22 Юли, 2024 14:48 2 779 96

Камала Харис: тя може да стане първата жена президент на САЩ

  • камала харис-
  • сащ-
  • джо байдън-
  • байдън-
  • демократическа партия-
  • белият дом-
  • аборт-
  • доналд тръмп

Когато Байдън обяви, че се отказва от кандидатурата си за втори мандат, той застана зад Камала Харис и поиска тя да го замести като номинация

Камала Харис: тя може да стане първата жена президент на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Когато през август 2020 година Камала Харис се съгласи да бъде вицепрезидент на Джо Байдън и прекрати своята кампания, двамата изглеждаха като екип с бляскаво бъдеще. Дългите години опит на Байдън като държавник му помогнаха да победи Тръмп, а Камала Харис беше харизматичният, енергичен лидер на новото време.

Като чернокожа жена и дете на имигранти, тя се бори неуморно, за да стане главен прокурор на щата Калифорния, а после и сенатор. В последните четири години обаче звездата ѝ не свети толкова силно.

Една успешна американска история

Харис е родена през 1964 година в семейството на добре образовани имигранти в щата Калифорния. Майка ѝ - Шямалан Гопалан - е учен, който изследва рака на гърдата . Баща ѝ е икономист от ямайски произход - Доналд Харис. И двамата са били активни участници в движението за граждански права през 1960-те години. Камала описва в автобиографичната си книга колко много това е повлияло на кариерата ѝ. Вицепрезидентката разказва как майка ѝ винаги казвала на нея и сестра ѝ, че не трябва просто да се оплакват, а да направят нещо.

Родителите на Камала се разделят, когато тя е на седем. Пет години по-късно майка ѝ започва работа в Канада, където те живеят, докато Камала не се връща в САЩ, за да учи в университет - политология и икономика във Вашингтон и право в Калифорния. През 1990 г. Камала започва да работи като окръжен прокурор, а после става и главен прокурор на щата Калифорния - първата чернокожа жена на тази позиция.

Противоречиви политики

Като главен прокурор на Калифорния в кариерата на Харис има и някои противоречиви моменти. Много служители на органите на реда например бяха недоволни от решението ѝ всячески да избягва смъртното наказание, дори при случаи на убити полицаи. От друга страна, Харис беше критикувана, че не е достатъчно твърда в борбата с корупцията сред органите на реда.

Харис въведе система на много тежки наказания и дори заплаха със затвор за родители, чиито деца изпускат училище твърде често, което засегна в огромен мащаб чернокожите хора. Вицепрезидентката се надсмя и над идеята за легализиране на марихуаната през 2014 г., а после заяви, че е "за", когато се кандидатира за президент.

В конкуренция с Байдън през 2020 година

Харис се включи в предизборната кампания през 2019 година като кандидат за номинацията на демократите. По време на първичните избори тя обвини Байдън, че като сенатор е опонирал на десегрегацията на американските училища през 1970-те и 1980-те години. По думите ѝ той се е противопоставял и на антирасистка мярка, която е позволявала на деца от бедни семейства на малцинствени групи да бъдат записвани в основно бели училища и обратното. Тогава Байдън каза, че тя "преиначава” позицията му.

В края на краищата Камала Харис се оттегли от надпреварата и застана зад Байдън, който я направи свой вицепрезидент.

Миграционната политика - очаквания и провали

Байдън и Харис успяха да победят Тръмп и Пенс и на 20 януари 2021 година положиха клетва. Изборът на Харис за вицепрезидент беше исторически - тя е първата жена от афроамерикански и индийски произход на такава висока позиция. В четирите си години на поста обаче тя така и не успя да спечели повече доверие сред американците.

През 2021 г. Байдън я натовари със задачата да се справи с миграцията. "Не мога да си представя кой би бил по-добре квалифициран", каза президентът тогава. Тази задача всъщност се превърна в огромен проблем за Харис. Въпреки положените усилия и срещите с лидери на латиноамерикански държави, броят на незаконните преминавания на американската граница се увеличи. През миналата година беше постигнат нов рекорд. Републиканците веднага нарекоха Харис "царицата на границата" и я разкритикуваха, че не е успяла да ограничи броя на мигрантите.

Правото на аборт е нейна водеща кауза

В същото време Харис намери друг важен въпрос, по който да се впусне в борба с опонентите си. Когато през 2022 г. Върховният съд на САЩ премахна конституционното право на аборт, което позволи на много щати да го забранят изцяло, Харис се превърна в силен защитник на репродуктивните права.

В началото на годината тя стартира и обиколка на страната под надслов "Борба за репродуктивна свобода". "Екстремистите в цялата страна продължават да атакуват нашите свободи, извоювани с борба", каза вицепрезидентката, цитирана от Белия дом.

Тръмп подкрепи решението на Върховния съд и дори си го приписа като свое постижение. Няколко дни преди дебата между Байдън и Тръмп през юни, Харис предупреди, че ако републиканският кандидат спечели, "всичко ще бъде поставено на карта" по отношение на репродуктивните права в Америка.

"Бъдещето на Демократическата партия"

След слабото представяне на Байдън в дебатa срещу Тръмп през юни, Камала Харис беше сред първите и най-гръмогласни защитници на президента, дори когато други демократи вече водеха разговори тя да бъде издигната. Карин Жан-Пиер, говорителката на Белия дом, по-късно заяви, че Байдън е избрал Харис за своя вицепрезидентка през 2020 г., защото тя е "бъдещето на партията".

Когато Байдън обяви, че се отказва от кандидатурата си за втори мандат, той застана зад Камала Харис и поиска тя да го замести като номинация на Демократическата партия. Други влиятелни гласове от партията също я подкрепиха, включително и бившият президент Бил Клинтън и Хилари Клинтън, губернаторите на Калифорния, Пенсилвания и Северна Каролина. Някои от най-влиятелните личности в партията обаче все още не са я подкрепи - като Барак Обама, който поздрави Байдън за решението му, но не коментира Харис, както и Нанси Пелоси.

Автор: Дарко Яневич


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    65 9 Отговор
    Лесбийка без деца.Като влезе в политиката на 50 годишна възраст се омъжи фиктивно за един адвокат за пред избирателите.
  • 2 Маг

    37 17 Отговор
    Казах ви точно кога ще свърши войната ! Казах ви и как ще свърши войната - с победа на Русия! Скверното противоестествено общество зад океана и в Европа ще унищожим ! Ние не се интересуваме , че не ви изнася , нито от вашите сълзи и протести ! Единственото което можете да направите е да слушате добре , та да си бяхте застраховали поне къщите и имотите , когато ви предупредих за бедствията , кои ви очакват ! Друго от вас не зависи !
    На забравените напомням - когато ходите в Италия , не обикаляте около вулканите ! До едноцифрен брой години ще има унищожително изригване !
    Тръмп ще бъде президент , или Господ да е на помощ на САЩ !

    Коментиран от #25, #26, #29

  • 3 Хахахаха хихихихи

    42 5 Отговор
    Хахахаха, колко съм тъпа, хихихихи!✌️😂🤪😂✌️
  • 4 рептил

    50 8 Отговор
    какъв е този рептил?

    Коментиран от #77

  • 5 Вовата

    56 10 Отговор
    Не - тя ще е втората маймуна президент на кравария

    Коментиран от #12

  • 6 Ханку Брат

    49 6 Отговор
    Не съм сигурен ;че това нещо е жена
  • 7 Хилари

    43 6 Отговор
    Пази Боже!!! тиЯ ще затрият света!!!
  • 8 АКО СТАНЕ

    56 8 Отговор
    ТОВА ЩЕ Е КАТАСТРОФА. ТАЗИ Е МНОГО ПО ЗЛЕ ОТ БАЙДЪН.
  • 9 Най-добре

    16 8 Отговор
    нестандартно да издигнат Ники Хейли.

    Коментиран от #48

  • 10 Дам

    14 41 Отговор
    Тази ще победи едноушевият.

    Коментиран от #18, #66

  • 11 Трол

    35 8 Отговор
    Ако г-жа Харис стане президент на САЩ, г-н Тръмп ще стане първият президент на Конфедерацията.
  • 12 Първата е

    12 24 Отговор

    До коментар #5 от "Вовата":

    на Блатария и да жалост ботоксовата маймуна комплексар още е президент.

    Коментиран от #24

  • 13 Никой

    31 9 Отговор
    Ще стане президент на САЩ, колкото Цецка Цачева стана Президен на РБ. Така Толупа качи Р. Радев на кораба, както ще качат отново старчока Тръмп.
  • 14 дом

    36 4 Отговор
    Пази боже. За да я подкрепи нормален човек, трябва да не е гледал нито едно нейно изказване никога. Аз гледах няколко. По-добре Байдън с деменция.
  • 15 Много

    31 4 Отговор
    странна комбинация - майка ѝ индийка , а баща ѝ от Ямайка !

    Коментиран от #19, #51

  • 16 честен ционист

    21 2 Отговор
    Индийците имат една интересна каста Хиджра. Камала е представител.
  • 17 ха ха

    22 6 Отговор
    Първо камиата хеъриас е толкова черна, колкото и индийка. Второ, на 29 забърсва кмета на Сиатъл, който е на 65 и изключително влиятелен демонократ. Не се заблуждавайте, властта при комунизма винаги се предава като СПИНа - кръвен и сексуален път. И да, комунизъм си е - зелен. Зеленият комунизъм е като динята - отвън зелен, отвътре червен.
    Нашите медии сега я изчеткват по поръчка от Давос. Реално оттам я назначават. Бай Дън на предишните първични избори поне се яви на два от първите четири тура. Да ви прилича на урсулчевото назначение? Вървим към световна диктатура от една клика. Дано камилата не спечели.

    Коментиран от #30, #38

  • 18 ха ха ха...

    8 7 Отговор

    До коментар #10 от "Дам":

    За Дон пробитото ухо ли говориш?
  • 19 Трол

    16 2 Отговор

    До коментар #15 от "Много":

    Това много отдавна е възпято в песента на певеца Кондьо - "Майка Джамайка".
  • 20 ТаУмВзе

    25 8 Отговор
    Нема шанс срещу Тръмп де! Квото и да е, следва 2ра Гражданска война у кравария и тва си е.

    Коментиран от #22

  • 21 Мдааааааа

    23 6 Отговор
    Има предсказание от Ванга, че последния президент на щатите ще е черен човек. Всички мислехме, това е Обама, и че Ванга не е познала. Сега обаче картината се изяснява. Тази може да е първата жена президент на щатите, но и последния президент изобщо.

    Коментиран от #27

  • 22 да ама не

    5 15 Отговор

    До коментар #20 от "ТаУмВзе":

    Сбъркал си! В Русия!
  • 23 Още не е номинирана

    15 5 Отговор
    И си подритва столчето

    С острите си и невъздържани коментари против Израел тя ще настрои израелското лоби в съединените щати да направи всичко необходимо за да не бъде избрана
    Да не забравяме че Тръмп премести американското посолство от Тел авив в Йерусалим
    Това беше знакова подкрепа за евреите

    Коментиран от #90

  • 24 Вовата

    12 6 Отговор

    До коментар #12 от "Първата е":

    аха, а Бараката Обамов къв е? примат с неамерикански произход даже

    Коментиран от #32

  • 25 Леле

    15 7 Отговор

    До коментар #2 от "Маг":

    Какви застраховки на къщи, бе? Като паднат всички къщи кой застраховател ще ти плати? Всички ще обявят фалит. По-добре в двора си сложи един фургон, та като ти падне къщата да има къде да спиш.

    Коментиран от #73

  • 26 На рушняшкото племе

    6 15 Отговор

    До коментар #2 от "Маг":

    много му се иска Тръмп. И те и той ся с акъл , енизлязъл от пещерите.

    Коментиран от #59

  • 27 честен ционист

    2 5 Отговор

    До коментар #21 от "Мдааааааа":

    Последният президент на САЩ бе Бай Джо / Обамка с маска.
  • 28 Да ви,кажа само че

    8 14 Отговор
    Копейката к.ръ.в се.ре. защото първо, че Байдън имаше доблестта да се откаже(нещо което руски диктатор никога не би направил, дори на смъртно легло) и второ защото Тръмпчо не се знае какво ще измисли за путин
  • 29 На рушняшкото племе

    6 12 Отговор

    До коментар #2 от "Маг":

    много му се иска Тръмп. И те и той са с акъл , неизлязъл от пещерите.
  • 30 ха ха

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "ха ха":

    А, да! И кликата не е на Килъри, а на бананарама. Зад него стоят силно агресивни кръгове от Чиконго готови на всичко за да прекроят света. Той просто прецака Килъри и нейните се огънаха срещу обещание тя да е следващият президент... Битката е в ход.
  • 31 хммм

    10 1 Отговор
    Тя, то или той?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Републиканец

    1 6 Отговор
    Искаме си байдън
  • 34 Тонката

    18 6 Отговор
    "Дългите години опит на Байдън като държавник му помогнаха да победи Тръмп...."

    Първата лъжа още във второто изречение....🤣
    Дълбоката държава, която управлява Америка реши кой да е президент, а не американските избиратели....Просто резултатите бяха много близки и манипулацията беше лесно изпълнима....Хайде да не говорим глупости! А и ще ви се наложи да смените опорките, щото Тръмп иде и ще ядете хурката....Нали си знаете?🤣

    Коментиран от #36, #52

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ЪХЪ

    4 6 Отговор

    До коментар #34 от "Тонката":

    Тя и Лю Пен идваше.😂🤣

    Коментиран от #56

  • 37 Вовата

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "Неговата":

    Демек - циганин
  • 38 Руски трол

    1 4 Отговор

    До коментар #17 от "ха ха":

    Ама няма ботокс.
  • 39 Айдар атеш марийка миризливка джамбаз

    6 1 Отговор
    А дядото с деменцията жив ли е?
  • 40 Симо

    5 1 Отговор
    Може, ама няма да стане!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 От страни

    10 2 Отговор
    Ей, що ми показахте тая снимка ве??? Тая се смее като Мара Подробната. Гаранция не е добре с главата.
  • 43 ккк

    3 1 Отговор
    може да стане , но може и да не стане
  • 44 ПРАВОТО НА АБОРТ

    3 2 Отговор
    Е ЕДИНСТВЕНОТО СМИСЛЕНО НЕЩО ПОДКРЕПЯНО ОТ ДЕМОКРАТИТЕ
    ЕДИНСТВЕННОТО
  • 45 Червената шапчица

    6 2 Отговор
    Само едно не ми е ясно - някой казал ли е на Джо, че се оттегля?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 зъб

    10 2 Отговор
    баща афроямаец.... майка индийска тамилка...съпруг евреин...жена кандидат.....това са козовете и афроамериканците латиносите и жените избиратели....а иначе без промяна на американската политика..човек на Сорос син

    Коментиран от #57

  • 48 От страни

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "Най-добре":

    Тя е републиканка. Тя е за Тръмп. И при праймериза се отказа в негова полза.
  • 49 Връщай

    1 2 Отговор

    До коментар #35 от "Ивелин Михайлов":

    Парите,бе!
  • 50 ХоХо

    1 2 Отговор
    Ама може и да не стане
  • 51 От страни

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Много":

    Ми кътърче е или как му викат на женско катърче.
  • 52 ЪХЪ

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "Тонката":

    Тя и Мелони идваше.
  • 53 Хасковски каунь

    2 1 Отговор
    Ще има шутъчки с интелекта и.
    Нищу ,че има вишу
  • 54 Копейка

    5 5 Отговор
    Цомчо ни каза да плюем по Камала!
  • 55 Камала :

    2 4 Отговор
    Щом вярва Пусьо на Перчема!
    Значи е голям будала!
    Ами да!
  • 56 Тонката

    6 3 Отговор

    До коментар #36 от "ЪХЪ":

    Тръмп идва и вие капитулулирате....Дори преди Украйна....🤣

    Коментиран от #58

  • 57 Чети и реви на глас!

    3 6 Отговор

    До коментар #47 от "зъб":

    Сорос винаги печели!Нали знаеш.

    Коментиран от #74

  • 58 😂😂😂😂😂😂

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Тонката":

    😂😂😂😂😂😂😂
  • 59 Ха сега де...

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "На рушняшкото племе":

    Абе на един акъл са, но според един виц и лудите си дават сметка когато друг луд е насреща им и само на него не се запъват. Иначе от нормалните доктори изобщо не им пука.
  • 60 Президент ще бъде Камала...

    5 3 Отговор
    И ще стане въргала....
    Робърт де Ниро
  • 61 Копейка

    3 1 Отговор
    На нас ни казаха да викаме срещу перките!
  • 62 Ох...,не знам!

    9 2 Отговор

    До коментар #46 от "Чети и реви на глас!":

    Дано не е толкова проЗда ,колкото Урсула...!
    Че Урсула разори само ЕС!
    А пък тая ако спечели,ще разори...света!
  • 63 😄.... Копейките се запениха😄

    6 8 Отговор
    Тая ще победи безухият, ще обърне мача помнете, най големите финансови акули и военно-промишленият комплекс застават на нейна страна и 19ти август на конгреса на демократическата партия тя ще бъде номинирана, и ще отвее дъртият пуяк като есенна шума. 😄.
  • 64 Митя от кремлин...

    3 1 Отговор
    Тая ако спечели ще ги запукам с атома. 🥴🥃.
  • 65 да гледат

    4 1 Отговор
    какво се случва в ЕС, когато си избираш голяма бяла птица за глава на еврокомисията. После да не се чудят от къде им е дошло. Такова недоумение каквото е избрано в ЕС за глава (или друга по-долна част на женското тяло) не е имало! Но американците винаги са искали да бъдат по по-най, така че Камала ще е удар в десятката, ако целта им е да вкарат в малкия си джоб европееца.
    Айде, може пък да им е добър избор - така поне, ще могат да оправдават защо целия свят без целокупния запад се "гъбарка" със САЩ. По-лесно е да обвинят хилотещата се, отколкото да си признаят, че са се запътили към дъното.
  • 66 Да бе

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Дам":

    Изпълва със съдържание изразът: Пача на витрина!😂😂😂
  • 67 ДрБр

    1 0 Отговор
    Може...
  • 68 Абе Хилари

    6 3 Отговор
    вече не ми се струва чак толкова зле.

    Коментиран от #71

  • 69 Квачката

    1 1 Отговор
    Наш Киро и техен Джо са два пъти по-добре в изказа и са по-добре ориентирани в това което искат и правят!😂😂Та смятайте какво чудо ще си изберат неолибералите и т.н.демократи, ако допуснат този избор американците....
  • 70 От София до Кавала !

    3 2 Отговор
    Всите сме за Камала !
    Тя майката си е.........а !
    Гроздомицин Ваташки.
  • 71 И тая и оная

    4 0 Отговор

    До коментар #68 от "Абе Хилари":

    Все са в сектата ЛГБТ 😂😂😂
  • 72 От страни

    3 0 Отговор
    Още нщо - Байдън не е подписвал писмото за отеглянето подписа е фалшименто.
  • 73 ХоХо

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "Леле":

    Наистина ли си толкова глупав та не разбираш какво ти се казва? Такива като тебе после реват на държавата, защото мислят , че някой им е длъжен с нещо за частните им имоти!
  • 74 зъб

    2 1 Отговор

    До коментар #57 от "Чети и реви на глас!":

    за съжаление почти винаги...изключение Унгария...той е острието на дълбоката държава в САЩ...
  • 75 Първата.... а дано

    1 1 Отговор
    Ама надали...
  • 76 Забрави

    0 1 Отговор
    Не може, и няма.
  • 77 ами

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "рептил":

    американски вариант на Урсулето.
  • 78 Каква е таз,

    4 1 Отговор
    едногърба камила?
  • 79 Иван Попов

    8 2 Отговор
    Ако тази стане президент,това ще е падението на САЩ
  • 80 SDEЧЕВ

    2 2 Отговор
    Майка индийка,баща джамейковец,а тя с ядрено куфарче.Умна е жената,симпатична е,но в статистически план е балерина с дървен крак,която иска в Болшой театър.Може пък да греша и AI да помогне за да я изборът.Аз съм в шок. Байдън попиля Югославия,попиля Русия и Украйна,с две думи голям играч.Булята няма шанс
  • 81 Пророка

    1 1 Отговор
    И да стане, ще бъде убита! На американците им писна от извращения.
  • 82 Бибитко от Банкя

    1 1 Отговор
    От биографията на Камилата изпъква само една дума и то с главни букви: ЛИЦЕМЕРИЕ! И тази женица се готви да стане президент на САЩ!
  • 83 Тити

    0 7 Отговор
    По добре Канала Харис от колкото лудият Тръмп който е виртуоз на театрото.
  • 84 Трумп

    1 1 Отговор
    Самоходен д е б и л не може да замените с д о л н о п р о б е н ц ъ р е н м и н д и л...!
  • 85 Факти

    5 3 Отговор
    Да не забравяме, че Хилъри Клинтън победи Тръмп на изборите и събра повече гласове от него. Той стана президент заради една особеност на американската конституция, която дава по-голяма тежест на гласовете в щатите с по-малко население. Това се прави за да се предотврати допълнителна централизация и пренебрегване на малките населени места, което би довело до крайното им обезлюдяване. Обаче в най-слабо населените щати живеят най-необразованите хора и така техният глас има по-голяма стойност от този на образованите. Точно така Тръмп стана президент - за него гласуваха по-малко хора, но той обра тежките гласове на необразованите от малките щати. САЩ реално са 50 държави в една и цялата тази машина е подчинена на множество правила, които сами по себе си имат логика, но влизайки във взаимодействие помежду си се раждат парадокси като гореописания.
  • 86 Пешо

    4 1 Отговор
    Със сигурност и белите демократи ще гласуват за Тръмп
  • 87 Ще стане,

    3 2 Отговор
    но когато цъфнат налъмите на Байдън!?
  • 88 Ивани

    2 1 Отговор
    Да бе да жена като Майкъл Обама
  • 89 циркаджии

    2 2 Отговор
    може ама няма…
  • 90 бай Даньо

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Още не е номинирана":

    Дай боже да е против войната в Израел ( ако е и против окраиците още по добре) ще спечели всички до последния прогресивен при демократите и много голяма част от независимите , жените ги е спечелила без да прави нищо особено там самите републиканци помагат ... тогава и ще видим "силата" на еврейските пари колко струва... митове и легенди за простолюдието винаги ще има ...
  • 91 Файърфлай

    2 1 Отговор
    Може да стане.Но може и да не стане.Но едно нещо със сигурност няма да стане.ОТАН от днешните си граници няма да мръдне дори на милиметър на изток.
  • 92 Хм...

    1 2 Отговор
    Ако американците изберат тая идиoтka напълно заслужават всичко което ще им се случи.
    То не че при тръмп ще цъфнат и вържат де...
  • 93 Кукувица плакия

    2 2 Отговор
    Може, тя е достатъчно шашава!
  • 94 Дано да не стане,

    1 2 Отговор
    че ще имаме масово самоубийство на нашенски копейки и ще се задълбочи демографската ни криза.
  • 95 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    БУРКИНА ФАСО --- Я МОЛИ ДА И СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ + И ОСТРОВИТЕ--- ХУМБА - БУМБА - И ЯМАЙКА -И ДЖАНГАЛИЯ И ДАВИДОВИТЕ ...... !?!?!?!?!?!?!
  • 96 Ха-ха

    0 0 Отговор
    Циркът е тотален. От, до - клоуни