1 Март, 2014 21:11 1 371 5

АБВ за кризата в Крим: Призоваваме всички страни да се въздържат от насилие

  • ивайло калфин-
  • абв-
  • украйна

Калфин апелира украинските власти незабавно да върнат закона за майчините езици и да гарантират сигурността на институциите в Крим

Ситуацията в Украйна се нагорещява все повече. Очаквано. Сега трябват принципи, а не емоции. Това се заявява в позицията на Национална гражданска инициатива АБВ по парещата тема. 

Призоваваме Русия за съблюдаване на териториалната цялост и суверенитета на Украйна. Призоваваме украинските власти да се въздържат от провокации, незабавно да върнат закона за майчините езици, да осигурят сигурността на институциите в Крим, да започнат спешен диалог с властите там. Призоваваме всички страни за въздържане от провокации и насилие.

Настояваме да бъдат изпратени международни посредници, които да гарантират решаване на проблемите при спазване на международното право и защита на интересите на руснаците в Крим. Настояваме за спешно свикване в следващите два дни на Съвета по външни работи на ЕС. Настояваме българският посланик да бъде изпратен за срещи с българската общност в Одеса, заявява от името на АБВ Ивайло Калфин, евродепутат от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент, министър на външните работи на Р България (2005-2009).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1

    2 0 Отговор
    Така ли ???/ А какво призовавате , да настаним Американски военни сили около Харков ли ??
  • 2 васил димчев

    3 0 Отговор
    Пак никой не споменава статута на Крим - Автономна Кримска Република. И това че украйна няма легитимно правителство, а марионетки назначени на чаршията от чужд дипломат.

    Коментиран от #3

  • 3 nakata88bg .

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "васил димчев":

    марионетки, които си позволяват да съставят "правителство" без никой да е гласувал за тях! иначе са най-големите "демократи" и големи приятели на хамериканци и гейропеций
  • 4 Монго

    0 0 Отговор
    Ако някой има търпението да го изгледа-http://www.youtube.com/watch?v=YfJHAz3Lcyw&ytsession=IWml_lfi61o9h8HVEsQcuSfcqzOgU7Z6mLUEMa7SN-04j7R_WV6ZwUSnPWcyhukYxYUpYD0Kk3_FU4HnCRak8E1febw8P65ocloyRJndWEej0UTXOjUnRZxdJgQgJUt2IMPYWRKXLU6XZEmILOTV8S85PBjLICVwnBuJCTQm-uv476l-aeCx6lvu3qVNyGVoTtN3ruqVj9qdozxdhx3hRRNCy-1v1rM0aPOKSrENgl2gLjN9vzy4mYJnyky4PMZ9nA6by-WmFBl9VwrxVsu3rZJOEgz0ZqX58xoEEFg9Fe_N3w22CECowQZrJ8QWJI1Nmw
  • 5 Монго

    0 0 Отговор
    http://www.voltairen...icle182329.html