Отидете към основна версия

3 581 114

Зеленски: Водят се ожесточени сражения в момента

  • украйна-
  • зеленски-
  • володимир зеленски-
  • русия-
  • харков-
  • харковска област

Украинските сили противодействат с артилерия и дронове, отбеляза Зеленски

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинският президент Володимир Зеленски заяви във вечерното си видеообръщение, че в редица села в североизточната Харковска област се водят боеве, докато руските сили се опитват да си пробият път, предадоха Укринформ и Ройтерс, цитирани от БТА.

Ожесточени сражения се водят и в части на Донецка област, добави той. Според Зеленски се водят "отбранителни сражения" по големи участъци от границата в Харков, където руските сили започнаха в петък мащабна офанзива. "Има селища, които на практика са превърнати от "сива зона" в зона на военни действия", подчерта украинският президент. "Окупаторът се опитва да се закрепи в някои от тях, докато други се използват за по-нататъшно напредване".

Украинските сили противодействат с артилерия и дронове, отбеляза Зеленски, като благодари на участниците в боевете.

Той заяви, че боевете са "не по-малко остри" в някои райони на Донецка област. По думите му през последното денонощие са се случили тридесет въоръжени сблъсъка в Покровски сектор, северозападно от контролирания от Русия град Авдеевка. Боеве са се водили и в районите на Лиман, Купянск, Краматорск и други.

"И още нещо. Руските психологически операции винаги са енергията за руските сухопътни операции. Окупаторът се подхранва с лъжи и със страха, който следва след лъжите. Отбранителните битки никога не са лесни. И те винаги стават по-трудни, когато врагът успее да използва страха", предупреди още Зеленски, като призова украинците да не се поддават на емоции.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 35 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: