Отидете към основна версия

5 082 115

Foreign Affairs каза как Украйна може да победи Русия

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • зеленски-
  • путин-
  • мир-
  • нато-
  • преговори

Западните страни трябва да се ангажират за постигане на победа над Русия, защото с руския агресор не може да се преговаря

Снимка: БГНЕС/ EPA

Пълномащабната война в Украйна срещу руските окупатори продължава и с правилната подкрепа от своите партньори украинската държава „все още може да спечели“.

Това се казва в статия на американското списание Foreign Affairs. Журналистите споделиха и "рецепта", с помощта на която според тях Киев може да спечели конфронтацията. „Западът трябва ясно да заяви, че целта му е решителна победа за Украйна и поражението на Русия, и трябва да се ангажира да предостави пряка военна помощ на Киев и да подкрепи развиващата се отбранителна индустрия на страната“, се посочва в статията.

Журналистите добавиха, че междувременно украинските сили трябва да работят за напредване на фронта, докато успеят да изтласкат руските сили от цялата окупирана територия, включително Крим. „Докато Украйна напредва към тази цел, в крайна сметка ще стане ясно на руските граждани, че те ще продължат да губят не само позицията си в Украйна, но и огромните си човешки и икономически ресурси, както и бъдещите си перспективи за просперитет и стабилност“, се подчертава в статията.

По това време режимът на руския диктатор Владимир Путин „може да бъде подложен на значителен натиск отвътре и отвън да прекрати войната при изгодни за Украйна условия“. Всички преговори при настоящите обстоятелства в най-добрия случай биха оставили Украйна осакатена, разделена и зависима от второ руско нахлуване. В най-лошия случай това би унищожило страната напълно. Не може да се постигне устойчив, дългосрочен мир чрез преговори с агресор, който има геноцидни намерения. Украйна и Западът трябва или да победят, или да се сблъскат с опустошителни последствия.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 107 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: