Отидете към основна версия

2 510 32

Медведев към Киев: Все още не е прекалено късно да приемете предложението на Путин

  • украйна-
  • дмитрий медведев-
  • медведев-
  • путин-
  • русия-
  • война-
  • ултиматум-
  • владимир путин

Всяко следващо предложение ще бъде по-лошо за сегашните украински власти от предишното, обяви Москва

Снимка: БГНЕС/ EPA

"Украинските власти все още могат да приемат предложенията на руския президент Владимир Путин за мирно уреждане, в противен случай настъплението на руските войски ще продължи и ситуацията ще се промени не в полза на Киев". Това е заявил пред репортери заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, предава ТАСС, съобщи focus-news.net.

"Ако говорим съвсем директно и откровено, мисля, че президентът каза всичко, че всяко следващо предложение, което ще бъде направено от Руската федерация, независимо как ще се отнасяме към него, ще бъде по-лошо за сегашните украински власти от предишното, така че сега те имат възможност да приемат такова предложение, което е формулирано от Владимир Владимирович Путин, и при всички случаи да се опитат да установят мир, като прекратят тази част от конфликта", е посочил той.

В противен случай, е продължил Медведев, "настъпателните действия на Русия ще продължат. А къде ще свърши границата на санитарната зона (буферната зона), за който говори президентът на Русия, засега е трудно да се каже. Напълно вероятно е всичко това да не е в полза на сегашните украински власти. Така че те трябва да побързат, докато има такава възможност", е добавил той. Въпреки това, е продължил заместник-председателят на Съвета за сигурност, Киев вече е отговорил с отказ на конференцията в Швейцария, "отхвърляйки всякакви предложения от самото начало, връщайки дискусията в самото начало". "Напразно. Така че оттук нататък ще бъде още по-зле".

Путин каза, че Русия веднага ще прекрати войната в Украйна, ако украинците се откажат от 1/5 от своите земи и бъдещо влизане в НАТО.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 36 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания