Отидете към основна версия

2 012 13

В памет на Ел Кавалере! Главното летище на Милано ще носи името на Силвио Берлускони

  • милано-
  • малпенса-
  • италия-
  • силвио берлускони-
  • форца италия

Берлускони, който почина миналата година на 86 години, ръководи четири правителства начело на своята дясноцентристка партия "Форца Италия" и беше една от най-противоречивите фигури в съвременната история на Италия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Основното летище на Милано, Малпенса, ще бъде преименувано в чест на бившия италиански премиер и бизнес магнат Силвио Берлускони, съобщи в петък министърът на транспорта и лидер на популистката партия "Лига" Матео Салвини, цитиран от Ройтерс.

Берлускони, който почина миналата година на 86 години, ръководи четири правителства начело на своята дясноцентристка партия "Форца Италия" и беше една от най-противоречивите фигури в съвременната история на Италия.

Говорейки на конференция в Южна Италия, Салвини заяви, че гражданската авиационна власт е одобрила искане от региона Ломбардия, намиращ се около Милано, да преименува летище Мапенса в чест на Берлускони, който произхожда от финансовата столица на страната.

"Тъй като крайното решение е в ръцете на министъра на транспорта, наистина мисля, че ще бъде реализирано," каза Салвини, дългогодишен съюзник на Берлускони.

"В памет на моя приятел Силвио, велик бизнесмен, велик милански гражданин и велик италианец," написа Салвини по-късно в социалната платформа X под снимка на Берлускони и летище Мапленса.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: