Отидете към основна версия

12 362 80

Демократическата партия обяви нещо невиждано след решението на Байдън

  • байдън-
  • джо байдън-
  • демократическа партия-
  • сащ-
  • камала харис-
  • тръмп-
  • доналд тръмп

Джо Байдън официално се отказа от президентската надпревара, а партията му обяви рекорд в набирането на пари

Снимка: БГНЕС/ EPA

Организацията за набиране на средства на демократите "АктБлу" обяви днес, че е регистрирала най-голямото еднодневно набиране на средства за президентската надпревара в САЩ през 2024 г., след като президентът Джо Байдън се оттегли и подкрепи вицепрезидентката Камала Харис, предаде Франс прес, съобщи БТА.

„Към 21:00 ч. (01:00 ч. по Гринуич) поддръжниците ни бяха събрали 46,7 млн. долара (42,8 млн. евро) чрез "АктБлу" след издигането на кандидатурата на вицепрезидента Камала Харис. Това е най-значимият откъм постъпления ден за набиране на средства от предизборната кампания през 2024 г.“, съобщава организацията, която улеснява онлайн набирането на средства за кандидатите на Демократическата партия в социалната мрежа "Екс".

На този фон председателят на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Майк Джонсън призова американския президент Джо Байдън "незабавно" да подаде оставка след решението му да се оттегли от предизборната надпревара, предаде Ройтерс.

"Ако Джо Байдън не е годен да се кандидатира за президент, той не е годен и за президентския пост. Той трябва незабавно да подаде оставка. Датата 5 ноември е много далече", написа Джонсън в социалната мрежа "Екс". Председателят на Камарата на представителите характеризира оттеглянето на Байдън като безпрецедентен момент в американската история. "Трябва да сме наясно за това, което се случи", написа той.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 46 гласа.

Свързани новини