Отидете към основна версия

5 132 209

Русия се готви да унищожи Украйна до 10 години

  • украйна-
  • русия-
  • дмитрий медведев-
  • медведев-
  • война-
  • isw-
  • путин-
  • владимир путин

Режимът на Путин не е готов за истински мирни преговори с Киев

Снимка: БГНЕС/ EPA

Кремъл се подготвя за 10-годишна война с Украйна, която трябва да завърши с унищожението на нападнатата страна, предаде Институтът за изследване на войната (ISW).

Анализаторите цитират думите на бившия президент Дмитрий Медведев (цитирани в руски издания), че украинската държава вече няма да съществува до 2034 г., вероятно за да подкрепи усилията на Кремъл да подготви руската общественост за дълга война в Украйна, като същевременно обещае, че Русия ще изпълни целта си да унищожи украинската държавност в рамките на едно десетилетие.
Всъщност Медведев не каза това в прав текст, но такъв извод може да се направи от изявленията му, че държавата 404 (както той унизително нарича Украйна) никога няма да се присъедини към НАТО, особено до 2034 година, каквито призиви се чуват.

Руските новинарски издания, включително кремълската информационна лента ТАСС, веднага започнаха да публикуват истории със заглавия като „Медведев призна, че Украйна вече няма да съществува през 2034 г.“

Има важен извода за начина, по който руските медии в момента публикуват изявленията на Медведев. Това е изричното внушение, че Русия ще може да „унищожи Украйна“ до 2034 г., е обещание към руската общественост, че Русия ще може да спечели войната и да постигне целта си да унищожи украинската държавност в рамките на едно десетилетие.

Този руски наратив също така пряко и силно подкопава отделните опити на избрани служители на Кремъл да внушат, че Русия е готова да „преговаря“ за „мир“ с Украйна и допълнително подчертава, че единственото желано от Кремъл крайно състояние на войната е пълното унищожаване на украинска държава и народ.

Не може да се очаква, че Украйна и Западът ще преговарят при условията на Русия, ако условията на Русия се основават на изкореняването на Украйна и нейния народ през следващите десет години.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 53 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: