Отидете към основна версия

4 073 111

Въздушна опасност над Москва! И тази година няма да видим марша на "Безсмъртния полк"

  • русия-
  • москва-
  • украйна-
  • парад-
  • владимир путин-
  • безсмъртния полк

За втора поредна година, в която маршът на "Безсмъртния полк" се отменя, парадите за Деня на победата са ограничени от съображение за сигурност

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Маршът на Безсмъртия руски полк, който трябваше да се проведе на 9 май 2024 г., е отменен. По време на марша членовете на семействата на загиналите обикновено показват снимки на починали ветерани от Втората световна война, свързани с деня на победата. Вместо това портрети могат да се показват в коли и на обществени места между 1 и 11 май.

Това съобщи британското министерство на отбраната в ежедневната си сводка за войната в Украйна.

Според сайта Meduza парадът за Деня на победата в пет руски региона също е отменен поради опасения за сигурността.Това включва Брянск, Псков, Рязан, Курск и Белгород.

Изброените региони се намират в Западна Русия и са уязвими за украински атаки с дронове. В навечерието на миналогодишния парад за Деня на победата имаше атака с дрон срещу Кремъл.

За втора поредна година, в която маршът на безсмъртния полк се отменя и парадите за Деня на победата са ограничени от съображение за сигурност.

Тази година встъпването в длъжност на президента Путин предхожда Деня на победата и ще се проведе на 7 май. Потенциалът за протест и недоволство от войната в Украйна вероятно са оказали влияние върху руското ръководство за избора на дата.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 35 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания