Отидете към основна версия

2 370 27

Иран предупреди Израел да не предприема "нова авантюра"

  • ливан-
  • израел-
  • иран-
  • хизбула-
  • хамас

Израелският външен министър снощи заяви, че Израел е близо до пълномащабна война с "Хизбула" и Ливан

Снимка: БГНЕС/ EPA

Иранското министерство на външните работи разпространи изявление, в което предупреждава Израел да не предприема каквато и да е "нова авантюра" в Ливан, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

Израелските власти обвиниха подкрепяната от Техеран ливанска групировка "Хизбула" за ракетен удар по футболно игрище в окупираните от Израел Голански възвишения, като при атаката бяха убити 12 младежи и деца. Израел се зарече, че ще даде суров отговор, а "Хизбула" заяви, че няма нищо общо с нападението.

Израелският външен министър Израел Кац снощи заяви, че Израел е близо до пълномащабна война с "Хизбула" и Ливан. "Атаката на "Хизбула" пресече червените линии и ще последва отговор. Приближаваме момента на пълномащабна война срещу "Хизбула" и Ливан", каза Кац.

Израелските ВВС заявиха, че тази нощ са атакували обекти на "Хизбула" в Ливан, след като ракета, която според Израел е била изстреляна от шиитската групировка, порази футболно игрище и уби 12 души, включително и деца, предаде Ройтерс.

"ВВС на Израел нанесоха удари по редица цели на терористичната организация "Хизбула" както дълбоко в ливанската територия, така и в Южен Ливан, включително по скривалища за оръжия и терористична инфраструктура ", се казва в изявлението на израелската армия.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 32 гласа.

Свързани новини