаси, няма признаци, че която и да е от страните ще може да прекрати боевете скоро

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Руската федерация Владимир Путин е решен да завладее Украйна, залагайки, че може да надживее западните поддръжници на Киев и да надделее на бойното поле, дори ако руските войски напредват бавно, коментират в редакцията на Bloomberg, като се позовават на източници, запознати с военната стратегия на Кремъл.

На фона на новия си шестгодишен мандат на власт и опит да се обвини Киев за най-смъртоносната терористична атака в Русия от две десетилетия насам – тази в "Крокус сити хол“, Путин се ангажира да постигне военните си цели, след като дипломатическите контакти със САЩ завършиха с провал в края на миналата година, отбелязва агенцията.

В същото време американски служители не виждат признаци, че руският президент е бил сериозен относно намирането на начин за прекратяване на боевете в Украйна.

"Сега Путин вероятно ще ескалира. Неговата цел е победа“, уверен е Алексей Мухин, ръководител на Московския център за политическа информация.

В статията се подчертава, че тъй като Русия няма необходимата жива сила за решителен пробив и Украйна изпитва трудности при снабдяването на силите си с боеприпаси, няма признаци, че която и да е от страните ще може да прекрати боевете скоро.

Откакто спечели изборите миналия месец, Путин засили ракетните атаки срещу украински градове, заявявайки, че не е заинтересован да даде време на Киев и неговите съюзници да се превъоръжат, като се съгласи на пауза в боевете.

Bloomberg предполага, че Кремъл може да подготвя почвата за засилване на войната, включително с възможна по-нататъшна мобилизация на резервисти, въпреки че "военната икономика на Русия вече се бори с недостиг на персонал“. Сега обаче Русия може да има проблеми със започването на големи нови офанзиви за превземане на градове като Харков.

"Не вярвам в евентуалното превземане на Харков. Кремъл няма достатъчно сили за такава задача, а градът е твърде голям. За истински пробив в тази война Русия се нуждае от много по-добри комуникационни способности, много повече високоточни оръжия и много повече хора“, обяснява на свой ред ръководителят на Центъра за анализ на стратегиите и технологиите към Московския отбранителен аналитичен център Руслан Пухов.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания