Last news in Fakti

4 Април, 2024 12:33 932 23

Йенс Столтенберг: Вярвам в единството на Европа и САЩ в НАТО

  • нато-
  • украйна-
  • русия-
  • йенс столтенберг

Помогнахме за разпространението на мира, демокрацията и напредъка в Европа, от 12 държави основатели, днес пактът се състои от 32-ма съюзници, изглежда действаме правилно, посочи Столтенберг в своето тържествено слово

Йенс Столтенберг: Вярвам в единството на Европа и САЩ в НАТО - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вярвам в единството на Европа и САЩ в НАТО, защото заедно сме по-силни, заяви генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг при отбелязването днес на 75 години от подписването на Вашингтонския договор, пише БТА.

Европа има нужда от Америка за своята сигурност. Справедливата подялба на тежестта е от решаващо значение. Европа влага повече средства и тази година по-голямата част от съюзниците ще вложат поне два процента от БВП за отбрана. Северна Америка също има нужда от Европа. С НАТО САЩ имат повече приятели и съюзници от всяка друга велика сила. Не вярвам в самостоятелността нито на САЩ, нито на Европа, добави Столтенберг на церемония в централата на алианса в Брюксел.

НАТО днес е по-обединена от всякога. Помогнахме за разпространението мира, демокрацията и напредъка в Европа. От 12 държави основатели, днес пактът се състои от 32-ма съюзници. Изглежда действаме правилно, посочи той в своето тържествено слово.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НА тоа

    8 1 Отговор
    Този ли е бил, аз се чудя, кой е тоя дет вярва?
  • 2 кога беше честен,

    19 1 Отговор
    Столтенберг - когато протестираше по площадите срещу НАТО на младини, или сега, когато гушиш парите и не ти пука какво става по света, кой кого избива и колко основна е ролата на нато, водена от фащ?
  • 3 Да, бе

    15 1 Отговор
    Някои вярват и в дядо Коледа, но после порастват...
  • 4 Въпрос на време е

    16 1 Отговор
    Е вашия разпад и този на ЕС.
  • 5 Анализ

    12 1 Отговор
    Военно безмозъчните превзеха властта , а цивилно мозъчните поеха товара им...
  • 6 Госあ

    12 1 Отговор
    Добре известният китайски символ Ин и Ян означава хармония, но не унифициране, противно на чифудските религии и западни схващания. Многополюсен свят ще има неизбежно, а когато западния неандерталец разбере вселенската мъдрост от Изток, може да настъпи и хармония. Хармония с природата - също !
  • 7 На баба му

    10 1 Отговор
    фърчилото!
    Този фашист вярвал? Вярва в делото на фашизма, в това вярвал...

    Коментиран от #9

  • 8 Сатана Z

    5 1 Отговор
    От толкова помощ за мир и демокрация от НАТО ,камък върху камък няма да остане в България
  • 9 Зъл

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "На баба му":

    Фашитчето Столти се надява да получи 69 девици като го пречукат
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Чочо

    5 0 Отговор
    Как няма да вярваш.
    Нали това те храни и ще ти даде висока пенсия!
  • 12 Макс

    9 0 Отговор
    Това да вярваш сляпо само на едната страна не те прави много интелигентен.Относно НАТО, то беше създадено да противостои на ,,СИВ,, СССР и като цяло на социалистическият блок.Сега, като няма СИВ и соц- блок,каква е нуждата и ролята от НАТО?Отговорът е много прост...НАТО е инструмент(основно на САЩ) да стане световен лидер, който да налага своите правила за световен ред и демокрация.А който не иска и не е съгласен с тяхните виждания за световен ред, просто използва НАТО ,като инструмент за вкарване в правия път и донасяне на ,,демокрация,, по американски.Тоест,щом не си с НАТО и така нареченият ,,демократичен свят,, значи си враг и трябва НАТО да ти донесе ,,мир и демокрация,, по американски

    Коментиран от #16

  • 13 кленя

    8 0 Отговор
    този индивид пак ли е прекалил с руската водка
  • 14 Е, точно такива

    12 0 Отговор
    психопати са правели войните по света до сега!
    Те си вярват в глупостите или желанието, те да са "велики", богати, "важни" или някакви тъпи идеологии. А милиони нормални хора по света, биват насила откарвани по фронтовете и убивани там!
    Буш младши, след войната в Ирак, каза: "Е, беше грешка да унищожаваме тази страна с война(Ирак), но светът днес е по-добър без Садам Хюсейн..."
    Кой си ти, бе Муйо, та ти ще казваш, кои хора са излишни? А ако някой друг го каже за тебе и тебе те обесят? Фашисти сте си вие, Америката и няма да се оправите никога. Така сте изтребили и индианците, като сте ги сметнали за "излишни", пречели са ви и за това вече ги няма. Ама вече и света превърнахте в бойно поле...
  • 15 Шок

    7 0 Отговор
    Тоя е тотален шизо-френик
  • 16 Точно така!

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "Макс":

    Натото остана след разпада на социализма и понеже в тази организация имаше ДО тогава доста пари, а след като нямаха враг, какво да правят?
    Преориентираха ги бързо. Нато стана армията на САЩ. С нея се биеха непослушните и се въвеждаше американският "ред" по света!
    Е, ама вече стигнаха до други, големи цивилизации, както Китай и Русия и вече нещата опират даже и до атомна война, ако тези не се осъзнаят! Само САЩ от натото има годишен военен бюджет над 800 милаирда долара. Русия да има някъде до 100 милиарда. Е, защо тези с цялото им Нато харчат такива огромни средства? За да могат те ДА КОМАНДВАТ ЦЯЛ СВЯТ! Това искат, всички да им козируват на тях!
  • 17 лай Н А Т О

    1 0 Отговор
    няма идея какво да прави с повече канцеларски генерали отколкото войници и техника.
    За това слуша световните терористи САЩ и повтаря като папагал.
  • 18 Хи хи хи

    1 0 Отговор
    ВЯРАТА е бизнес на черквата.

    ДА не би натютю да станало черква.
  • 19 Спрете се бе

    2 0 Отговор
    Лумпени. Ще унищожите света. Боклуци.що не помагате на Палестина.защо
  • 20 Тити

    1 0 Отговор
    Май само той вярва в тази спяща организация която освен да смуче средства друго не правят.
  • 21 аполитичен

    0 0 Отговор
    Нато спомогнало за разпространение на мира ,демокрацията и напредъка ? Трогателно !
  • 22 Сибирският бръснар

    1 0 Отговор
    Питам жирофовратата антибългарка, изритана от поста министър, защо не защитава българските интереси и българщината в НАТОвската говорилня, а чуждите и вражески интереси?! Тая небългарска сужителка защо дава съгласие да пръска наши пари в бездънната каца на фашисткия режим в Киев, който вчера бомбардира нашите събратя волжски българи в т.н. Татарстан?! Къде си МА, образованата и милееща за българите?! Ти изобщо знаеш ли за съществуването на тоя народ там, който е в пъти по-многоброен от нашия тук на Балканите?
  • 23 Сибирският бръснар

    1 0 Отговор
    Путин предупреди кукуригите в НАТО, декоративното петле макарона, поляците и другите издрогирали се агресори, че ги чакат трагични събития, щом са си наумили да изпращат военни в Украйна. Тия негодяи не са си извадили поука, че Путин не потретва, нито пък блафира. А това е второто му предупреждение. Третото ще се състои в масово изпаряване на всякакви натовски пълчища прекрачили западната граница на бившия СССР. За Западна Украйна може да не му е много жал, ще я изпари и ще я подари на граничните НАТОвски страни да дезактивират от радиация тези земи.
Новини по държави: