Отидете към основна версия

6 014 183

Италия: Ще принудим Русия да се предаде

  • украйна-
  • джорджа мелони-
  • италия-
  • русия-
  • мир-
  • война-
  • путин

Преди мирната конференция в Швейцария Путин поиска капитулацията на Украйна

Снимка: БГНЕС/ EPA

Ако Русия не се съгласи с условията за мирно уреждане на войната в Украйна, тя ще бъде принудена да се предаде. Това каза министър-председателят на Италия Джорджа Мелони на срещата на върха за мира в Швейцария, съобщи агенция УНИАН.

Според нея международната общност трябва да формира минимални условия, при които може да се сключи мир. "Защитата на Украйна означава защита на системата от правила в света. Важно е да обединим всички усилия за защита на Украйна. Ако Русия не се съгласи с условията, ние ще я принудим да се предаде", посочи Мелони.

Италианският премиер също е уверила Украйна, че може да разчита на подкрепата на Италия и в бъдеще.

Русия и нейните лидери "не са готови за справедлив мир", заяви вчера украинският президент Володимир Зеленски, в края на мирната конференция за Украйна в швейцарския курорт "Бюргенщок", която даде силна подкрепа за териториалната цялост на страната му, предаде Франс прес. "Трябва да си вършим работата, да не мислим за Русия, а да правим това, което трябва. В момента Русия и нейните лидери не са готови за справедлив мир. Това е факт", каза украинският президент.

Русия може да преговаря за мир "още утре, ако се изтегли от нашата територия", отбеляза Зеленски, след като руският президент Владимир Путин заяви, че е готов за разговори. Руският лидер обаче постави условия, които са неприемливи за Киев и биха били равносилни на капитулация и изоставяне на територии, признати за украински от международната общност. Путин поиска от Киев да се откаже от НАТО, както и от 1/5 от територията си. Руският президент умишлено постави тези условия преди започването на конференцията в Швейцария.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 110 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: