Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Юни, 2024 13:31 9 117 141

Руски войник: Украинците ни нарязват на малки парчета, а нашите командири повтарят само „напред, напред“

  • украйна-
  • войник-
  • русия-
  • война-
  • путин-
  • харков-
  • харковска област-
  • руска армия-
  • руски войник-
  • антон андреев-
  • вовчанск

Руската пропагандна машина прави всичко възможно, за да скрие от гражданите на Русия какво се случва на фронта в Украйна

Наскоро руската армия отвори нов фронт в Украйна, предприемайки офанзива в Харковска област. Атаката на армията на Владимир Путин обаче се превърна в катастрофа.

Подобно на други точки на фронта, руската армия просто хвърля своите войници в месомелачката и не се интересува от броя на жертвите, които ще даде. Руски войник разказа как украинците буквално накълцват на малки парчета окупаторите, но руските командири повтарят само „напред и напред“, предаде The Guardian.

Антон Андреев, руски войник от 1009-и мотострелкови полк, нарисува мрачна картина на руската офанзива към Харков. Неговата рота е унищожена, разказа той, като само 12 от 100 войници са все още живи, тъй като попадат под постоянен украински обстрел и безпилотни самолети във Вовчанск, основна цел на напредъка на Русия.

„Украинците просто ни нарязват. Попадаме под картечен огън, под дронове посред бял ден, като месо. А командирите само ни казват да продължаваме напред“, разказа Андреев в свое видео.

В началото на офанзивата Русия успя да превземе няколко населени места, възползвайки се от острата липса на боеприпаси в ЗСУ, но украинците постепенно стабилизираха фронта и към момента няма риск от обкръжаването на Харков. Освен това все повече западни оръжия стигат до фронта, което е от огромно значение за Киев.

„Не знам дали ще се измъкна от това или не, но трябва да го кажа, за да почета паметта на тези, които умряха като месо тук заради определени личности“, каза Андреев в клипа. Въвлечени сме в клане, добавя той.

Руските държавни медии и висши служители продължават да твърдят, че нейните войски настъпват в посока Харков. Путин твърди, че руските загуби са „разбира се няколко пъти по-малко, отколкото от украинска страна“ и Кремъл полага големи усилия, за да гарантира, че признания като тези на Андреев се пазят от обществеността.

Режимът на Путин се отърва от руските гласове, които критикуват военно ръководство на страната. Пригожин бе убит, а Стрелков е зад решетките. Кохортата от влиятелни военни блогъри сега до голяма степен следва линията на правителството, рисувайки оптимистична картина на напредъка на Москва, като същевременно прогнозира незабавен колапс на Украйна. Но в социалните мрежи се появиха десетки публикации с руснаци, които търсят изчезналите си роднини при офанзивата в Харков, намеквайки за удивително високия брой загуби, които Москва продължава да понася.

Въпреки масовите жертви, общата подкрепа за войната в Русия остава висока, водена отчасти от непрекъснатата държавна пропаганда и липсата на алтернативни гледни точки. Проучване, публикувано от независимата социологическа агенция Левада, показва, че 79% от руснаците подкрепят действията на Кремъл в Украйна. Половината обаче подкрепиха започването на мирни преговори, докато почти 40% казаха, че биха предпочели да се върнат към периода преди Москва да нахлуе в Украйна.

Украйна е изправена пред недостиг на боеприпаси, бойци и противовъздушна отбрана и също така търпи големи жертви. И докато руската офанзива в Харков засега изглежда е спряла, тя успя да постигне поне една от целите си: да привлече украинските критични резерви в региона, далеч от отбранителните позиции на изток.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 134 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рашастан в колапс

    75 91 Отговор
    Дежа вю от втората световна хахахах

    Коментиран от #126

  • 2 Един

    76 47 Отговор
    Еми, бастисайте командирите.

    Коментиран от #64

  • 3 ТаУмВзе

    167 60 Отговор
    Праведната Пропаганда напрао да тръби, че окраинското наци е превзело Москва! Смех да е.

    Коментиран от #34

  • 4 Хръст

    153 39 Отговор
    Жегата не прощава на някои зависими умове във факти и пишат небивалици
  • 5 Слава кокаине

    147 38 Отговор
    Информацията е от укрите и е списвана от Мара
  • 6 Бонев

    133 25 Отговор
    Днес явно са пристигнали грантовете в редакцията.
  • 7 Тъжно

    70 82 Отговор
    Толкова безмислена смърт само за задоволяване на алчността на един човек и кръга около него. Война без ясна цел и причина..

    Коментиран от #75, #114

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гост

    114 32 Отговор
    Всички руски войници "са наразяни на малки парчета" на фронта", но 79% от руските майки подкрепят действията на ПУтин. Тази г-ца М. Атанасова трябва да гледа какво пише. Няма логика в това.

    Коментиран от #119

  • 11 Страшно е...Путин спри погубването

    33 70 Отговор
    На руснаци -
    Антон Андреев, руски войник от 1009-и мотострелкови полк, нарисува мрачна картина на руската офанзива към Харков. Неговата рота е унищожена, разказа той, като само 12 от 100 войници са все още живи, тъй като попадат под постоянен украински обстрел и безпилотни самолети във Вовчанск, основна цел на напредъка на Русия.

    „Украинците просто ни нарязват. Попадаме под картечен огън, под дронове посред бял ден, като месо. А командирите само ни казват да продължаваме напред“, разказа Андреев в свое видео

    Коментиран от #28

  • 12 МАРА САДИСКАТА

    48 18 Отговор
    ИСКА МИ СЕ АМА НА ДА ЛИ
  • 13 Тра-ла-ла

    56 20 Отговор
    Някой да вижда Русия да прави офанзива в Харковска област? Чакат поредното контранастъпление което отново ще превземе две села с няколко десетки хиляди жертви наум.

    Коментиран от #21, #27

  • 14 Лобут за кочината Рассия

    22 56 Отговор
    Украинците плениха танк "черепаха " костенурка ,заедно с екипажа . Не е ясно дали смятат така да го ползват -тая защита не помага с/у дронове ,а ограничава танка.
  • 15 Пич

    66 18 Отговор
    Руски войник, пред Гуардиан !!! Бегай оттука бе !!!
  • 16 По скоро бих повярвал на

    70 18 Отговор
    Чекмеджан че кйлчетата не са негови отколкото на тия писаници

    Сметнете елементарно колко е руската групировка в украйна и колко твърдят те че са жертвите
    Не би трябвало да имат вече хора там а те превземат по 3 села на ден .или някой неможе да смята или някой лъже като лилав българин
    После вярвайте

    Коментиран от #131

  • 17 Блогър от Москва

    32 66 Отговор
    Вчера факти излязоха със статия че Путин случайно се изпуснал че Русия дава всеки месец между 20 и 25 хиляди убити в Украйна! Путин никога не може да се изпусне неумишлено! Руската федерация е от 22 автономни републики! Днес Файненшъл Таймс излезе със статия- "Месомелачката за руснаци в Украйна работи за Владимир" и анализира как около 40 милиона доброволци от най бедните руски републики чакат да се запишат за Украйна! Руската федерация е 144 милиона население! Заплатата на всеки такъв доброволец е 2700 долара ,около 5 хиляди лева! Те в калните си села с външни тоалетни и без бани никога не са виждали толкова пари на живо. Записват се с плам и устрем като си мислят че войната е някаква детска игра! После крематориумите в Русия не спират да пушат а така и Путин се отърва от най бедното си население да не са му в тежест! Вярно,античовешко е и жестоко но на Владимир Путин не му пука за човешкия живот. А и както бе казал бившия министър на отбраната Сергей Шойгу че един негов бял елен струва колкото живота на 1000 руски войници в Украйна!

    Коментиран от #24, #30, #91, #102

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гост

    70 16 Отговор
    Аз не знам за руската,но евроатлантическата вече рови дъното
  • 20 Коментатор

    63 17 Отговор
    СМЯХ СМЯХ СМЯХ - Прекрасна статия за комедиен вестник
  • 21 Приключи

    25 55 Отговор

    До коментар #13 от "Тра-ла-ла":

    офанзивата. Разби се пред Волчанск дето твърдяхте че е превзет оше началото на Май месец. А какво де оказа --- не само че не е превзет ами 1000 руси заминават всеки ден.

    Коментиран от #35

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Браво на УКРАЙНА

    65 12 Отговор
    Евала на бълхарските медии-даже забраниха руските телевизии за по-европейска пропаганда
  • 24 Ми нека

    37 16 Отговор

    До коментар #17 от "Блогър от Москва":

    щом наистина Путин се отървава от бедното население накрая ще останат само богатите. Така Русия ще си е вдигнала стандарта до нивото на Монако 🤣

    Коментиран от #33

  • 25 е смъртност има

    34 13 Отговор
    но ако атакуваш се прикриваш . картечницата покрива 3 км . но и като нападаш носиш картечница . То логично ли е 5 броне линии - окопи да се завземат от 12-15 бързи отряда от по 40 души с 3 бтр и 4 танка . Тук там ще поразиш и унищожиш . Обкръжението е силата . а като се уплашат и се предават . 90 души нищо не са . 3 камьона с хора . Харков обаче е обречен . ще гори . щурмовете пробиват всички бункери .
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Тра-ла-ла

    18 42 Отговор

    До коментар #13 от "Тра-ла-ла":

    ушите ми са запушени, аз не искам да слушам лоши новини за любимата ми русия, тя не може а загуби, не не не, не го вярвам, не го вярвам, тра-ла-ла! Моля ви кажете ми когато има добри новини че да си отпуша ушите. Иначе ще се разцепя от яд...

    Коментиран от #92

  • 28 Чук и сръб

    34 8 Отговор

    До коментар #11 от "Страшно е...Путин спри погубването":

    Само за справка - прочетохме "статията"
    Нямаше нужда да ни я преразказваш в поста си.
    Или не знаеш за коя статия говорим?
    Спри тази дрога - не ти понася!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 много си болен бре вземи смени

    30 11 Отговор

    До коментар #17 от "Блогър от Москва":

    че от седмици едно и също си копирал и поставяш личиш си от далеко каква мека кит си платените соросоиди сте ясни .украйна умря бе
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Дедо ви...

    26 5 Отговор
    Съвсем изпростяхте, ама какво да се прани "Луд умора няма"
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 разбил ти се мозъка

    20 9 Отговор

    До коментар #21 от "Приключи":

    ама яко май се дължи на хормоните за смяна на пола соросид
  • 36 Стрелата

    28 5 Отговор
    И как му взеха интервюююю с пощенски гълъб ма Амсалаците кълват то си личи раната поляна.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Факти

    31 7 Отговор
    Да не избягаха от вас всички журналя дето ги карате да пишат против РУСИЯ ??
    Само Мара пр-о-ст-а-т-а остана !!!
  • 39 Реалист

    19 24 Отговор
    Вместо да тръгнат всички към Кремъл, където са фашистите и бандите, те ходят да гинат в чужда държава за кефа на едно жуже, което не е с главата си.
  • 40 Бой Джордж

    36 5 Отговор
    Войника Андреев,дава интервю пред" Гардиън"??"Колко мъка има на този свят,Боже",така става с това ,,дистанционно обучение"

    Коментиран от #44

  • 41 Миче много ша та люшкам отзад

    18 5 Отговор
    Докато не напишеш истината !

    Коментиран от #46

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Мне

    8 25 Отговор

    До коментар #40 от "Бой Джордж":

    Никъде не е написано, че е дал интервю пред Гардиън. Написано е, че е предал Гардиън, но това е само хватка на руските пропагандни канали точно за такива като теб.

    Изказването на този човек го има в Тубата, можеш да си го гледаш там.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ааааааа не !

    20 6 Отговор

    До коментар #41 от "Миче много ша та люшкам отзад":

    Не люшкай Мара отзад , че ходи като самосвал във кенефа ......ще направи пътека до там , ако получи позивна !
  • 47 Тагарев Тошко

    28 10 Отговор
    Мария дезинформацията! От къде ви идват тези глупости, The Guardian при руснаците на фронта ли бяха. От сутрин до вечер наши медии съобщават как в социалните мрежи руски сайтове ни заливат с фалшиви новини но всъщност фалшивите сте вие! Украинците нямат нито персонал нито оборудване да направят това: Попадаме под картечен огън, под дронове посред бял ден, като месо, много интересно!
  • 48 Ганчев

    18 18 Отговор
    Ами ще ви нарязват.Вие какво очаквахте?Торта със швепс да ви носят.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Тома

    18 22 Отговор
    За да разберете какво се случва на фронта гледайте руска телевизия.Всичко друго е лъжи

    Коментиран от #60, #80

  • 51 Пусин е пpoZ милиционер

    23 20 Отговор
    Няма такова npocто roвego ! Затри стотици хиляди живота, унищожи милиони съдби, разруши всичко, до което се докосна ... само заради налудничавата идея, че е нещо повече от канален cъceл !
  • 52 Ха сега де...

    18 10 Отговор
    Има усещането, че непрекъснато някой ни разказва някакви филми, които са правени по определен сценарий, с множество художествени елементи за да е по интересно. Толкова ли изглеждаме на наивни, че в Русия единствения източник на информация за войната са само медиите и официалните власти? Нима стотиците хиляди войници от руски произход (защото голяма част са от съюзните държави) не общуват нито помежду си, нито с близки извън фронта, а всички участници и очевидци мълчат като риби? Или пък населението, което не е ангажирано пряко на фронта е толкова апатично настроено, че не коментира и не споделя нищо с онези, с които общува в ежедневието си? Всички които имат близки и роднини, загинали и воюващи в момента, са до такава степен безразлични, че не коментират положението. И ние сме живели във време, когато основно имахме най голям достъп до официалните източници на информация, контролирани напълно от управляващите, но много малко оставаше скрито-покрито от обществото или поне за по голямата част от него. Не мога да си представя как народа в Русия няма никакво понятие какво се случва на фронта, а вярва само на официалната статистика и информация. Рано или късно и там ще настъпи "Видовден", а тогава вече страшното настъпва за провокаторите и лъжците.
  • 53 yкpонюз

    20 9 Отговор
    "Окраинската пропагандна машина прави всичко възможно, за да скрие от гражданите на Окрайна какво се случва на фронта в Окрайна"
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Специализиран сайт за душевноболни

    15 4 Отговор
    Тук всички сте изперкали.

    Коментиран от #62

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Бруно

    16 12 Отговор
    Абе Вовчанск за три дня случи ли се? За един приятел питам
  • 58 Читател

    18 12 Отговор
    Отваряш Гардиан в оригинал и няма такова интервю.Маре Маре заработи и днес малко шекели но да знаеш че всичко се връща на този свят.

    Коментиран от #65, #67

  • 59 НЯКОЙ

    24 14 Отговор
    И как така от нарязани руски войници, Волчанск падна? И така, с чипове от перални, нарязана на парчета войска, свършващо въображение, избити масово войници, Русия бавно и методично поглъща Украйна. Почти една четвърт вече от територията и. ФАКТ! И как се вързва този факт с внушенията на западно верноподаническите медии, никой не обеснява.За плебса, толкова.Само че сред този плебс има много мислещи хора, Факти.
  • 60 Хахаха

    5 8 Отговор

    До коментар #50 от "Тома":

    хахаха! От сърце ме разсмя! Благодаря ти, такъв готин лаф не бях чувал скоро 🤣
  • 61 Отвратен

    21 7 Отговор
    Само от заглавието се разбира че става дума за изключително тъпашки измислици.
  • 62 89% антивакси

    4 8 Отговор

    До коментар #55 от "Специализиран сайт за душевноболни":

    11%пу.РУ.филий
  • 63 русия не воюва в Украйна

    14 5 Отговор
    Русия бори Международното положение!
  • 64 Адолф

    12 10 Отговор

    До коментар #2 от "Един":

    И след като ги бастисат обратно към Кремъл на гости на Вовката,Митята и ония с коня.Тогава ще стане интересантно.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Статистик орколог

    11 16 Отговор
    Астрономически загуби на Втората уж армия
    край Харков и Запорожието !
    Най много след Втората световна война !
    А лятото тепърва предстои !
  • 67 Бруно

    10 6 Отговор

    До коментар #58 от "Читател":

    Що лъжеш? Има го. Отпреди 23 часа публикация. Пишеш Guardian Anton Andreev и воала.
  • 68 Му тро фон

    7 6 Отговор
    Вярно го има:

    Russian soldier says army suffering heavy losses in Kharkiv offensive
    23 hours ago — Anton Andreev says only 12 out of 100 soldiers remained alive after unit came under Ukrainian fire and drones in Vovchansk.
  • 69 Родните ни путинофили са в шок и ужас !

    8 16 Отговор
    Ми отидете да видите на живо !?
    А не само да драскате щуротии !
    Меги от Тервел
  • 70 Мухахахахаха..

    16 9 Отговор
    Поредна краварска партенка....
  • 71 ПРО ПАГ АН да.

    11 6 Отговор
    Това с хилядата нарязвания е тактика на ру снац ите. Според Гьоб елс, пиши обратното. Та и тук вместо да пишат за уркаинците, Те при писват случващото се на руснаците. М-да-а.
  • 72 ИНЖ1

    12 15 Отговор
    Ами какво търсят в чужда държава??? Да го свалят тоя Путлер и да направят втора Октомврийска революция!!!
  • 73 Му тро фон

    9 7 Отговор
    Е що ми слагате минуси!? Аз само показвам истината, щото оня лъжеше, че нямало нищо такова в дъ гардиан, па то си има. Истината боли а?
  • 74 Ми тогиз оти ушанките спреа

    6 12 Отговор
    край Харков ?! А,другаре ?!
    Шоп мизантроп от Пирдоп.
  • 75 Защо под подобни нелепици

    20 10 Отговор

    До коментар #7 от "Тъжно":

    не отбелязвате "бележка на редакцията"? Просто пропускате факта, че тази война се води поради наглостта и амбициите на НАТО - разбирай САЩ. Може би щеше да е по-справедливо, ако например Украйна бе "приета" в НАТО, Севастопол бе превърнат в американска военна база, а Русия бе превърната в зависимо и жалко пространство на тържеството на "всесилния световен господар" - САЩ? Да, ама нито САЩ са всесилен и световен господар, нито Русия е зависима, нито Севастопол стана натовска база. Един малък детайл - как щеше да бъде приета ситуацията, в която милиони руснаци от Крим, Донецката и Луганската република се подготвят да бъдат врагове на своята родина-майка? Хайде да спрете с мантрите, че войната се води заради амбициите на един човек. Истината е, че тя се води заради амбициите на една самозабравила се върхушка на недораслата нация, чието развитие е все още пубертетна възраст от гледна точка на историята.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Черноморский Флот

    15 9 Отговор
    Най-големият подводен флот!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Елвис напусна сградата

    16 10 Отговор
    Почнат ли такива измислени статии...значи работата е много зле за Укрите...Пушерното месо скоро ще свърши и ще има чупене на пръсти и още заден ход! Тогава какви статии ще има...само Мара Тасева си знае :)
  • 80 Геренски

    5 9 Отговор

    До коментар #50 от "Тома":

    Е ти се изказа . То по руските медии една дума истина няма ,а ти това ни препоръчваш .
    Андрешкооо ,Андрешко колко си зле

    Коментиран от #87

  • 81 Механик

    16 8 Отговор
    И какво се случва на фронта в Украйна? Перемогата се скапа. Искаха оръжия, дадоха им, ама пак няма тържесвтени фанфари за превземането на Москва от ВСУ. И понеже отсъстват бодряшки сводки, давай да гадаем какви мислел Путин, какво щяло да стане, ако евентуално... Понеже предполага се от един неназован източник, който е запазил анонимност.
    През това време във ВСУ средната възраст на войниците е 50 години. Войната рано или късно, така или иначе ще свърши. И кой ще прави украинчета? Тия над 50 години ли?
  • 82 Ха ха ха

    8 14 Отговор
    Вторая нарязана на парченца.Преди войната мислехме, че ордата представлява нещо, а едно голямо нищо.
    400 000 Груз 200 велик поZZZор.

    Коментиран от #89, #97, #107

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Артилерист

    14 5 Отговор
    Много постна и елементарна пропаганда. Някакъв си войник тъй бил казал. Аз знам, че има една агенция ЕЖК-една жена каза-която, като този войник, е самата достоверност...
  • 86 Ванга

    7 12 Отговор
    Русия ке падне
  • 87 Българин

    7 1 Отговор

    До коментар #80 от "Геренски":

    Да, така е . Истината се казва само от фронта без араби, дойчевеле, британското разузнаване, ИСВ, Укринформ и фитки.бг .
    Всички други лъжат.

    Коментиран от #109

  • 88 Мишел

    13 6 Отговор
    Кратка сводка от картите за положението на фронта в Украйна към 17.06.2024: ВСУ контраатакуват при Волчанск, но нямат успех. Руснаците успешно атакуват на останалата част на фронта.
  • 89 Въпрос

    9 5 Отговор

    До коментар #82 от "Ха ха ха":

    Що не коментираш невинните мирни избити палестинци , афганистанци и виетнамци г-н карлуковски пациент ? Да не си Мара или другият правилен журналист ?
  • 90 Бесарабски фронт е

    8 1 Отговор
    Много важен и достоверен (reliable) източник на информация. Вярваме му както повервахме на Дедо.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Тра-ла-ла

    8 6 Отговор

    До коментар #27 от "Тра-ла-ла":

    Ще споделиш ли откъде имаш сведения, че Русия атакува след първоначално заетите позиции? Защото аз виждам специално при Волчанск (някой евроатлантик кой знае защо също използва руското му име), новия плацдарм при Кринки който само Господ знае на колко хора стана лобно място само и само да се говори, че има плацдарм на другия бряг на Днепър. Единственото което виждам на този фронт е, че ВСУ правят някакви контраатаки при Глубокое, и дори с някакъв успех, но никъде не виждам руска офанзива в посока Харков. Това с 1000-та жертви на ден (поне да бяхте казали 2000 за разнообразие) вече го слушахме при Авдеевка, и кой знае защо накрая защо ВСУ в паниката при отсъплението (пак добре, че имаше такова) заряза доста от хората си на милоста на "рашистите".
  • 93 Мара

    9 4 Отговор
    Ще я нарежем на късчета и ще я дадем на руснаците да я препишкат.
    Как може, еда жена да е толкова кръвожадна?
  • 94 Сводка с водка

    5 7 Отговор
    Печален е Володка
    Капралът.
  • 95 МАРЧЕЕЕ

    12 4 Отговор
    ПАК ИЗКЪРТИ ГЛУПОМЕРА.
  • 96 007

    11 5 Отговор
    В Украйна преди президентските избори Зеленски обеща да прекрати войната и да постигне споразумение с Донбас. Какъв е крайният резултат? Един куп тези, които сега са хванати като бездомни кучета, гласуваха за Зеленски за обещанията му да изпълни Минск-2 и да не се бори с Русия на всяка цена. Очевидно войната не е техен избор! Това е изборът на Зеленски. Това е изборът на Запада. И защо точно те са длъжни да умират за чужд избор, а Западът все повече ги снабдява с оръжие, само за да има печалба, за какво се борят обикновените украинци?
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Така е ! Другари !

    6 6 Отговор
    Нещата са страшни !
    Но ние тука пишем !
    И сме безстрашни !
    Копейчо.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Биби Кинг

    1 6 Отговор
    Смърта на пиенците не е безмислена бе, бати Пупи плакне кефа сека вечер на кадри с омрели, до де си опъва жожанскио дрът мингиш!
  • 101 Нафьрфории

    6 2 Отговор
    Тъпата. Марийка. С поредната. Глупос
  • 102 ССС

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Блогър от Москва":

    "Вчера факти излязоха със статия че Путин случайно се изпуснал че Русия "
    Колко да е вчера, като това го пускаш за N-ти път. Че сигурно си и вярваш? Ама и още толкова пъти да го пуснеш, по-вярно няма да стане!
  • 103 Атеш айдар марийка миризливка джамбаз

    6 5 Отговор
    Гледайте телеграм каналите zачистка,енот херсон,изнанка,оркестр вагнера,глазамиЧеловека,бобр и др. Влезте във фронтовик18+(скрит канал)и гледайте как урките стават на парчета
  • 104 ХА ХА ХА

    6 1 Отговор
    ЦАРЕТЕ НА ФЕЙКА.
  • 105 Зеленски съм

    13 2 Отговор
    Къде намериха "The Guardian" руски войник?

    Между другото - това е една от най-изтърканите пропаганди: да обясняваш как когато някой те бие него го боляло повече от теб. Едно време немците така са обяснявали по радиото на жителите на Германия, че руската армия ги отблъсква, но видиш ли, те бягайки имат по-малко жертви и всъщност така нападайки и напредвайки руснаците губят войната. Всички знаем резултата. Всъщност не всички - тези от НАТО не го знаят.

    Замислете се къде отидоха българските БТРи, които генерал Съби Събев посреща в Одеса. Кой се е возил вътре, къде са тия БТРи, къде е нашият тържествен посрещач Събев. Защо отмениха няколко дни след "посрещането" военния парад?

    Това дето ви го разправят натовците е в посоката която им изнася, за да продължавате да одобрявате краденето на пари от държавните бюджети. Че видиш ли - тези пари не отиват напразно, защото Украйна побеждава.

    Според БНТ,БНР, БТВ, НоваТВ и другите Сороски, Пеевски и т.н. медии Украйна победи отдавна. Две години плътно с това ни заливат. Три пъти имаше масова мобилизация в Украйна откакто обявиха, че е победила. Пази боже НАТО да ти помага.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Мишел

    7 3 Отговор

    До коментар #82 от "Ха ха ха":

    Така е, защото украинската армия реже руснаците с кръстосан картечен огън и ги къса на парчета с дронове, а руската реже украинците с картечен и артилерийски огън, прави ги на парчета с дронове и крилати планиращи бомби до 5 тона едната и ги изпарява съ Солнцепек ТОС 1,2,3.
  • 108 ATEШ айдар марийка мир изливка джамбаз

    3 3 Отговор
    Гледайте телеграм каналите zачистка,енот херсон,изнанка,оркестр вагнера,глазами Человека,бобр и др. Влезте във фронтовик18+(скрит канал)и гледайте как урките стават на парчета
  • 109 ха ха ха...

    5 0 Отговор

    До коментар #87 от "Българин":

    Ами щом толкова ти е капацитета и не ти стига да прочетеш друг източник, кой ти е виновен? Имаш достъп до информация от цял свят, но трябва да носиш и глава на раменете, за да отсееш зърното от плявата, а не да вярваш на всеки шарлатанин, пък бил той руснак, американец или българин..
  • 110 По същество

    8 7 Отговор
    Българската пропагандна машина прави всичко възможно, за да скрие от гражданите на България какво се случва на фронта в Украйна. А картината е следната. Крим е руски. Запорожка, Херсонска, Донецка Луганска области са руски. Украинската армия търпи поражение по цялата фронтова линия. Руската армия настъпва по целия фронт. Това е истината. А тя много боли.

    Коментиран от #117

  • 111 007

    9 4 Отговор
    Както унгарският президент Орбан уместно каза онзи ден, лидерите на Европа са обхванати от военна психоза. Те не могат да говорят за нищо друго освен за война. Какво се случва с Орбан, когато говори за НАТО и ЕС? Наказват го. Нашата собствена. Словашкият премиер Фицо стана жертва на опит за убийство. Какво прочетохме по вестниците и чухме от нашите експерти и политици? Сериозно, сама съм си виновна. Имаше грешни мисли.
    Не можете да се оставите да бъдете измамени така. Преди да погледнете напред, погледнете историята. Погледнете се в огледалото и се запитайте: наистина ли оръжията са „пътят към мира“, както Столтенберг би ни накарал да вярваме? Може би все пак оръжията са пътят към ада? До смъртта на Европа? Така че нямаше ли Европа да е по-добре без НАТО, ЕС и САЩ?
    Събудете се

    Коментиран от #132

  • 112 Аз съм

    3 2 Отговор
    Факти ако знаете как ви вярвам
  • 113 Мисля

    6 5 Отговор
    Тези статии ги пускайте в Украйна,ние тука си знаем какво става реално.Ето днес и Новопокровское падна,остават 4-5 км до оперативен простор след Авдеевка.

    Коментиран от #127

  • 114 Аз съм

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Тъжно":

    Ти си тъжния защото вярваш на факти
  • 115 удивително високия брой загуби, които

    5 6 Отговор
    удивително високия брой загуби, които Москва продължава да понася
    БОТОКСЪТ ПРЕД МЕДИИТЕ: НЯМА ТАКОВА НЕЩО - ЗАГУБИ, ПРОСТО ЕДНА ЧАСТ ОТ НЕПАБЕДИМАЯ Е НА КУЛТУРНО-МАСОВО МЕРОПРИЯТИЕ. ОТИДОХА НА КОНЦЕРТА НА КОБЗОН. Е ДРЕСКОДА ИМ Е МАЛКО ОСОБЕН - ЧЕРНИ ЧУВАЛИ, НО ПОРЪЧАХ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ ЧУВАЛИ С ПО СВЕТЛИ ЦВЕТОВЕ.
  • 116 Въпрос

    8 6 Отговор
    " Руски войник разказа как украинците буквално накълцват на малки парчета окупаторите но руските командири повтарят само „напред и напред“, предаде The Guardian."
    И КОГА САТАНИНСКОТО ИЗДАНИЕ ВЗЕ ИНТЕРВЮ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНИЯ" РУСКИ ВОЙНИК?
    ПРЕСЯКЪЛ Е ФРОНТОВАТА ЛИНИЯ?
    И този " руски войник" е казал че той е от ОКУПАТОРИТЕ?
    Наистина западната нацистка и сатанистка ПРОПАГАНДА вече наистина надмибава гьобелсовата!
  • 117 Армия

    5 2 Отговор

    До коментар #110 от "По същество":

    Като е толкова силна руската армия защо се бави с превземането на Киев? А да знам те могат ама не искат.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Неподписан

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Според мен не са нейни разсъждения.Просто от тук малко,от там малко,и от други някои места по колкото може.

    Коментиран от #123

  • 120 балкански

    8 3 Отговор
    статия написана със завързани очи за истината като цяло, далеч от реалността. путин открито каза какви са загубите 1:5, а западни анализатори дори казват, че реалността е още по-страшна 1:10 в полза на РФ!

    Коментиран от #133

  • 121 „Украинците просто ни нарязват. Попадаме

    5 6 Отговор
    „Украинците просто ни нарязват. Попадаме под картечен огън, под дронове посред бял ден, като месо. А командирите само ни казват да продължаваме напред“, разказа Андреев в свое видео.
    ПУБЛИКУВАМЕ С ОБРАЗОВАТЕЛНА ЦЕЛ И ПО ХУМАННИ ПРИЧИНИ ЗА ПОЛУСЛЕПИ КОПЕЙКИ. АНДРЕЕВ ДОСТА ЯСНО И НА ЧИСТ РУСКИ ЕЗИК КАЗВА: "НАПРАВИХ ВИДЕОТО В ПАМЕТ НА УБИТИТЕ МИ ДРУГАРИ. ОТ 100 ДУШИ СМЕ ОСТАНАЛИ ЖИВИ 12.". ЗА ЛЮБОЗНАТЕЛНИТЕ ЧИТАТЕЛИ Е ДАДЕН И НОМЕРЪТ НА ВОЙСКОВАТА ЕДИНИЦА НА АНДРЕЕВ. ДЕРЗАЙТЕ ТОВАРЕЩЕ И ПРАВЕРТЕ БЫСТРЕЕ! ВОТ.
  • 122 Живко Йорданов

    6 10 Отговор
    Въпреки промитите мозъци на по-голямата част от руснаците, във всяка война която клони към загуба, има праг на търпимост в населението на загубващата страна, защото то търпи много лишения и болка от загубите на роднини и приятели. Да, руснаците са свикнали на мизерия, да те са притиснати от репресивния апарат, но в един момент търпението се изчерпва, защото става все по-лошо и по-лошо. Докато и репресивния апарат започне да разбира безперспективността на режима и премине от другата страна на барикадата. Тогава вълната от народно недоволство изведнъж нараства, защото вече всички осъзнават че единственото което могат да изгубят, е мизерния си живот, който даже и в техните очи не е много ценен, на фона на цялата апокалиптична картина в държавата. Тогава диктаторите биват пометени от тълпата, или заловени и изправени пред съда!
  • 123 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #119 от "Неподписан":

    Абсолютно си прав. Но даже като преписваш трябва малко творчество и малко разум да се прояви. Да не говорим, че нейните статии са типично анти-руски, подбирани от крайни анти-руски сайтове. Аз не съм подръжник на Путин и не подкрепям войната в УКрайна. Но БГ трябва да проявява умерена и балансирана позиция спрямо Русия. Както се видя европейци няма да станем, но и руснаци никога не сме били и няма да станем. За Бг е изгоднаа неутрална позиция, която да ни води до Русия, Турция, Европа и Близкия Изток. Независимо от мнението на европейксите съюзници, които пет пари не дават за нашето мнение
  • 124 Иван

    7 4 Отговор
    Укрите са психопати.
  • 125 Иван

    2 1 Отговор
    Албания даде гражданство на Осама Бин Ладен, Украйна ще даде гражданство на Джефри Епщайн.
  • 126 куку

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Рашастан в колапс":

    казал бил руски войник..на кого ? на бесарабски фронт или дойче веле.? медии на сорос имат фалшиви журналисти по света и у нас..Дайте клип..нали пишете че го има или само правите вятър на устата..
  • 127 Варненец

    5 3 Отговор

    До коментар #113 от "Мисля":

    Стига бе, днес пак ли падна това село, пред великия и мАгучАя? Миналата седмица, всеки ден падаше. Добре таваришч, давай все така, едно село пада всеки ден в продължение на месец, хахаха, смешни сте.
  • 128 Бломберг..САЩ, вчера

    5 7 Отговор
    Щом м Украйна не се съгласява на руското предложение тогава Русия ще има нови региони,а Украйна до година няма да я има
  • 129 Коментар

    2 5 Отговор
    Определено бъркате руснаците с укрите за пореден път.Всичко това в статията си се отанася за укрите,а не за руснаците и доказателството е,че губят територия всеки ден.С лъжи до ТСВ като нищо ще стигнете...много е жалко да се наблюдава това.Колкото и да се предупреждава ефекта е нулев и бавно натам се върви.Дано разума накрая надделее.

    Коментиран от #136

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Роко

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "По скоро бих повярвал на":

    Ти да казваш истината за руснака на русофила фанатик е все едно да кажеш истината за пророка на ислямския фанатик и той да разбере. Поне прочети мемоарите на маршал жуков за непобедимата им армия.Та той признава че 1941г хитлер буквално е размазал непобедимая и ако не е била огромната военна помощ и храни която започва още в края на октомври 1941г са щели да обърнат хода на войната на мукавей.Още по вече че хитлер ги е атакувал с половината си дивизии, а другата половина според руснаците се е шляела в Африка и е играела карти с американци и англичани.Но немския национал социализъм и руски болшевизъм са еднакво зло.Но главнокомандуващия ген.патън като видял Сталин как превзема източна Европа и натриса комунизма казал:май заклахме неправилното прасе имайки предвид хитлер
  • 132 Роко

    3 0 Отговор

    До коментар #111 от "007":

    Аз предлагам да оставим руския разбойник да се налудува за да има мир и той ще кротне..Какво ще кажете за моя призив червени кратуни.Или по правилно е да се ползва поговорката : на зло куче ама много голям зъл прът.Както виждам 54 високо технологични страни са категорично срещу 4 безаналогови.И очаквате безаналоговите да върнат феодализма по света и светът да полети напред
  • 133 Ха така

    1 0 Отговор

    До коментар #120 от "балкански":

    Абе гост нали знаеш до къде води опита да седиш на два стола както се опитва да прави орбан, ердоган и фицо.Най вече че всички помнят как през соца се надигнаха всички срещу червената феодална империя.А виж в ютуб има много клипове орбан какъв антирусофил е бил и как рязко обръща палачинката.Дали можем да се сетим как става това.А и унгарския народ помни руското нахлуване в Унгария 1956г
  • 134 Хахаха

    4 4 Отговор
    Единствената нарязана на парченца в тази статия ще е КозякМастияраМария!
  • 135 Слава на сащ и нато

    1 1 Отговор
    Ами ако китай реши да нападне рашката кво ше става а 😂😂😂😂няколко пъти по 100 милиона армия може да прати китай😂😂😂жужето къде ше се дяне тогас😂😂😂
  • 136 Ма моля ти се как точно така е

    1 0 Отговор

    До коментар #129 от "Коментар":

    И сталин командва с железна ръка от кремл и неговата смърт е долна западна пропаганда и от блумбърг и от доиче веле и от козяк 😂😂😂😂😂😂😂и ссср съществува и пратиха 1 човек на слънцето и се върнаха двама😂😂😂😂
  • 137 МАЛИНА

    2 1 Отговор
    НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСИ МОЛЯ ВИ ЗНАМ ЧЕ ВЕЧЕ ВИ НАПИЧА СЛЪНЦЕТО АМА ПЪК ЧАК ТОЛКОВА
  • 138 бибо

    2 3 Отговор
    До кога ще ни занимавате с украйнски бандити и разбйници като тук тия нашите
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 укропитек

    1 1 Отговор
    брехх, тоя същия текст го четох в руски сайт за предал се украински войник как го засипали с миномет, гаубици и накрая той се предал!
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: