Отидете към основна версия

4 811 195

Гласът на Путин: Володимир Зеленски не е легитимен президент на Украйна, няма за какво да преговоряме с него

  • русия-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин-
  • дмитрий песков-
  • нато

Кремъл се надява да получи разяснения относно изявлението на украинския външен министър Дмитро Кулеба за готовността на Киев да преговаря с Москва

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нелегитимността на украинския президент Владимир Зеленски е проблем, както и указът за недопустимост на преговори с Москва, това може да усложни преговорния процес за уреждане на Украйна. Това заяви в сряда прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков. Той направи изявлението по време на среща с възпитаници на висшето училище RANEPA, съобщава "Интерфакс".

Песков припомни думите на руския президент Владимир Путин, че Зеленски явно е загубил легитимността си като президент на Украйна и че анализът на конституцията на тази страна позволява да се направи извод кой може да бъде приемник на тази позиция на лидера на страната. .

"Но в момента това, разбира се, остава проблем", каза Песков, отбелязвайки, че същият проблем е и указът на президента на Украйна, който забранява на всеки лидер на тази страна да преговаря с Москва.

Това, добави той, значително усложнява преговорния процес.

"Но Русия никога не е изоставяла мирния процес, за да гарантира нашите интереси, нашата сигурност за нас и за бъдещите поколения", каза Песков. В същото време той подчерта, че "разбира се, мирният процес е за предпочитане", добавяйки, че SVO е започнал, след като всички опасения и призиви на Русия са били отхвърлени.

Кремъл се надява да получи разяснения относно изявлението на украинския външен министър Дмитро Кулеба за готовността на Киев да преговаря с Москва.

"Не знаем какво стои зад тези изявления, дори не сме чули тези изявления от устата на самия г-н Кулеба, но се надяваме, че ще получим някакво разяснение в близко бъдеще", каза Песков.

Припомняме, че Киев вече обясни няколко пъти защо Зеленски все още е президент.

Киев е отворен за преговори с Русия, ако Москва е готова да преговаря добросъвестно, но за сега няма такива признаци. Това заяви външният министър на Украйна Дмитро Кулеба по-време на разговорите си с външния министър на Китай Ван И в южнокитайския град Гуанджоу.

Кулеба е най-високопоставеният украински служител, който е пътувал до Китай след нахлуването на Русия през февруари 2022 г. Той е разговарял с външния министър Ван И повече от три часа, каза украински източник в делегацията.

Путин каза през юни, че Москва ще сложи край на войната, ако Киев се оттегли и предаде останалите четири частично окупирани украински провинции и се откаже от амбициите си за НАТО, идея, отхвърлена в Киев като абсурден ултиматум.

Киев планира да проведе втора международна среща на върха по-късно тази година, за да развие своята визия за мир, след като първоначалната среща в Швейцария през юни привлече десетки делегации от цял ​​свят, но не и от Русия или Китай.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 69 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания