Отидете към основна версия

1 443 5

АБВ за кризата в Крим: Призоваваме всички страни да се въздържат от насилие

  • ивайло калфин-
  • абв-
  • украйна

Калфин апелира украинските власти незабавно да върнат закона за майчините езици и да гарантират сигурността на институциите в Крим

Ситуацията в Украйна се нагорещява все повече. Очаквано. Сега трябват принципи, а не емоции. Това се заявява в позицията на Национална гражданска инициатива АБВ по парещата тема. 

Призоваваме Русия за съблюдаване на териториалната цялост и суверенитета на Украйна. Призоваваме украинските власти да се въздържат от провокации, незабавно да върнат закона за майчините езици, да осигурят сигурността на институциите в Крим, да започнат спешен диалог с властите там. Призоваваме всички страни за въздържане от провокации и насилие.

Настояваме да бъдат изпратени международни посредници, които да гарантират решаване на проблемите при спазване на международното право и защита на интересите на руснаците в Крим. Настояваме за спешно свикване в следващите два дни на Съвета по външни работи на ЕС. Настояваме българският посланик да бъде изпратен за срещи с българската общност в Одеса, заявява от името на АБВ Ивайло Калфин, евродепутат от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент, министър на външните работи на Р България (2005-2009).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини