Отидете към основна версия

30 Юли, 2024 23:02, обновена 30 Юли, 2024 23:02 10 378 126

Израел удари Ливан! Силен взрив и облак дим над крепостта на "Хизбула" в Бейрут

  • ливан-
  • бейрут-
  • хизбула-
  • израел-
  • голански възвишения-
  • друзи

От дни в града цари напрежение преди очакваната израелска атака - отмъщение за удара по окупираните от Израел Голански възвишения, който уби дузина юноши друзи

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Чу се силен взрив и може да се види облак дим да се издига над южните предградия на ливанската столица Бейрут, крепост на ливанската въоръжена групировка Хизбула, каза очевидец на Ройтерс, пише БТА.

От дни в града цари напрежение преди очакваната израелска атака –отмъщение за удара по окупираните от Израел Голански възвишения, който уби дузина юноши друзи.

Израелският удар в южните покрайнини на Бейрут тази вечер е бил насочен срещу ръководителя на оперативния отдел на въоръжената групировка "Хизбула", предаде Ройтерс, като се позова на три високопоставени източника от сферата на сигурността, според които съдбата му остава неизвестна.

Според източниците става въпрос за Мусин Шукр, известен още и като Фуад Шукр.

САЩ са наложили санкции срещу Фуад Шукр през 2015 г., отбелязва Ройтерс.

Силен взрив се чу в ливанската столица и стълб от дим се издигна над южните ѝ покрайнини, които са крепост на ливанската военна групировка "Хизбула", съобщи очевидец от Ройтерс около 19:40 часа местно време.

Ливанската държавна новинарска агенция каза, че израелски удар е бил нанесен в района около Съвета Шура на "Хизбула" в столичния квартал "Харет Хрейк".

Бейрут е под напрежение от няколко дни заради очаквана израелска атака в отговор на удара в окупираните от Израел Голански възвишения, при който бяха убити десетки деца, посочва Ройтерс.

Израел и САЩ обвиниха "Хизбула" за атаката. Групировката отрича да носи отговорност за нея.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 93 гласа.

Свързани новини