Отидете към основна версия

3 030 66

Солидна загуба за Марин льо Пен, но бъдещето на Франция остава твърде неясно

  • жордан бардела-
  • франция-
  • марин льо пен-
  • еманюел макрон-
  • габриел атал

Това, което предстои, е объркваща картина, осеяна с политическа безизходица, обществено негодувание, дългогодишни вражди и множество въпроси без отговор

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Резултатите от парламентарните избори във Франция бяха "зашеметяващи“ и може би най-голямата изненада в изборната история на страната. Никой не предвиди това - нито социолозите, нито обществеността, нито политиците, казва кореспондентът на Sky News Адам Парсънс.

Най-голяма, но не с абсолютно мнозинство, стана лявата коалиция “Нов народен фронт". Групата, обединена около президента Еманюел Макрон, противно на всички прогнози, зае второ място. А партията Национално обединение на Марин льо Пен, на която почти всички прогнозираха най-добър резултат, се оказа на трето място.

С други думи, Франция няма да има крайнодясно правителство, но страната все още е обвита в несигурност. Изборите, които трябваше да внесат яснота, доведоха до точно обратния резултат. Това, което предстои, е объркваща картина, осеяна с политическа безизходица, обществено негодувание, дългогодишни вражди и множество въпроси без отговор, отбелязва журналистът.

Едно е ясно: френският парламент ще бъде разделен на три фракции, които нямат много симпатии една към друга. Освен това взаимната им враждебност е толкова силна, че е много трудно да се определят евентуални коалиции, смята авторът на статията.

"Трудно е да се предвиди какво ще се случи след това. Франция, една от най-богатите и могъщи страни в света, е в състояние на нестабилност“, подчертава Парсънс.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 21 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: