Отидете към основна версия

2 413 74

Грузинската президентка: Законът за чуждестранните агенти е абсолютно неприемлив

  • саломе зурабишвили-
  • грузинска мечта-
  • грузия-
  • бидзина иванишвили

Саломе Зурабишвили, която е във все по-голямо противоречие с управляващата партия, се зарече да наложи вето на закона, но "Грузинска мечта" има достатъчно мнозинство, за да го преодолее

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентката на Грузия Саломе Зурабишвили каза днес, че законът за "чуждестранното влияние", одобрен от парламента тази седмица и определен от критици като заплаха за свободата на словото, "е неприемлив", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В интервю за АП Саломе Зурабишвили разкритикува остро управляващата партия "Грузинска мечта - Демократична Грузия", че е прокарала закона, който е смятан от мнозина за заплаха за амбициите на Грузия за влизане на ЕС.

"Неприемливо е, защото отразява обрат в отношението на Грузия към гражданското общество, към медиите и към препоръките на Европейската комисия, които не съответстват на декларираната от нас политика за европейска интеграция", заяви тя.

Огромни тълпи от протестиращи блокираха улици в столицата Тбилиси и се събраха пред сградата на парламента, след като във вторник депутатите одобриха закона въпреки силните критики от страна на САЩ и ЕС.

Зурабишвили, която е във все по-голямо противоречие с управляващата партия, се зарече да наложи вето на закона, но "Грузинска мечта" има достатъчно мнозинство, за да го преодолее.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 56 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: