Отидете към основна версия

9 302 90

Модерна война! Палачът на руска пехота вече е въоръжен с високоточни боеприпаси с лазерно насочване

  • русия-
  • украйна-
  • ракети-
  • дронове-
  • пво

Наличието на полуактивна лазерна глава за самонасочване означава, че целта трябва да бъде осветена до момента на поразяването й

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна започна да използва регулируеми боеприпаси за дронове тип "Баба Яга“, съобщава порталът "Мілітарні“, като се позовава на данни от Telegram канала "VD:Разведка Врага“.

Руснаците извадиха от строя един такъв БпЛА и анализираха характеристиките му. По техни данни дронът може да използва боеприпаси, насочвани от лазерен лъч.

Боеприпасът има външна прилика с ракета от украинската противотанкова ракетна система "Корсар“. Наличието на полуактивна лазерна глава за самонасочване означава, че целта трябва да бъде осветена до момента на поразяването ѝ.

На корпуса на боеприпасите се вижда маркировката "БК-ЗОФ“ и сериен номер, което показва потенциално масово производство.

Вероятно тази концепция ще повиши не само точността на поразяване на целите, но и височината на използване на БпЛА "Баба Яга“. Последното е особено важно предвид факта, че напоследък много украински бомбардировачи с безпилотни самолети станаха "жертва“ на леко стрелково оръжие.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 79 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: