Отидете към основна версия

1 967 34

Урсула фон дер Лайен към Киев: Имаме много изисквания, за да станете част от ЕС

  • украйна-
  • урсула фон дер лайен-
  • членство в ес-
  • русия-
  • ес-
  • война-
  • зеленски

Те знаят, че техният път към членството ще бъде интензивен и изпълнен с изисквания, каза тя

Снимка: БГНЕС/ EPA

Изявление на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен във връзка с началото на преговорите с Украйна и Молдова за присъединяване към Европейския съюз:

Много добра новина е, че днес Европейският съюз започва преговори за присъединяване с Украйна и Молдова.

Стоим на прага на важен и трансформиращ момент за тези две страни и за нашия Съюз. И празнуваме ценностите и принципите, които ни свързват. ЕС винаги е бил нещо повече от политически и икономически съюз. Това е свидетелство за нашия колективен стремеж към мир, сигурност, демокрация и просперитет.

Народите на Украйна и Молдова демонстрираха непоколебимата си ангажираност и решителност да бъдат част от този проект. Дори по време на война и смут те започнаха мащабни реформи.

Те знаят, че техният път към членството ще бъде интензивен и изпълнен с изисквания. Преговорите за присъединяване имат за цел да подготвят кандидатите за отговорностите на членството. Ето защо няма преки пътища. Ние започваме тези преговори в силен дух на откритост, ангажираност и отдаденост.

Пътят напред ще бъде предизвикателен. Но също така е изпълнен с огромни възможности за Молдова и Украйна – както и за целия ни Съюз.

Заедно можем да изградим по-голяма, по-динамична Европа, която гледа към бъдещето. Така че ви пожелавам много успешен старт на преговорите за присъединяване.

Благодаря много.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 23 гласа.

Свързани новини